ترسیم الگوی پیراهن مردانه و نکات مهمی که باید رعایت کنید!
پیراهن یکی از لباس های پر کاربرد در میان آقایان است و هر مردی به طور متوسط در سال ۴ تا ۵ پیراهن خریداری می کند به همین دلیل چون مردان هزینه ی زیادی را صرف خرید پیراهن می کنند تمایل دارند پیراهنی که خریداری می کنند هم پارچه ی مطلوب و با کیفیتی داشته باشد و هم کیفیت دوخت مناسبی داشته باشد. با توجه به تعداد بالای فروش پیراهن در سال بنابراین تقاضا برای دوخت پیراهن نیز بالاست، اگر شما هم جزو افرادی هستید که در حرفه ی خیاطی فعالیت می کند و تصمیم به دوخت پیراهن دارید باید چند نکته را در مورد رسم الگوی پیراهن مردانه بدانید. ما در روچی قصد داریم شما با این نکات در قالب آموزش رسم یک الگوی پیراهن مردانه آشنا کنیم، پس در ادامه ی این آموزش با ما همراه باشید.
نکات مهم ترسیم الگوی پیراهن مردانه
گام اول: اندازه گیری
اولین گام در رسم الگوی پیراهن مردانه اندازه گیری است، اندازه هایی که برای رسم الگوی پیراهن مردانه نیاز است شامل اندازه های فرعی و اصلی می شود، اندازه های اصلی که برای اندازه گیری نیاز است عبارتند از: قد، دور کمر، دور مچ، دور گردن، قد آستین با سر شانه، دور باسن و دور سینه.
اندازه های فرعی که در رسم الگوی پیراهن مردانه نیاز است عبارتند از: گشادی کف حلقه، تیره ی پشت، قد پیراهن، خط باسن، بلندی بالاتنه جلو پشت، بلندی خط حلقه و اندازه های پیراهن.
نکته ای که در این گام باید به آن توجه داشته باشید این است که اندازه های اصلی اندازه هایی هستند که از طریق اندازه گیری بدست می آیند، در حالی که اندازه های فرعی اندازه هایی هستند که از طریق محاسبات و بر اساس اندازه های اصلی بدست می آیند.
پس نیاز است پس از گرفتن اندازه های اصلی، اندازه های فرعی را با محاسبات بدست آوریم.
برای مشاهده الگوهای خیاطی لباس های مردانه در روچی کلیک کنید…
پیشنهاد فروشگاه اینترنتی روچی
گام دوم: شروع رسم الگوی پیراهن مردانه
روی کاغذ الگو نقطه ای در سمت راست و بالای صفحه ی الگو می گذاریم و آن را نقطه را نقطه ی یک می نامیم. سپس به اندازه ی بلندی خط حلقه از نقطه ی یک پایین می آییم و به نقطه ی ۲ می رسیم. در مرحله ی بعدی از نقطه ی یک به اندازه ی بلندی بالاتنه پایین می آییم و به نقطه ی ۳ می رسیم.
بعد از نقطه ی یک به اندازه ی بلندی خط باسن پایین می آییم و به نقطه ی ۴ می رسیم. سپس از نقطه ی ۱ به اندازه ی خط لباس پایین می آییم و به نقطه ی ۵ می رسیم، نقاط به دست آمده یعنی نقاط ۲، ۳، ۴ و ۵ را به سمت چپ گونیا می کنیم.
سپس از نقطه ی ۲ به اندازه ی پیراهن به سمت چپ رفته و به نقطه ی ۶ می رسیم، بعد نقطه ی ۶ را تا پایین گونیا می کنیم.
از نقطه ی ۶ به اندازه ی نصف گشادی حلقه به سمت راست حرکت می کنیم و به نقطه ی ۷ می رسیم، بعد نقطه ی ۷ را به سمت بالا گونیا می کنیم. از نقطه ی ۷ به اندازه ی یک چهارم بلندی خط حلقه به سمت بالا حرکت می کنیم و به نقطه ی ۸ می رسیم. سپس دوباره به نقطه ی یک باز می گردیم و به اندازه ی یک ششم دور گردن از نقطه ی ۱ به سمت چپ می رویم به نقطه ی ۹ می رسیم.
از نقطه ی ۹ به اندازه ی ۲ سانتی متر بالا می رویم و به نقطه ی ۱۰ می رسیم، سپس نقطه ی ۱۰ را به نقطه ی یک وصل می کنیم. حال نوبت به نقطه ی ۱۱ است، نقطه ی ۱۱ را طبق الگوی پیراهن مردانه مشخص می کنیم و از نقطه ی ۱۱ به اندازه ی دو سانتی متر بالا می رویم و به نقطه ی ۱۲ می رسیم.
پس از اتصال نقطه ی ۱۰ و ۱۲، از سمت نقطه ی ۱۲ خط را امتداد می دهیم. سپس از نقطه ی ۸ به اندازه ی ۱٫۵-۱ سانتی متر به سمت چپ می رویم و به نقطه ی ۱۳ می رسیم. بعد از نقطه ی ۱ بر اساس این که یقه کیپ است یا حالت اسپرت دارد، به اندازه یک ششم دور گردن برای یقه های کیپ و به اندازه ی یک ششم به علاوه ی نیم سانتی متر برای یقه های اسپرت، به سمت پایین می آییم و به نقطه ی ۱۴ می رسیم.
