آموزش دوخت شلوار راحتی ؛ صفر تا 100 با رسم شکل
شلوارهای راحتی، همانطور که از نامشان پیداست، برای پوشیدن در منزل استفاده شده و اغلب از جنس های نخی و سبک دوخته می شوند. جنس لطیف و راحتی لباس های خانگی، برای پوشیدن در منزل بسیار مهم بوده و شرط اصلی استراحت و آرامش پس از یک روز کاری، کیفیت بالای لباس است. جنس پارچه و نوع دوخت شلوار از مواردی هستند که در بالا بردن کیفیت و احساس راحتی شما تأثیر می گذارند. اگر شلوار مورد نظرتان را در فروشگاه ها پیدا نکرده و یا علاقه به خیاطی و کارهای هنری دارید، دست به کار شده و شلوار مورد نظرتان را خودتان بدوزید. با دوخت شلوار در منزل، هم جنس و طرح پارچه را به سلیقه خودتان انتخاب کرده اید و هم حس خوبی برای خلق یک اثر هنری در شما به وجود می آید. پیشنهاد می شود افراد مبتدی از الگوهای آماده برای دوخت شلوار استفاده کنند و یا شلواری که اندازه شان است را به عنوان الگوی دوخت قرار دهند. در این مقاله مراحل دوخت شلوار راحتی گفته شده که با انجام دقیق هر مرحله و رعایت نکات آن، می توانید در منزل شلواری با بهترین کیفیت و طرح را برای خود بدوزید.
مراحل دوخت شلوار راحتی در منزل
برای دوخت شلوار راحتی در منزل بعد از آماده کردن وسائل مورد نیاز خیاطی مانند متر، کاغذ الگو، مداد طراحی لباس، نخ همرنگ با پارچه، قیچی و کش به سراغ تهیه الگو می رویم. دوخت شلوار از سه مرحله انتخاب پارچه و الگو، برش و سنجاق زدن، و دوخت شلوار تشکیل شده که هر کدام مراحلی داشته و به ترتیب توضیح داده می شود.
مرحله اول: انتخاب الگو و پارچه
یک الگوی شلوار راحتی را انتخاب کنید.
برای اینکه یک شلوار تمیز بدوزید، نیاز به دوختن تکه های پارچه دارید که با دقت برش خورده باشند. استفاده از الگو به شما کمک می کند تا طبق دستورالعمل ها جلو رفته و یک شلوار بی نقص بدوزید. برای پیدا کردن الگو نیاز به خریدن آن نبوده و با یک جستجوی ساده در اینترنت می توانید الگوی مورد نظرتان را پیدا کنید. توجه داشته باشید که اگر مبتدی هستید، از الگوهای ساده برای شروع کار استفاده کنید. بسیاری از الگوهای آماده سایزبندی نداشته و کمی آزاد طراحی می شوند؛ انتخاب این الگوها علاوه بر حس آزاد بودن و راحتی در شلوار، برای افرادی که اولین شلوار خود را می دوزند، مناسب تر است. هرچه شلوار گشادتر باشد احساس راحتی بیشتری به خصوص در روزهای گرم سال دارید و عبور جریان هوا از تعریق شما جلوگیری می کند.
خرید انواع الگوی دوخت شلوار به روچی مراجعه کنید…
اندازه گیری های بدن را انجام دهید.
برخی الگوها فری سایز بوده و نیاز به اندازه گیری خاصی ندارند؛ ولی برای بعضی از الگوها و پارچه ها نیاز به دانستن اندازه های بدن داشته تا شلوار مناسب با سایز خودتان را بدوزید. ابتدا با متر از کمر تا مچ پا را اندازه گرفته و سایز دور ران و باسن را نیز بنویسید. اندازه دور کمر و مچ پا را نیز یادداشت کنید. اگر اندازه گیری برای شما سخت است، از یک شلواری که سایز بدنتان است برای به دست آوردن اندازه های مورد نظر، استفاده کنید.
پارچه ای را انتخاب کنید که دوخت آن آسان باشد.
