صفر تا صد رسم الگوی پیراهن زنانه ( شومیز ) و مردانه
در این قسمت از سری آموزش های الگوی خیاطی قصد داریم شما را با انواع الگوی پیراهن زنانه و مردانه آشنا کنیم. پس در ادامه ی این آموزش همراه ما باشید.
الگوی پیراهن مردانه
اولین الگویی که در این آموزش قصد بررسی آن را داریم الگوی پیراهن مردانه است. پیراهن از جمله پرکاربردترین لباس در بین آقایان است. به همین دلیل جزو لباس های پرمتقاضی و پر فروش برای آقایان است. اگر تصمیم دارید وارد حرفه ی خیاطی شوید و در زمینه ی دوخت لباس های مردانه فعالیت کنید پس به ادامه ی این آموزش توجه کنید.
مانند هر الگویی قبل از شروع رسم الگو نیاز است که اندازه های مورد نیاز برای الگوی پیراهن، اندازه گیری شود. اندازه هایی که برای الگوی پیراهن نیاز است شامل دو دسته ی اندازه های فرعی و اصلی می شود. اندازه های اصلی از اندازه گیری سایز فرد بدست می آید و اندازه های فرعی براساس محاسبات و از روی اندازه های اصلی به دست می آید.
اندازه های اصلی عبارتند از: دور مچ، دور گردن، قد آستین با سرشانه، دور باسن، دور کمر، دور سینه و قد.
اندازه های فرعی عبارتند از: گشادی کف حلقه، تیره ی پشت، قد پیراهن، خط باسن، بلندی بالاتنه جلو پشت، بلندی خط حلقه و اندازه ی پیراهن.
حال نوبت به رسم الگوی پیراهن می رسد.
برای مشاهده و خرید انواع الگوی دوخت پیراهن مردانه در روچی کلیک کنید:
پیشنهاد فروشگاه اینترنتی روچی
مرحله ی اول رسم الگوی پیراهن مردانه
نقطه ای را روی کاغذ الگو رسم می کنیم و آن را نقطه ی ۱ می نامیم از نقطه ی یک به اندازه ی بلندی خط حلقه پایین می آییم تا به نقطه ی ۲ برسیم. سپس به اندازه ی بلندی بالاتنه پایین از نقطه ی ۱ پایین می آییم تا به نقطه ی ۳ برسیم.
در گام بعدی به اندازه ی بلندی خط باسن از نقطه ی ۱ پایین می آییم تا به نقطه ی ۴ برسیم. بعد به اندازه ی قد لباس از نقطه ی ۱ پایین می آییم تا به نقطه ی ۵ برسیم. نقاط به دست آمده یعنی نقاط ۲، ۳، ۴ و ۵ را به طرف چپ گونیا می کنیم.
حال نوبت به نقطه ی ۶ است برای بدست آوردن نقطه ی ۶ از نقطه ی ۲ به اندازه ی پیراهن به سمت چپ می رویم تا به نقطه ی ۶ برسیم. سپس نقطه ی ۶ را تا پایین لباس گونیا می کنیم. به اندازه ی نصف گشادی کف حلقه از نقطه ی ۶ به سمت راست می رویم تا به نقطه ی ۷ برسیم. سپس نقطه ی ۷ را به سمت بالا گونیا می کنیم.
به اندازه ی یک چهارم بلندی خط حلقه از نقطه ی ۷ به سمت بالا می رویم و نقطه ای که به آن می رسیم را نقطه ی ۸ می نامیم.
مرحله ی دوم رسم الگوی پیراهن مردانه
در مرحله ی دوم به اندازه ی یک ششم دور گردن از نقطه ی ۱ به سمت چپ می رویم تا به نقطه ی ۹ برسیم. سپس به اندازه ی ۲ سانتی متر از نقطه ی ۹ بالا می رویم تا به نقطه ی ۱۰ برسیم. نقطه ی ۱۰ را به نقطه ی ۱ وصل می کنیم. نقطه ی ۱۱ را روی الگو مشخص می کنیم و سپس به اندازه ی دو سانتی متر از این نقطه پایین می آییم تا به نقطه ی ۱۲ برسیم.
با استفاده از خط کش نقاط ۱۲ و ۱۰ را به هم وصل می کنیم و خط رسم شده را به سمت چپ امتداد می دهیم. در گام بعدی به اندازه ۱ تا ۱٫۵ سانتی متر از نقطه ی ۸ به سمت چپ می رویم و نقطه ای که به آن می رسیم را نقطه ی ۱۳ می نامیم. حال نوبت به نقطه ی ۱۴ است، برای رسم نقطه ی ۱۴ به اندازه ی یک ششم دور گردن به علاوه صفر تا ۰٫۵ سانتی متر از نقطه ی ۱ به سمت پایین می آییم تا به نقطه ی ۱۴ برسیم. البته باید توجه داشته باشید که عددی که در این قسمت با یک ششم دور گردن جمع می شود براساس نوع یقه ها متفاوت است.