سپس با استفاده از خط چین نقطه ی ۱ را به نقطه ی ۸ وصل می کنیم روی این خط به اندازه ی یک ششم دور گردن جلو می رویم و به نقطه ی ۱۵ می رسیم. طبق الگو نقطه ی ۱۰ را به نقاط ۱۴ و ۱۵ وصل می کنیم، با این کار طوق گردن جلو را رسم می شود.
پس از رسم طوق گردن به سراغ نقطه ی ۱۲ می رویم و به اندازه ی ۲ سانتی متر به طرف چپ می رویم و به نقطه ی ۱۶ می رسیم. از نقطه ی ۶ به اندازه ی ۳ تا ۵ سانتی متر پایین می آییم و به نقطه ی ۱۷ می رسیم.
حال برای رسم حلقه آستین طبق الگو نقطه ی ۱۶ را به نقطه ی ۱۶ و ۱۷ وصل می کنیم. سپس از نقطه ی ۱۷ به مرکزیت نقطه ی ۱۳ به سمت راست پرگاری می کنیم. بعد از نقطه ی ۱۷ براساس چاقی و یا لاغری فرد، روی خط پرگاری به اندازه ی ۲ تا ۳ سانتی متر جدا می کنیم و به نقطه ی ۱۸ می رسیم. طبق الگو نقطه ی ۱۸ را به خط هلالی شکل ۱۳-۱۷ متصل می کنیم.
برای این که نقطه ی ۱۹ را مشخص کنیم از نقطه ی ۱۰ روی خط کج به اندازه ی خط آستین با سرشانه جدا می کنیم تا به نقطه ی ۱۹ برسیم. سپس برای پیلی دم دست از نقطه ی ۱۹ به اندازه ی نصف دور مچ به علاوه ی سه سانتی متر به طرف پایین گونیا کرده تا به نطقه ی ۲۰ برسیم. در نهایت با خطی صاف نقطه ی ۲۰ را به نقطه ی ۱۸ متصل می کنیم.
قبل از این که به سراغ ادامه ی نکات رسم الگوی پیراهن مردانه برویم باید چند نکته را بیان کنیم.
رسم صحیح الگوی پیراهن مردانه
برای این که بتوان الگوی پیراهن مردانه و یا هر لباس دیگری را به درستی رسم کرد باید از اندازه های اصلی استفاده شود که این اندازه ها روی الگو در جهت های افقی و عمودی رسم می شود.
الگوی افقی
نکته ی دیگری که باید در مورد رسم الگوی پیراهن مردانه به آن اشاره کرد این است که اندازه هایی مانند دور باسن، کارور جلو و پشت، دور گردن، دور مچ، دور بازو، دور سینه و دور کمر اندازه های افقی هستند و باید به صورت افقی ترسیم شوند.
الگوی عمودی
همان طور که در رسم الگو نیاز به الگوی افقی برای برخی از اندازه ها داریم برای اندازه هایی همچون بلندی آستین، بلندی حلقه آستین، بالاتنه جلو و بالاتنه پشت نیاز به استفاده از الگوی عمودی داریم و این اندازه ها روی الگو باید به صورت عمودی رسم شوند.
تغییرات الگوی جلو
یکی از نکاتی که در هنگام رسم الگوی پیراهن باید به آن توجه داشت این است که پس از رسم الگوی اولیه کار رسم الگو به پایان نمی رسد و نیاز است که تغییراتی روی الگو انجام شود.
برای این که محل جادکمه در رسم الگو تعبیه شود نیاز است که از خط وسط جلو به اندازه ی ۲ سانتی متر خارج شویم و این خط را تا پایین امتداد دهیم. برای در نظر گرفتن سجاف از بعد از جا دکمه به اندازه ی ۲ تا ۴ سانتی متر خارج می شویم. سپس نوبت به برش سر شانه است برای این کار از نقاط ۱ و ۲ از هر کدام به اندازه ی ۴ تا ۶ سانتی متر پایین می آییم تا به نقاط ۳ و ۴ برسیم. با خط صافی دو نقطه ی ۳ و ۴ را به هم وصل می کنیم.
محل جیب در الگوی جلو مشخص می شود و معمولی ترین اندازه ای که می توانیم برای جیب در نظر بگیریم ۱۳*۱۲ سانتی متر است، محل جیب همیشه دو سانت بالا تر از خط سینه در الگوی جلو است و جیب بیشتر از این که به خط وسط جلو نزدیک باشد به حلقه آستین نزدیک تر است.
نکته ای که در این مرحله باید به آن توجه داشته باشید این است که اگر می خواهید پیراهن یقه گرد باشد پس از زدن سجاف سرخود، به اندازه ی ۲ تا ۴ سانتی متر برای رسیم سجاف خارج می شویم، و در هنگام برش این خط، اول نیاز است که خط جادکمه را تا کنیم و بعد طوق گردن را برش دهیم این کار برای این انجام می شود که سجاف مثل طوق گردن بریده شود، اگر این کار انجام نشود سجاف در قسمت یقه کم می آید.