از پارچه های لیز مانند ساتن، ابریشم، ژرسه، اسپیندکس و به طور کلی پارچه هایی که کار با آن ها سخت است، استفاده نکرده و به سراغ پارچه هایی بروید که زیر دست لیز نخورده و راحت باشند. پارچه های زیر انتخاب های خوبی برای شلوار راحتی هستند:
o پارچه پنبه
o پارچه ویسکوز
o پارچه مخمل
o پارچه کتان
مطلب تکمیل کننده:
بهترین پارچه برای شلوار راحتی و خانگی کدامند؟
قبل از دوخت، پارچه را بشویید.
برای جلوگیری از چروک شدن و تغییر شکل در پارچه قبل از دوختن آن را بشویید. برای شستن، به دستورالعمل شستشوی هر پارچه دقت کنید. برای مثال پارچه های نخی را با درجه معمولی چرخش و خشک کن در لباسشویی شسته و برای پارچه های ظریف درجه آن را تغییر دهید. بهتر است پس از شستن، پارچه را در هوای آزاد خشک کنید.
مرحله دوم: برش و سنجاق زدن شلوار
تکه های الگوی کاغذی را با یک قیچی تیز برش بزنید.
معمولاً الگوها قطعات مختلف را با حروف مشخص می کنند که برای برش باید با توجه به تکه هایی که نیاز دارید، برش را انجام دهید. همچنین اگر می خواهید سایز الگو را نسبت به اندازه های خود تغییر دهید، در این مرحله اندازه ها را جایگزین الگوی اصلی کنید.
تکه های الگو را به پارچه سنجاق کنید.
پارچه را مطابق شکل تا کرده و هر 5-6 سانت یک سنجاق در قسمت های مختلف بزنید تا الگو صاف بر روی پارچه قرار بگیرد. دقت کنید که سنجاق ها از روی کاغذ و پارچه عبور کرده و محکم شود.
با یک قیچی تیز، پارچه را طبق الگو برش بزنید.
درست در امتداد لبه ها شروع به برش زدن کرده و این کار را به آرامی انجام دهید تا از چین خوردگی پارچه جلوگیری شود.
علامت های الگو را پشت پارچه بکشید.
تکه هایی از الگو مانند جای کش کمر یا جیب ها که روی الگو علامت گذاری شده اند را طبق شکل، با مداد مخصوص پارچه یا صابون خیاطی در پشت پارچه بکشید.
تکه های پارچه را طبق دستور دوخت به هم سنجاق کنید.
قطعاتی که باید به هم دوخته شوند را روی هم قرار داده، به طوری که سمت راست آن ها روبروی هم و لبه های آن در یک راستا باشند. در هر 5-6 سانت یک سنجاق بر روی پارچه ها بزنید تا محکم بر روی یکدیگر قرار گیرند. سنجاق ها را طوری بزنید که عمود بر لبه تکه های الگو بوده و در هنگام دوخت راحت تر بتوان آن ها را جدا کرد.
خرید اینترنتی پارچه و ملزومات خیاطی در فروشگاه روچی!
مرحله سوم: دوخت شلوار
قبل از دوخت شلوار ابتدا جیب ها را بدوزید.
اگر دوست دارید شلوارتان جیب داشته باشد باید الگوی آن را جداگانه کشیده و برش دهید و در این مرحله به پارچه اصلی شلوار بدوزید. دوختن جیب کار دشواری نبوده ولی نیاز به انجام چند مرحله اضافه داشته و مبتدی ها می توانند این مرحله را در دوخت های اولیه خود حذف کنند.
لبه های بیرونی شلوار را بدوزید.
لبه بیرونی شلوار را زیر سوزن چرخ خیاطی به فاصله حدود 1 سانتی متر قرار داده و تا پایین بدوزید. دقت کنید که در هنگام دوختن سنجاق را از لبه شلوار جدا کنید؛ زیرا رفتن سنجاق به زیر سوزن چرخ، باعث شکستن آن و آسیب به دستگاه می شود. حتماً از نخ همرنگ با پارچه استفاده کرده تا دوخت شما تمیزتر دیده شود.