پس از نقطه ی ۱۴ در الگو به سراغ نقطه ی ۱۵ می رویم، برای رسم این نقطه، نقطه ی ۱ را با کمک خط چین به نقطه ی ۱۸ وصل می کنیم سپس روی خط بدست آمده به اندازه ی یک ششم دور گردن جدا می کنیم تا به نقطه ی ۱۵ برسیم.
مرحله ی سوم رسم الگوی پیراهن مردانه
در مرحله ی سوم نوبت به رسم طوق گردن جلو می رسد، برای رسم طوق گردن نقطه ی ۱۰ را به نقاط ۱۴ و ۱۵ وصل می کنیم. سپس به سراغ رسم نقطه ی ۱۶ می رویم و به اندازه ی ۲ سانتی متر از نقطه ی ۱۲ به سمت چپ می رویم تا به نقطه ی ۱۶ برسیم.
به اندازه ی سه تا پنج سانتی متر از نقطه ی ۶ به سمت پایین می آییم تا به نقطه ی ۱۷ برسیم. برای رسم حلقه آستین لباس نیز باید نقطه ی ۱۶ را به نقاط ۱۳ و ۱۷ متصل کنیم. در گام بعدی به مرکزیت نقطه ی ۱۳، نقطه ی ۱۷ را به سمت راست پرگاری می کنیم. پس از نقطه ی ۱۷ براساس چاقی و یا لاغری فردی که الگو برای او رسم می شود روی خط پرگاری به اندازه ی ۲ تا ۳ سانتی متر علامت می زنیم تا به نقطه ی ۱۸ برسیم. نقطه ی ۱۸ را به خط هلالی شکل نقاط ۱۳-۱۷ وصل می کنیم.
برای رسم نقطه ی ۱۹ روی خط کج به اندازه ی قد استین با سرشانه از نقطه ی ۱۰ علامت می زنیم تا به نقطه ی ۱۹ برسیم. حال به اندازه ی نصف دور مچ به علاوه ی ۳ سانتی متر از نقطه ی ۱۹ به طرف پایین گونیا می کنیم تا نقطه ی ۲۰ بدست آید.
در نهایت با خطی صاف نقاط ۱۸ و ۲۰ را به هم متصل می کنیم.
نکته ی در مورد الگوی پشت، جلو و آستین الگوی پیراهن مردانه
قبل از این که به سراغ ادامه ی رسم الگوی پیراهن مردانه برویم باید به این نکته اشاره کنیم که الگوی جلو در الگویی که در قسمت بالا در مورد آن توضیح دادیم شامل فاصله ی بین نقاط ۱۴ ، ۱۳ ، ۱۰ ، ۱۶ ، ۱۳ ، ۱۷ ، ۵ است. الگوی پشت نیز شامل فاصله ی بین نقاط ۱ ، ۱۰ ، ۱۶ ، ۱۳ ، ۱۷ ، ۵ ، ۱ می شود. الگوی آستین هم شامل فاصله ی بین نقاط ۱۶ ، ۱۳ ، ۱۸ ، ۲۰ ، ۱۹ می شود.
مرحله ی چهارم رسم الگوی پیراهن مردانه: تغییرات الگوی جلو
پس از این که رسم الگوی جلو، پشت و آستین پیراهن به اتمام رسید باید تغییراتی را روی الگو اعمال کنیم در ابتدا به سراغ تغییراتی که باید روی الگوی جلو اعمال کنیم می رویم. در ابتدا برای قرار دادن جادکمه خطی از خط وسط جلو خارج می کنیم و تا پایین لباس می رویم.
برای سجاف نیز به اندازه ی ۲ تا ۴ سانتی متر از بعد جادکمه خارج می شویم. برای سجاف اول باید خط جادکمه را تا کنیم سپس قسمت بالای سجاف را قیچی می کنیم. در گام بعدی از نقاط ۱ و ۲ که در سرشانه قرار دارند به اندازه ی ۴ تا ۶ سانتی متر پایین می آییم تا به نقاط ۳ و ۴ برسیم، این کار را برای برش سرشانه انجام می دهیم. نقاط جدید یعنی نقاط ۳ و ۴ را با خطی صاف به هم متصل می کنیم.
