الگو لباس بچه گانه ؛آموزش اندازه گیری،رسم و مواردی که نباید فراموش کنید!
تا به حال برای تان پیش آمده مدل لباسی را در فضای مجازی یا تلویزیون برای فرزند خود بپسندید اما امکان خرید آن را نداشته باشید و ندانید که چگونه می توانید چنین لباسی را برای فرزند خود تهیه کنید، اگر در حرفه ی خیاطی مشغول به کار هستید نگران این مسئله نباشید زیرا می توانید هر مدل لباسی که مدنظرتان است را با یادگیری اصول رسم الگو لباس بچه گانه برای فرزند دلبندتان بدوزید.
اما قبل از شروع باید الگوی لباس مدنظر خود را رسم کنید، ما در این سری از آموزش های روچی می خواهیم که شما را در ضمن آموزش رسم الگوی لباس بچگانه با نکاتی در مورد ترسیم الگو لباس بچه گانه آشنا کنیم، پس در ادامه با ما همراه باشید.
لباس کودک
لباس کودک به علت عدم توانایی کودک در بیان میزان راحتی و علاقه اش به لباسی که پوشیده است یکی از دغدغه های والدین است. برای کودکان که پوست حساس تری نسبت به بزرگسالان دارند بهتر است از لباس هایی نرم و لطیف استفاده شود تا از ایجاد هرگونه حساسیت های پوستی در آنها جلوگیری کرد.بهترین نوع پارچه به کاربرده شده در لباس کودک و نوزاد، پارچه های پنبهای است. به یاد داشته باشید نوع لباسی که برای کودک تهیه می شود علاوه بر جسم بر روحیه او هم تاثیر خواهد داشت، پس همواره سعی کنید راحتترین لباس را برای کودک انتخاب و تهیه کنید.
الگوی لباس بچگانه
برای رسم الگوی لباس بچگانه لازم است نکاتی را رعایت کنید. قبل از هر چیز لازم است ابتدا اندازه گیری های لازم را انجام دهید سپس شروع به رسم الگو کنید.
رسم الگوی لباس بچگانه مراحلی دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:
- در مرحله ی اول برای اندازه گیری باید از بالاتنه شروع کنید. برای محاسبه قد بالاتنه جلو ابتدا نواری دور کمر کودک ببندید و با متر از گردن تا روی نوار دور کمر را اندازه بگیرید.
- بعد از این مرحله قد بالاتنه پشت را هم به همین شکل اندازه بگیرید.
- در مرحله سوم نوبت به اندازه گیری سرشانه های کودک است. بدین ترتیب که متر را کنار گردن گذاشته و کل سر شانه امتداد می دهید تا به انتهای آن برسید. انتهای سرشانه همان اندازه ی مد نظرتان خواهد بود.
- در مرحله چهارم باید به ترتیب کارور جلو و سپس کارور پشت را اندازه بگیرید. بدین صورت که اندازه کارور جلو کمتر از کارور پشت خواهد بود. برای اندازه کارور باید متر را روی آن قسمت از متر که از بدن جدا میشود قرار و تا سمت دیگر امتداد داد.
- مرحله پنجم نوبت به اندازه گیری گردن میرسد. شروع متر از گودی گردن کودک و انتهای آن هم همان جا خواهد بود.
- مرحله ششم اندازه گیری دورسینه کودک است. در اندازه گیری دور سینه باید به این نکته توجه کنید که لباس تنگ نشود برای اینکار بهتر است دو انگشت را کنار آن بین متر و بدن کودک قرار دهید تا اندازه دور سینه را محاسبه کنید.
- در مرحله هفتم اندازه ی آستین ها باید اندازه گیری شود. برای اندازه گیری آستین، باید متر را از سرشانه شروع تا مچ دست امتداد بدهید .
- در مرحله هشتم دور بازو محاسبه میشود. در محاسبه ی دور بازو هم باید به نکته ای که در اندازه گیری دور سینه ذکر کردیم عمل کنید. متر را دور بازو بپیچید و سپس اندازه ی دو انگشت بین متر و بدن قرار میدهد.
- درمرحله نهم برای اندازه گیری دور کمر کودک هم باید برای جلوگیری از تنگ شدن لباس از تکنیک دو انگشت استفاده کرد.
- مرحله آخر اندازه گیری باسن است که باید به جای دو انگشت از چهار انگشت برای محاسبه ی آن استفاده کرد.
لازم به ذکر است که کودکان به علت نداشتن برجستگی در اندام هایشان معمولا دور سینه، کمر و باسن یکسانی دارند.
نکاتی در مورد نحوه ی اندازه گیری
اهمیت اندازه گیری
اولین نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که ابتدا باید اندازه های مورد نیاز برای رسم الگو را اندازه بگیرید و سپس به سراغ رسم الگوی لباس بروید. ابتدا برای این که قد بالاتنه جلو را اندازه گیری کنید باید یک نوار دور کمر کودک ببندید و سپس متر را از کنار گردن تا روی نوار دور کمر اندازه می گیریم، اندازه ای که به دست می آید قد بالاتنه ی جلو است. قد بالاتنه ی پشت را نیز به همین صورت اندازه گیری می کنیم.