قسمت داخلی شلوار را تا پایین بدوزید.
قسمت داخلی درز شلوار را نیز مانند قسمت بیرونی یک دوخت مستقیم زده و مجدداً یک سانت برای جلوگیری از باز شدن درز و نخ کش شدن فاصله بدهید.
یک لنگه شلوار را به داخل لنگه دیگر برده و بدوزید.
مطابق شکل، یک لنگه شلوار را وارد دیگری کرده و قسمت پشت شلوار را در قسمت های فاق و اطراف آن به سمت جلو بدوزید. برای این کار ابتدا مطمئن شوید دو لنگه شلوار کاملاً روی هم افتاده و ثابت شده اند. برای افراد مبتدی و پارچه های لیز بهتر است قبل از شروع دوخت برخی قسمت ها را سنجاق زده تا پارچه تکان نخورد. دوخت را تا لبه بالای کمر در جلوی شلوار ادامه داده و قسمتی را برای رد کردن کش خالی بگذارید.
محل قرار گرفتن کش را مشخص کرده و بدوزید.
شلوارها به دو صورت کشی و زیپ دار دوخته شده و بنا به سلیقه شما هر دو قابل نصب هستند. برای شلوارهای خانگی و همچنین افراد مبتدی در خیاطی، کش گزینه مناسب تری بوده و دردسرهای دوخت زیپ را ندارد. قسمتی را که می خواهید کش را از آن رد کنید، مطابق شکل سنجاق زده و بدوزید. پس از آن یک سنجاق قفلی به یک سر کش وصل کرده و آن را از دور کمر رد کنید. انتهای دو طرف کش را به هم بدوزید.
پایین شلوار را نسبت به قد خود کوتاه کنید.
اگر قد شلوار بلند است، در این مرحله آن را کوتاه و لبه های پارچه را به داخل سنجاق زده و بدوزید. اگر قد آن نیز مناسب است، لبه های شلوار را دولایه به اندازه 1 سانتی متر به داخل تا زده و دور مچ پا را بدوزید.
بهتر است برای بهتر شدن کار در انتها درزهای شلوار را اتو کشیده تا صاف تر و باکیفیت دیده شود.
برای خرید عمده انواع شلوار راحتی زنانه به روچی مارت مراجعه کنید.
نتیجه گیری
بسیاری از افراد برای خرید لباس های خانگی وقت کمتری نسبت به لباس های مجلسی گذاشته و اهمیت کیفیت را در این لباس ها دست کم می گیرند. پارچه هایی که دارای الیاف مصنوعی مانند پلی استر و نایلون باشند، هوا را از لباس عبور نداده و سبب تعریق و تحریکات پوستی می شوند. اگر به خیاطی علاقه داشته و یا مایل به انجام یک کار هنری هستید، با کمترین امکانات می توانید یک شلوار راحتی شیک و با کیفیت برای خود بدوزید. برای دوخت شلوار راحتی همانطور که در مقاله گفته شد، نیاز به الگو داشته که کار را برای شما راحت تر می کند. انواع الگوهای شلوار راحتی در اینترنت به صورت مجانی وجود دارند. انتخاب پارچه، برش، دوخت شلوار و دوخت کش از مراحلی است که باید با دقت انجام شده تا به راحتی به نتیجه دلخواه برسید. دوخت شلوار راحتی در منزل علاوه بر صرفه جویی در هزینه ها، خلاقیت شما را پرورش می دهد؛ همچنین می توانید بهترین کیفیت پارچه را برای استراحت در منزل داشته و از ایجاد آلرژی های پوستی که در پارچه های با الیاف مصنوعی وجود دارند، جلوگیری کنید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
5 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
ممنون از مطالب و سایت خوبتون. تشکر
مرسی از شما
ممنون از مطالب مفيدي که در اختيار ما گذاشتيد
سپاس از زحمات شما.
عالی بود تشکر
ممنون از مطالب مفيدي که در اختيار ما گذاشتيد