حال نوبت به محل جیب می رسد معمولا اندازه های جیب ۱۳*۱۲ سانتی متر است که محل آن ها در الگوی جلو و دو سانتی متر بالاتر از خط سینه قرار دارد توجه داشته باشید که جیب باید به حلقه آستین نزدیک باشد و فاصله ای که بین جیب و حلق آستین وجود دارد کمتر از فاصله ای باشد که بین جیب و خط وسط جلو قرار دارد.
حال برای این که در قسمت یقه سجاف کم نیاید باید در یقه گرد به اندازه ی ۲ تا ۴ سانتی متر برای رسم سجاف خارج شویم و برای جلوگیری از کم نیامدن سجاف در قسمت یقه باید هنگام قیچی کردن این خط، خط جادکمه را تا کنیم بعد برای این که سجاف مانند طوق گردن بریده شود طوق گردن را قیچی کنیم.
مرحله ی پنجم رسم الگوی پیراهن مردانه: تغییرات الگوی پشت
برای تغییرات الگوی پشت از نقطه ی ۵ به اندازه ی ۸ تا ۱۰ سانتی متر پایین می اییم و نقطه ای که به آن می رسیم را نقطه ی ۶ می نامیم. این نقطه را به خط وسط پشت گونیا می کنیم. اگر می خواهید که پیراهن در زیر برش پیلی داشته باشد به اندازه ی ۲ سانتی متر از نقطه ی ۷ پایین می اییم و این خط را تا پایین لباس امتداد می دهیم.
مرحله ی ششم رسم الگوی پیراهن مردانه: تغییرات الگوی آستین
همان طور که دو الگوی قبلی یعنی الگوی پشت و جلوی پیراهن نیاز به اصلاح و تغییرات دارند الگوی آستین نیز نیاز به تغییراتی دارد. توجه داشته باشید که به اندازه ی دو سوم پهنای مچ از پهنای قد آستین کم می شود. برای ایجاد تغییرات در الگوی آستین ابتدا فاصله ای که بین خط وسط آستین تا پهلوی سمت چپ یعنی فاصله ی بین نقاط ۸ و ۹ را نصف می کنیم تا به نقطه ی ۱۰ برسیم، این کار را برای محل بلیطی یک طرف الگو برای پشت آستین انجام می شود.
سپس از نقطه ی ۱۰ خطی موازی خط آستین و به طول ۱۰ تا ۱۲ سانتی متر رسم می کنیم. لازم به ذکر است که محل بلیطی در موقع برش همیشه روی پارچه قیچی می شود.
مطالب مشابه:
- نکات مهمی که در ترسیم الگوی پیراهن مردانه باید رعایت کنید!
- آموزش کامل رسم الگوی شلوار مردانه + عکس
- خرید انواع الگوی پیراهن مردانه و زنانه
مشاهده انواع الگوی خیاطی تاپ، تی شرت، بلوز و شومیز در روچی:
پیشنهاد فروشگاه اینترنتی روچی
الگوی شومیز زنانه
الگوی شومیزی که در ادامه در مورد ان توضیح خواهیم داد به شکل زیر است.
مرحله ی اول رسم الگوی شومیز زنانه
برای رسم این الگو زنانه باید ابتدا الگوی اولیه را رسم کنید. در گام بعدی پنس زیر سینه را بکشید و پنس لقی حلقه و یقه را ببندید.از قسمت جلو به اندازه ی سه سانتی متر جدا کنید و برش دهید تا بعد از دوخت رودوزی کنید.
در حلقه باید خط کارور به خط وسط به صورت خطی هلالی شکل متصل شود و باید این قسمت بالاتنه رو رولت کنید. حال برای مشخص کردن دوخت قسمت گیپور لباس به اندازه ی ۳ سانتی متر از سرشانه در یقه به سمت داخل می رویم و به کارور متصل می کنیم.
سپس برای این که قسمت رولت شده وصل درز قسمت گپیور شود باید قسمت رولت شده را دو تا پیلی بدهید. در گام بعدی خط پنس را تا پایین امتداد می دهیم و تا ۳ سانتی متر مانده به خط وسط جلو خط کمر را از پهلو برش دهید.
پس از برش کمر پنس که حالا دو تکه شده است جدا جدا ببندید و خط پنس را باز کنید. در نهایت پس از بستن پنس ها این قسمت برای اوزمان شومیز باز می شود.
