آموزش مراحل رسم الگوی مانتو شنل دار
یکی از دیگر لباس های مورد علاقه ی خانم ها شنل است، الگوی مانتو شنل دار تا حدودی شبیه به الگوی مانتو بوده و فقط تفاوت هایی جزئی با مانتو دارد که باعث شده نام شنل را به خود بگیرد. مانتوی شنل دار از جمله مانتوهایی است که خانم ها می توانند در دوران بارداری از آن استفاده کنند.
مانتوی شنل داری که در ادامه قصد توضیح الگوی خیاطی آن را داریم در واقع از یک مانتوی بدون آستین و یک شنل تشکیل شده است. در ادامه ی مراحل رسم الگوی مانتو شنل دار با ما همراه باشید تا در کنار توضیحات مرحله به مرحله، عکس های الگو را نیز مرحله به مرحله مورد بررسی قرار دهیم.
آموزش رسم الگوی مانتوی شنل دار
مرحله ی اول رسم الگوی مانتوی شنل دار
در ابتدای کار به این نکته توجه داشته باشید که برای رسم الگوی خیاطی مانتوی شنل دار ابتدا نیاز است که الگوی پایه بالاتنه ای که در بالا گفتیم در بین لباس هایی همچون پالتو و مانتو مشترک است را رسم کنید.
پس از رسم الگوی اولیه باید هلال حلقه آستین جلو و پشت را پرتر کنید توجه داشته باشد که خطوط قرمز روی الگو نشان دهنده ی این پرشدگی ها هستند. این تغییر باید هم در الگوی مانتو هم الگوی شنل انجام شود و یکسان باشد، سپس می توانید قد مانتو را به اندازه ی دلخواه کوتاه و یا بلند کنید.
حال نوبت به مشخص کردن نقطه ی موازنه ی حلقه آستین جلو و پشت می رسد که ما این نقاط موازنه را روی الگوی با نقاط زرد مشخص کرده ایم.
با الگویی که در ادامه مشاهده می کنید می توانید مانتوی بدون آستین بدوزید فقط توجه داشته باشید که نباید قسمت سرشانه جلو و پشت را به هم وصل کنید.
مرحله دوم رسم الگوی مانتوی شنل دار
همان طور که گفتیم مانتوی شنل دار که در حال بررسی الگوی آن هستیم از یک مانتوی بدون آستین و یک شنل تشکیل شده است. در مرحله ی قبل با الگوی مانتوی بدون آستین آشنا شدید در این مرحله به بررسی الگوی شنل می پردازیم.
برای رسم الگوی شنل باید خطی عمود از نقطه ی موازنه ی جلو و پشت آستین رسم کنیم، که ما این خطوط را با خطوط سبز در الگو نشان داده ایم. حال خطوط سبز را قیچی کنید تا اضافه های الگو گرفته شود. سپس در الگوی پشت نیز از نقطه ی موازنه خطی عمود به خط باسن رسم کنید که این را نیز با خطوط سبز در الگو مشخص کرده ایم.
حال دو الگو یعنی الگوی آستین و الگوی پشت را طوری کنار همدیگر قرار دهید که نقاط موازنه (که ما این نقاط را با رنگ زرد مشخص کرده ایم) حلقه آستین در یک راستا و روبروی هم قرار گیرند. سپس باید قد الگوی پشت را به اندازه ی قد مانتویی که در مرحله ی قبل دوخته ایم بلند کنیم در گام بعدی نیز باید قد آستین را به اندازه ی قد الگوی پشت بلند کنیم.
مرحله ی سوم رسم الگوی مانتوی شنل دار
در مرحله ی سوم رسم الگوی مانتوی شنل دار باید خط باسن را به گونه ای امتداد دهیم که این خط روی الگوی آستین نیز کشیده شود، همان طور که در الگو مشاهده می کنیم ما این خط را با رنگ آبی نشان داده ایم. سپس باید در خط موازنه حلقه آستین تا خط باسن در الگوی پشت به اندازه ی سه تا ۵ سانتی متر اوزمان بدهیم.
در گام بعدی باید از نقطه ی موازنه ی پشت تا خط آبی در الگوی آستین به اندازه ی ۳ تا ۵ سانتی متر اوزمان دهیم که رنگ خطوط این گام و گام قبلی را با رنگ بنفش در الگو مشخص کرده ایم.
نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که مقدار اوزمان هم در الگوی پشت و هم در موازنه ی پشت آستین باید با هم برابر باشند و هر چه که اوزمان بیشتر باشد باعث می شود که شنل نیز گشادتر شود.
حال نوبت به اوزمان الگوی آستین است که برای رسم این اوزمان در الگوی استین باید از نقطه ی موازنه ی جلو تا خط ابی اوزمانی به طول ۳ سانتی متر رسم کنیم که این را روی الگو با خط صورتی نشان داده ایم.
مرحله ی چهارم رسم الگوی مانتوی شنل دار
در مرحله ی چهارم رسم الگوی مانتوی شنل دار باید خطوط بنفش و صورتی که در الگو مشخص کرده ایم را تا پایین خط شنل امتداد دهیم. این خطوط همان خطوط اوزمان هستند که طول این خطوط باید با خط اصلی یعنی خط سبز کنار به یک اندازه باشند و برای این که خط مانتو و شنل به یک اندازه باشند باید از پایین این خطوط مقداری کم کنیم که این را نیز ما ا خط زرد در الگو مشخص کرده ایم.
در هنگام دوخت نیز باید به این مسئله توجه داشته باشید که موازنه ی الگوی پشت آستین شنل و موازنه ی الگوی پشت شنل باید روی هم قرار گیرند و خطوط بنفش باید به هم دوخته شوند، سپس نوبت به خطوط سرشانه می رسد که باید خطوط سرشانه ی الگوی پشت شنل به سرشانه ی الگوی پشت مانتو دوخته شود.
مرحله ی پنجم رسم الگوی مانتوی شنل دار
در مرحله ی پنجم و اخر رسم الگوی مانتوی شنل دار نوبت به قسمت کاپ الگوی آستین شنل می رسد. برای در نظر گرفتن کاپ الگوی آستین باید از موازنه ی پشت تا موازنه ی جلوی آستین به هلال حلقه آستین شنل و مانتو به صورت همزمان دوخته شود و در نهایت برای آماده شدن مانتوی شنل دار باید زاپاس خط صورتی داخل گذاشته شود.
سپس با استفاده از خط کش انتهای خطوط قرمز را که روی خطوط زرد می گذرد را با هم وصل کنیم که این خط را نیز با خط زرد در الگو نشان داده ایم. در واقع این خط زرد ساسون پشت است. در گام بعدی برای رسم ساسون جدید باید مقدار ساسون را نصف کنیم در سمت چپ و راست خط زرد روی خط کمر جدید علامت بزنیم که این خط را با رنگ سبز نشان داده ایم.
خط بنفش خط وسط پشت است و در دولای باز قرار می گیرد و در انتها به این نکته توجه داشته باشید که طول ساسون از خط کمر به پایین ۱۴ سانتی متر است.
اگر شما هم جزو کسانی هستید که با خواندن این آموزش به خیاطی علاقه مند شدید می توانید برای آموزش های بیشتر به سایت روچی مراجعه کنید تا بتوانید بیشتر از آموزش های خیاطی بهره مند شوید. و همچین برای خرید الگوی خیاطی به فروشگاه روچی مراجعه کنید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
7 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
برای قسمت جلوش چیکار کنیم؟؟؟ چون بعضی مانتو شنلیا ی تیکه جلورم دارن
سلام. مدل های متفاوتی برای مانتو شنلی وجود دارد. در این مقاله ی یک مدل مرحله به مرحله توضیح داده شده است.
سلام ممنون از آموزش کاملتون…برای این مدل چقدر پارچه لازمه؟
سلام خسته نباشید
خیلی ممنونم دنبال اموزش الگو این مدل بودم و مورد استفادم بود خیلی ممنون
من سفارش این مدل گرفته بودم ولی هر جا که میکشتم پیدا نمیکردم تا اینکه این لینک پیدا کردم ممنونم واقعا عالی درجه یک واقعا ممنون
سلام وقتتون بخیر .چیکار کنیم مانتو شنلی به عقب کشیده نشه ؟
سلام
اگه فیلمش رو دارید ارسال کنید لطفاً