مطالب مشابه:
تغییرات الگوی پشت
پس از تغییراتی که در الگوی جلو ایجاد کردیم نوبت به الگوی پشت می رسد تا در این قسمت نیز تغییراتی ایجاد کنیم. برای ایجاد تغییرات در الگوی پشت به اندازه ی ۸ تا ۱۰ سانتی متر از نقطه ی ۵ پایین می آییم تا به نقطه ی ۶ برسیم. نقطه ی ۶ را به خط وسط پشت گونیا می کنیم.
نکته ای که در این مرحله باید به آن توجه کنیم این است که اگر می خواهید برش پیلی داشته باشید، از نقطه ی ۷ به اندازه ی ۲ سانتی متر پایین می آییم و این نقطه را تا پایین لباس امتداد می دهیم.
تغییرات الگوی آستین
در مرحله ی اخر رسم الگوی پیراهن مردانه به تغییرات الگوی آستین می رسیم، نکته ای که در تغییرت الگو باید به آن اشاره کنیم این است که همیشه به اندازه ی دو سوم پهنای مچ از قد آستین کم می شود. برای محل بلیطی یک طرف الگو را برای پشت آستین در نظر می گیریم، به این منظور باید فاصله ی نقاط ۸ و ۹ را نصف کنیم و نقطه ای که به آن می رسیم را نقطه ی ۱۰ می نامیم.
سپس از نقطه ی ۱۰ به موازات خط استین و به ارتفاع ۱۰ تا ۱۲ سانتی متر خطی را رسم می کنیم، لازم به ذکر است که محل بلیطی همیشه در هنگام برش روی پارچه قیچی می شود.
میزان پارچه ی مورد نیاز
اما نکته ای که ممکن است برای بسیاری سوال باشد این است که چه میزان پارچه برای دوخت پیراهن مورد نیاز است، در پاسخ به این سوال باید بگوییم که میزان پارچه ی مورد نیاز به چاقی و لاغری افراد بستگی دارد اگر فرد مورد نظر چاق باشد ۱٫۷ متر پارچه با عرض ۱۵۰ سانتی متر مورد نیاز است و اگر فرد مورد نظر لاغر باشد ۱٫۵ متر پارچه با عرض ۱۵۰ سانتی متر مورد نیاز است.
برای خرید انواع پارچه پیراهنی از فروشگاه روچی، کلیک کنید!
نکته طلایی در مورد رسم الگوی پیراهن مردانه
در پایان باید به این نکته اشاره کنیم که به خاطر برجستگی های کمر و سینه، الگوی بالاتنه جلو همیشه از الگوی بالاتنه پشت بزرگتر است و برای قسمت هایی مانند بازو که برجستگی وجود دارد به همان میزان به الگو اضافه می شود. اما اگر بدن دارای قوس و فرورفتگی باشد نیاز است که از ساسون روی الگو استفاده شود.
در این مطلب سعی کردیم نکات مهمی که در طراحی و ترسیم الگوی پیراهن مردانه باید بدانید را به طور کامل بررسی کنیم. اگر سوال و یا نظری دارید، حتما از بخش کامنت ها با ما در ارتباط باشید. منتظرتون هستیم …
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
6 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
با سلام
آموزش این قسمت به هیچ عنوان با تصاویر گذاشته شده مطابقت نداره.
اندازه های استاندارد ارائه شده در تصویر اخر اصلا برای کشیدن الگو به روش توضیح داده شده در متن کافی نیست.
بسیار جای تاسف دارد.
سلام ، حتما بررسی میکنیم و اگر مشکلی باشه حلش خواهیم کرد. ممنون از اطلاعتون
سلام وقت بخیر. ممنون از آموزشتون، ی سوال داشتم. الگوی آستین پیراهن مردانه هلال جلو و پشتش یک اندازه ست و از طرفی حلال حلقه آستین بالاتنه در الگوی جلو و پشت بالاتنه یکی نیست و هلال پشت طولش بیشتره. وقتی ما یوک رو برش میدیم ی قسمتی رو روی حلقه ی آستین یوک علامت میزنیم که همون خط سرشانه ست. وقتی این نقطه رو بخوایم به وسط هلال آستین بدوزیم. قطعا آستین در جلو لباس اضافه میاد. این مشکل چطوری حل میشه. خواهش میکنم جواب بدین واقعا فکرم مشغول کرده. من آموزش کامل پیراهن مردانه از اساتید مختلف رو دیدم و کاملا متوجه شدم. فقط این قسمتش برام قابل هضم نیست واقعا نمیدونم چرا الگو باید اینجوری باشه…..
عالی
خیلی خوب بود بنظرم ولی من قسمت برش سرشانه رو متوجه نشدم میشه توضیح بیشتری ضمیمه بشه
بله حتما به توضیحات رسم الگوی پیراهن مردانه اضافه میکنیم…