مرحله ی دوم رسم الگوی شومیز زنانه
در این مرحله نیاز است که الگوی یقه فرنچی به صورت جدا را آماده کنیم. برای رسم الگوی یقه برنچی نقطه ای که در سمت راست کاغذ الگو رسم می کنیم و آن را نقطه ی A می نامیم. سپس به اندازه ی نصف دور گردن از نقطه A به سمت چپ می رویم تا به نقطه ی B برسیم.
از نقطه ی B به اندازه ی ۳ سانتی متر بالا می رویم تا به نقطه ی C برسیم. در گام بعدی از نقطه ی B روی خط A-B به اندازه ی هلال یقه به سمت راست می رویم و نقطه ی بدست آمده را نقطه ی M می نامیم. سپس به اندازه ی سه تا ۵ سانتی متر از نقطه ی A بالا می رویم تا به نقطه ی N برسیم.
نقاط M و N را با خطی هلالی شکل به هم متصل می کنیم و با قرار دادن گونیا روی نقطه ی N به اندازه ی ۳ سانتی متر از نقطه ی N با زاویه ی قائمه بالا می رویم تا به نقطه ی H برسیم. سپس با ارتفاع سه سانتی متر نقطه ی H را با خطی هلالی شکل به نقطه ی C متصل می کنیم.
اگر جلوی لباس بسته باشد خط H-N روی دولای بسته و راستای پارچه برش می شود. اما طراحی لباس به گونه ای باشد که جلوی لباس باز باشد یقه ی لباس می تواند به دو صورت طراحی شود. یعنی یقه لباس یا ممکن است نوک باشد و یا این که ممکن است از نقطه ی H از هر طرف به اندازه ی ۱٫۵ سانتی متر داخل شده باشد.
نکته ی اخر در مورد یقه ی فرنچی این که اگر می خواهید یقه از گردن کمی فاصله داشته باشد باید در هنگام رسم الگو فاصله بین نقاط A تا N را ۱ تا ۲ سانتی متر در نظر بگیرید و همچنین توجه داشته باشید که مثلث AMN دور ریز می باشد.
مرحله ی سوم رسم الگوی شومیز زنانه
پس رسم الگوی یقه فرنچی نوبت به رسم الگوی پشت می رسد. الگوی پشت را نیز آماده کنید. سپس با خطی هلالی شکل از وسط هلال پشت یقه به کمر خطی متصل کنید که این قسمت برش می خورد تا با آستر و گیپور برش بخورد.
در گام بعدی برای پیلی دوقلو به اندازه ی ۸ تا ۱۰ سانتی متر از کمر اوزمان دهید. سپس خط پنس را تا پایین امتداد دهید و تا سه سانتی متر مانده به خط وسط پشت خط کمر را از پهلو برش دهید. بعد از برش کمر پنس به دو قسمت تقسیم شده است را باید جدا جدا ببندیم و خط پنس را باز کنیم تا این قسمت پس از بستن اوزمان برای بستن پنس ها باز شود.
در نهایت باید الگوی نهایی پشت و جلوی شومیز به صورت زیر باشند.
مرحله ی چهارم رسم الگوی شومیز زنانه: الگوی آستین-۱
پس از رسم الگوی پشت و جلوی شومیز نوبت به رسم الگوی آستین شومیز می رسد. برای رسم الگوی استین ابتدا یک نقطه روی کاغذ الگو رسم می کنیم و آن را نقطه ی ۱ می نامیم. سپس به اندازه ی یک سوم دور حلقه آستین جلو و پشت منهای ۰٫۵ سانتی متر از نقطه ی ۱ به سمت بالا می رویم تا به نقطه ی۲ برسیم.
در گام بعدی به اندازه ی نصف فاصله ی نقاط ۱ و ۲ از نقطه ی روی خط ۱-۲ بالا می رویم تا به نقطه ی ۳ برسیم. سپس به اندازه ی نصف فاصله ی نقاط ۱ به ۳ روی خط ۱-۲ بالا می رویم تا به نقطه ی ۴ برسیم. از نقاط ۱، ۲ و ۳ خطی عمود در عرض کاغذ الگو رسم می کنیم.
به اندازه ی نقاط ۵ و ۶ در الگوی جلو به علاوه ی ۱ سانتی متر از نقطه ی ۴ به صورت خطی کچ به سمت خطی که امتداد نقطه ی ۲ وجود دارد به سمت بالا می رویم. تا به نقطه ی ۷برسیم. سپس از نقطه ی ۷ به اندازه ی خط ۸-۹ در الگوی پشت به علاوه ی ۰٫۵ تا ۱ سانتی متر به صورت خطی کج به سمت پایین می آییم و هر جا که این خط با خطی که در امتداد نقطه ی ۳ رسم شده است را قطع کرد آن نقطه، نقطه ی ۱۱ خواهد بود.
