راهنمای قدم به قدم رسم الگوی شلوار + ویدئو
رسم هر الگویی که در حرفه ی خیاطی نیاز به مهارت، حوصله و دقت دارد، در کنار این موارد چیزی که باعث می شود یک الگو به الگوی خوبی تبدیل شود این است که افرادی که در حرفه ی خیاطی فعالیت می کنند پس از مدتی به دلیل این که با الگوهای زیادی سر و کار داشته اند در زمینه ی رسم الگو به نکاتی برمی خورند که الگو را به الگوی تمیز و بی نقص تبدیل می کند.
در ادامه ما تصمیم داریم نکاتی که یک خیاط حرفه ای در زمینه ی رسم الگو شلوار رعایت می کند را برای تان بیان کنیم تا بتوانید در زمینه ی خیاطی مهارت خود را افزایش دهید.
الگوی خیاطی و دوخت شلوار زنانه در روچی:
پیشنهاد فروشگاه اینترنتی روچی
نحوه ی اندازه گیری الگو شلوار
قبل از این که شروع به رسم الگو شلوار کنید نیاز است که اندازه های فرد مورد نظر را داشته باشید به همین دلیل نیاز است در اولین گام اندازه گیری های لازم را انجام دهید. برای این که بتوانید اندازه گیری های درستی داشته باشید نیاز است با نحوه ی اندازه گیری برای رسم الگو شلوار آشنا باشید. به همین دلیل ما در روچی قصد داریم قبل از این که به سراغ نحوه ی رسم الگو شلوار برویم شما را با نحوه ی اندازه گیری سایز های شلوار آشنا کنیم.
برای اندازه گیری ابتدا نواری را دور کمر می بندیم تا گودی کمر مشخص شود، سپس دور کمر را اندازه گیری می کنیم. بعد برای این که دور باسن اندازه گیری شود متر را در برجسته ترین نقطه ی باسن قرار داده و دو سر متر را با هم می رسانیم، برای این که اندازه ی باسنی که در نهایت برای رسم الگو شلوار مورد استفاده قرار می گیرد، کم نباشد نیاز است که چهار انگشت خود را به صورت مورب بین متر و برجسته ترین نقطه ی باسن قرار داده و سپس اندازه ی مورد نظر را یادداشت کرده، در نهایت برای اندازه گیری فاق متر را طوری قرار داده که یک سر آن روی نوار جلو و سر دیگر آن روی نوار پشتی کمر قرار گیرد.
اندازه های مورد نیاز برای رسم الگو شلوار
برای این که بتوان الگو را رسم کرد به اندازه هایی نیاز است، به طور کلی اندازه هایی که برای رسم الگو شلوار نیاز است عبارتند از:
- دور کمر
- دور باسن
- قد شلوار
- قد داخل پا
- گشادی دم پا
- بالا تنه ی شلوار
آموزش مرحله به مرحله رسم الگوی شلوار
مرحله ی اول رسم الگو شلوار
پس از اندازه گیری های مورد نیاز برای رسم الگو شلوار، حال وقت آن است که رسم الگو را آغاز کنیم. ابتدا نقطه ای در سمت راست و پایین کاغذ الگو رسم می کنیم و آن نقطه را یک می نامیم، سپس به اندازه ی قد زانو که نصف داخل پا به علاوه ی ۶٫۵ سانتی متر است به سمت بالا حرکت می کنیم و به نقطه ی ۲ می رسیم.
در گام بعدی از نقطه ی یک به اندازه ی قد داخل پا و به نقطه ی ۳ می رسیم، سپس از نقطه ی ۳ به اندازه ی یک چهارم قد باسن به علاوه ی سه سانتی متر به سمت بالا حرکت می کنیم و به نقطه ی ۵ می رسیم.
برای رسم نقطه ی ۴ از نقطه ی یک به اندازه ی قد شلوار بالا می رویم و به نقطه ی چهار می رسیم. از نقاط ۱ ، ۲ ، ۳ ، ۴ و ۵ خط عمودی به سمت چپ کاغذ رسم می کنیم، خط عمودی که از نقطه ی ۱ رسم می شود همان خط دم پا و خط عمودی که از نقطه ی ۲ رسم می شود همان خط زانو است. سپس از نقطه ی ۳ به اندازه ی دور باسن منهای یک جلو می رویم و به نقطه ی ۶ می رسیم.
از نقطه ی ۶ به خط عمود شده ی ۴ گونیا می کنیم که خط ۵ را در نقطه ی ۷ و خط ۴ را در نقطه ی ۸ قطع می کند، خط ۳-۶ همان خط فاق و خط ۴-۸ خط کمر خواهد بود.
مرحله ی دوم رسم الگو شلوار
از نقطه ی ۷ به اندازه ی یک دهم نصف دور باسن به علاوه ی یک سانتی متر جلو می رویم و به نقطه ی ۹ می رسیم. سپس از نقطه ی ۹ به اندازه ی نصف فاصله ی نقاط ۵ تا ۹ به سمت راست حرکت می کنیم و به نقطه ی ۱۰ می رسیم، از نقطه ی ۱۰ به خط کمر و خط دم پا، خط عمودی رسم می کنیم. خطی که در این مرحله رسم می شود خط راسته ی الگو و خط اتوی شلوار می باشد. نقطه ای که حاصل برخورد خط عمود نقطه ی ۱۰ به خط دم پا است را نقطه ی ۱۲، و نقطه ای که حاصل برخورد خط عمود نقطه ی ۱۰ به خط کمر است را نقطه ی ۱۱ می نامیم.
از نقطه ی ۱۲ به اندازه ی گشادی دم پا به علاوه ی یک سانتی متر به سمت چپ و راست می رویم، نقطه ای که در سمت راست به آن می رسیم را نقطه ی ۱۳ و نقطه ای که در سمت چپ به آن می رسیم را نقطه ی ۱۴ می نامیم. سپس خط کش را روی نقاط ۱۳ و ۵ قرار داده تا خط زانو را در نقطه ی ۱۵ قطع کند.
از نقطه ی ۱۵ به اندازه ی یک سانتی متر به سمت داخل حرکت می کنیم تا به نقطه ی ۱۵ج برسیم، نقطه ای که در این مرحله به آن می رسیم را به نقاط ۱۳ و ۵ وصل می کنیم. این بار خط کش را روی نقاط ۱۴ و ۹ قرار می دهیم تا خط زانو را در نقطه ی ۱۶ قطع کند، مانند نقطه ی قبلی، از نقطه ی ۱۶ نیز به اندازه ی یک سانتی متر به سمت داخل حرکت می کنیم تا به نقطه ی ۱۶ج برسیم. از این نقطه به نقاط ۱۴ و ۹ وصل می کنیم.
با این اتصال، خطی که از نقطه ی ۳ کشیده شده است در نقطه ی ۱۷ قطع می شود، سپس بر اساس چاقی و یا لاغری فرد به اندازه ی ۰٫۵ سانتی متر به سمت خارج حرکت می کنیم و به نقطه ی ۱۸ می رسیم، از نقطه ی ۷ به اندازه ی ۰٫۵ سانتی متر به سمت چپ حرکت می کنیم و به نقطه ی ۷ج می رسیم. در نهایت به اندازه ی نصف فاصله ای که بین نقاط ۷ج و ۱۷ وجود دارد یک سانتی متر به سمت داخل حرکت می کنیم و سپس هلال فاق جلو را رسم می کنیم.
مطالب مشابه:
- آموزش 0 تا 100 ساخت الگوی لباس
- آموزش تغییر سایز الگوی پایه
- چند نکته مهم در طراحی الگوی لباس بچه
- راهنمای کامل رسم الگوی لباس راحتی!
مرحله سوم رسم الگو شلوار
پس از این که مراحل گفته شده در بالا را طی کردید نوبت به رسم الگو در مرحله ی سوم می رسد. در ابتدا از خط کمر به اندازه ی یک سانتی متر به سمت داخل حرکت می کنیم تا به نقطه ی ۱۹ برسیم، سپس از نقطه ی ۱۹ به اندازه ی یک سانتی متر بالا می آییم و به نقطه ی ۲۰ می رسیم.