از نقطه ی ۴ به اندازه ی خط ۶-۱۰ روی الگوی جلو منهای ۰٫۳ سانتی متر با خطی کج به سمت راست به سمت پایین می آییم و محل نقاطع این خط با خطی که در امتداد نقطه ی ۱، نقطه ی ۱۲ خواهد بود. سپس به اندازه ی خط ۱۰-۹ روی الگوی پشت منهای ۰٫۳ سانتی متر از نقطه ی ۱۱ به صورت خطی کج به سمت چپ و پایین می آییم و هر جا این خط، خطی که در امتداد نقطه ی ۱ وجود دارد را قطع کرد نقطه ی ۱۳ خواهد بود.
مرحله ی پنجم رسم الگوی شومیز زنانه: الگوی آستین-۲
فاصله ای که بین نقاط ۱۲ و ۱۳ وجود دارد باید به اندازه ی دور بازو به علاوه ی ۴ سانتی متر باشد. از نقطه ی ۷ خطی عمود به سمت پایین و به اندازه ی قد آستین پایین می آییم تا به نقطه ی ۱۵ برسیم. از نقطه ی ۱۵ به اندازه ی نصف دور مچ به سمت راست می رویم و به نقطه ی ۱۶ می رسیم به همین اندازه از نقطه ی ۱۵ به سمت چپ می رویم و به نقطه ی ۱۷ می رسیم.
از نقطه ی ۱۳ به اندازه ی نصف خط ۱۱-۱۳ روی خط ۱۱-۱۳ بالا می رویم تا به نقطه ی ۱۸ برسیم. به اندازه ی نصف فاصله ی خط ۷-۱۱ از نقطه ی ۱۱ روی خط ۱۱-۷ بالا می رویم تا به نقطه ی ۱۹ برسیم. در گام بعدی به اندازه ی یک سوم خط ۷-۴ از نقطه ی ۷ روی خط ۷-۴ بالا می رویم تا به نقطه ی ۲۰ برسیم. به اندازه ی نصف خط ۴ تا ۱۲ از نقطه ی ۴ روی این خط بالا می رویم تا به نقطه ی ۲۱ برسیم.
حال به ترتیب از نقاط ۱۸، ۱۹، ۲۰ و ۲۱ به اندازه ی ۰٫۷۵، ۱، ۲ و ۱ سانتی متر به سمت داخل می رویم و این نقاط را به صورت هلال کاپ و حلقه آستین وصل کرده و تا حدودی آن را ارایش می دهیم. سپس نقاط ۱۲ به ۱۶ و نقاط ۱۳ به ۱۷ را به هم متصل می کنیم و در نهایت برای الگوی آستین باید به چنین الگویی برسیم.
نکته ی اخر در مورد الگوی شومیز این که به خاطر مچ قد آستین ۵ سانتی متر کوتاه تر است.
اگر جزو افرادی هستید که به تازگی وارد حرفه ی خیاطی شده اید می توانید برای آموزش های بیشتر در زمینه ی الگو و خیاطی به سایت روچی مراجعه کنید. برای خرید الگو خیاطی نیز می توانید سری به فروشگاه اینترنتی روچی بزنید.
8 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام وخسته نباشی ممنون از برانامه های اموزندتون چندتا الگو برای خرید میخوام راهنمایی کنید
سلام. سلامت باشید. ممنون از همراهی شما. لطفا با شماره ۰۲۱۸۸۶۸۶۹۸۴ تماس حاصل بفرمایید تا همکاران ما در بخش الگوی روچی شما را راهنمایی کنند.
سلام.ممنون بابت آموزشهای عالیتون.
اگه میشه اموزش صفرتاصد الگو وبرش ودوخت کت وپالتو وکاپشن روهم به صورت ویدئو برامون بزارید.بازم ممنونم بابت آموزشهاتون
سلام. روزتون بخیر. ممنون از همراهی شما. اپلیکیشن روچی رو دانلود و روی گوشی تون نصب کنید. داخل اپلیکیشن آموزش ها رو براتون قرار می دهیم.
باسلام و سپاس از کار پسندیده شما، در آموزش الگوی پیراهن مردانه درمورد یقه پیراهن بحث نشد لطفا تکمیل کنید
سلام دوست عزیز. ممنون از همراهی شما. بله حتما به تیم محتوا انتقال داده میشه.
سلام لقی های یقه و حلقه به کجا منتقل و حذف شد؟
سلام ممنون از آموزشتون