برای کامل شدن فاق جلو، از نقطه ی ۲۰ به ۷ج وصل می کنیم. از نقطه ی ۱۹ به اندازه ی یک چهارم دور کمر به علاوه ی ۲ تا ۳ سانتی متر جلو می رویم تا به نقطه ی ۲۱ برسیم، سپس از نقطه ی ۲۱ به اندازه ی یک سانتی متر به سمت بالا حرکت می کنیم تا به نقطه ی ۲۲ برسیم.
با استفاده از هلال کوچکی از ۲۰ و ۲۲ به ۱۱ وصل می کنیم، خطی که در این مرحله به آن می رسیم خط کمر است. سپس با استفاده از هلال پهلو از نقطه ی ۲۲ به ۵ وصل می کنیم. در گام بعدی به اندازه یک تا یک و نیم سانتی متر از نقطه ی ۱۱ به سمت چپ و راست حرکت می کنیم و این نقاط را علامت می زنیم، سپس برای رسم پنس جلوی شلوار از روی نقطه ی ۱۱ به اندازه ی ۸ تا ۱۰ سانتی متر روی خط اتو پایین می رویم.
برای این که شلوار خوش فرم شود از نقطه ی ۱۸ به ۱۶ج خطی ۰٫۵ تا ۱ سانتی متر به صورت هلال رسم می کنیم. در گام بعدی به اندازه ی ۰٫۵ سانتی متر از نقطه ی ۱۲ بالا می رویم و هلال کوچکی برای دو نقطه ی ۱۳ و ۱۴ رسم می کنیم.
در نهایت برای کامل شدن الگو جلو شلوار و مشخص کردن جای زیپ، از نقطه ی ۲۰ به اندازه ی ۳ تا ۴ سانتی متر جلو می رویم و نقطه ای که به آن می رسیم را نقطه ی ۸ج می نامیم، سپس به اندازه ی ۱۸ تا ۲۰ سانتی متر از نقطه ی ۲۰ به سمت پایین حرکت می کنیم و بعد به اندازه ی ۳ تا ۴ سانتی متر خارج می شویم و نقاط خارج شده را به هم وصل می کنیم.
مرحله ی چهارم رسم الگو شلوار
پس از رسم الگو جلوی شلوار، حال نوبت به رسم الگو پشت شلوار می رسد، برای رسم الگو پشت شلوار ابتدا از نقطه ی ۱۰ به اندازه ی ۱ تا ۲ سانتی متر به سمت چپ حرکت می کنیم و به نقطه ی ۲۳ می رسیم، سپس به اندازه ی یک چهارم نقاط ۳ تا ۶، از نقطه ی ۲۳ به سمت چپ حرکت می کنیم و به نقطه ی ۲۴ می رسیم.
برای بدست آوردن نقطه ی ۲۵، از نقطه ی ۳ به اندازه ی ۴ سانتی متر به سمت بالا حرکت می کنیم و به نقطه ی ۲۵ می رسیم، نقاط ۲۴ و ۲۵ را به هم وصل می کنیم و از نقطه ی ۲۴ به سمت بالا خطی عمود بر این خط می کشیم.
روی خط عمودی که از ۲۴ رسم کرده ایم به اندازه ی ۴ تا ۵ سانتی متر جلو می رویم و به نقطه ی ۲۶ می رسیم و در امتداد خط ۵-۷ و با فاصله ی یک چهارم دور باسن به علاوه ی یک سانتی متر از نقطه ی ۲۶ جلو می رویم تا به نقطه ی ۲۷ برسیم.
سپس از نقطه ی ۲۷ به ۱۰ وصل می کنیم و به نقطه ی ۲۸ می رسیم، توجه داشته باشید که نقطه ی ۲۸ باید در امتداد خط ۵-۷ باشد. از نقاط ۱۳، ۱۴، ۱۵ج و ۱۶ج به اندازه ی دو سانتی متر خارج می شویم، با این کار نقاط جدید ۳۰ و ۳۱ به هم متصل می شوند.
در گام بعدی خطوطی از ۳۰ به ۲۷، ۳۲ به ۳۳ و ۳۳ به ۲۸ وصل می شود، سپس از نقطه ی ۲۷ به سمت بالا خط عمودی بر خط ۲۶-۲۷ رسم می کنیم، سپس به اندازه ی هلال پهلوی جلو نقطه ی ۲۲ به ۵، از نقطه ی ۲۷ به نقطه ی ۲۹ حرکت می کنیم.
مرحله ی پنجم رسم الگو شلوار
در مرحله ی اخر رسم الگو شلوار ابتدا، نقطه ای که محل تقاطع خط اتو و خط زانو است را مشخص می کنیم و این نقطه را نقطه ی F می نامیم. از این نقطه به نقطه ی ۲۹، خط چینی رسم می کنیم. سپس به همین اندازه از نقطه ی F و از نقطه ی ۲۴ روی خط گونیا علامت زده تا به نقطه ی ۳۴ برسیم. در گام بعدی به اندازه ی یک سانتی متر از نقطه ی ۲۴ پایین می اییم و به نقطه ی ۳۵ می رسیم. سپس با خطی صاف نقطه ی ۳۵ به ۲۹ را وصل می کنیم. با این کار خط کمر پشت بدست می آید.
سپس به علاوه ی یک چهارم دور کمر به علاوه ی ۳ تا ۴ سانتی متر از نقطه ی ۳۵ به سمت راست حرکت می کنیم و به نقطه ی ۳۶ می رسیم. با خط هلالی شکل نقطه ی ۲۷ را به ۳۶ متصل می کنیم تا پهلوی پشت بدست آید.
به اندازه ی فاصله ی بین نقاط ۱۸ و ۱۶ج از نقطه ی ۳۳ به سمت بالا حرکت می کنیم تا به نقطه ی ۳۷ برسیم، در گام بعدی از نقطه ی ۲۴ به ۳۷ هلالی را رسم می کنیم تا هلال فاق پشت بدست آید.
از نقطه ی ۱۲ به اندازه ی نیم سانتی متر به سمت خارج حرکت می کنیم و با هلال کوچکی به ۳۱ و ۳۲ وصل می کنیم. از ۱/۲ به نقاط ۳۱ و ۳۲ وصل می کنیم. سپس به اندازه ی یک سانتی متر از نقطه ی ۳۳ داخل شده و نقطه ای که به آن می رسیم را با خط هلالی شکل به نقطه ی ۳۷ وصل می کنیم. تا خط داخل پا رسم شود.
در گام بعدی با استفاده از هلال نقطه ی ۳۰ را طوری به ۲۷ رسم می کنیم که نصف خط به اندازه ی ۰٫۵ تا یک سانتی متر داخل شده باشد در نهایت از ۱-۲ خط کمر پشتی که بین نقاط ۳۶ و ۳۵ است به اندازه ی ۱۳ تا ۱۴ سانتی متر پایین می آییم و پنسی به قطر ۳ تا ۴ سانتی متر رسم می کنیم.
الگوی خیاطی و دوخت شلوار زنانه در روچی:
پیشنهاد فروشگاه اینترنتی روچی
با فیلم آموزش اساس الگوی شلوار از آکادمی هنرپارس می توانید صفر تا صد روش رسم الگوی شلوار را مشاهده کنید:
جمع بندی
در این مطلب سعی کردیم تا جایی که میتوانیم شما را با اصول و مراحل طراحی الگوی شلوار آشنا کنیم و آموزش این الگوی محبوب را به شما ارایه دهیم، امیدواریم این مطلب هم مورد پسند شما واقع شده باشد، اگر همچنان سوال و یا نظری دارید، حتما از بخش کامنت ها با ما در ارتباط باشید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
5 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
این دیگه چجور توضیح دادنه
دو تا نقطه می زاریم بعد از این نقطه به اون نقطه خط می کشیم بعد نصفش می کنیم میشه نقطه ۳
همش نقطه شد که
من که چیزی نفهمیدم
اگه می خواهید آموزش بدید تا دعا تون کنیم درست توضیح بدید
ممنون
ممنونم
عالی بود
ممنونم بابت راهنمایی تون یا این روش تونستم خودم الگوی شلوار رسم کنم.