اندازه گیری سرشانه
حال نوبت به اندازه گیری سرشانه می رسد، برای این که اندازه ی سرشانه ی کودک را اندازه گیری کنیم ابتدا متر را کنار گردن می گذاریم و تا انتهای شانه متر را امتداد می دهیم، انتهای شانه همان نقطه ای است که متر خم می شود و به آستین می رسد.
اندازه گیری کارور
در گام بعدی نوبت به اندازه گیری کارور جلو می رسد، متر را روی قسمتی که متر از بدن جدا می شود قرار می دهیم و متر را تا سمت دیگر امتداد می دهیم عددی که بدست می آید همان اندازه ی کارور جلو خواهد بود، برای کارور پشت نیز به همین صورت عمل می کنیم، نکته ای باید در این مرحله به ان توجه داشته باشید این است که اندازه ی کارور جلو کمتر از اندازه ی پشت است.
اندازه گیری دور گردن
حال برای اندازه گیری دور گردن ابتدا متر را روی گودی گردن می گذاریم، متر را دور گردن می پیچیم تا دوباره به گودی گردن برسیم. سپس برای این که اندازه ی دور سینه را کودک را به دست آوریم متر را دور سینه قرار می دهیم، اما برای این که لباس تنگ نباشد باید انگشت اشاره و انگشت کناری آن را به هم بچسبانیم و به صورت عمودی بین متر و بدن قرار می دهیم تا بتوانیم اندازه ی دور سینه را به دست آوریم.
اندازه گیری آستین کودک
برای اندازه گیری اندازه آستین متر را روی نقطه ی انتهای سرشانه می گذاریم و دست را از آرنج خم می کنیم و متر را تا مچ دست امتداد می دهیم تا اندازه ی آستین کودک به دست آید. سپس برای اندازه گیری دور مچ، متر را دور مچ قرار می دهیم البته باید توجه داشته باشید متر باید به گونه ای باشد که دست آزادانه از آن خارج شود.
اندازه گیری دور بازو
برای این که دور بازو را اندازه گیری کنیم متر را دور قسمت برجسته ی بازو قرار می دهیم و دو انگشت را بین متر و بدن قرار می دهیم. سپس نوبت به اندازه گیری دور کمر کودک می رسد برای این کار متر را دور کمر کودک قرار می دهیم و دو انگشت را بین بدن و متر قرار می دهیم تا اندازه ی دور کمر کودک بدست آید.
اندازه دور باسن کودک
در گام بعدی برای این که اندازه ی دور باسن کودک را اندازه بگیریم متر را روی برجسته ترین قسمت باسن قرار می دهیم و چهار انگشت را بین بدن و متر قرار می دهیم اندازه ای که به دست می آید اندازه ی دور باسن کودک خواهد بود.
حال اگر می خواهید برای کودک خود شلوار و یا دامن بدوزید متر را روی نوار دور کمر کودک می گذاریم و متر را از پهلوی کودک تا جایی که می خواهید قد لباس باشد امتداد می دهیم.
نکته ی دیگری که باید به آن اشاره کنیم این است که می توان اندازه های کودک را روی لباسی که کاملا اندازه ی اوست اندازه گرفت.
نکاتی در مورد رسم الگوی بالاتنه ی کودک
پس از اندازه گیری نوبت به رسم الگوی بالاتنه ی کودک می رسد، توجه داشته باشید که در رسم الگوی بالاتنه ی کودک قسمت جلو و پشت الگو را به طور همزمان آموزش خواهیم داد و در حین رسم الگو نیز نکاتی را بیان می کنیم. نکته ای که در این مرحله باید به ان توجه داشته باشید این است که ما برای رسم الگوی پشت از سمت چپ کادر الگو و برای رسم الگوی جلو از سمت راست کادر الگو استفاده می کنیم.
برای این که الگوی بالاتنه ی کودک را رسم کنید ابتدا باید یک کادر رسم کنید که طول این کادر باید قد بالاتنه و عرض آن نصف دور سینه به علاوه ی ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر باشد.
حال برای خط سینه، خط بالاتنه را نصف می کنیم و خطی موازی با عرض کادر رسم می کنیم، سپس نوبت به خط کارور می رسد برای این رسم این خط از خط سینه تا ابتدای کادر را تقسیم بر دو می کنیم تا خط کارور بدست اید. در گام بعدی از سمت راست کادر الگو به اندازه ی یک ششم دور گردن به علاوه ی نیم سانتی متر جلو می رویم و علامت می زنیم و به همین اندازه نیز از خط بالاتنه پایین می آییم و این را نیز علامت می زنیم و این دو نقطه را با خطی هلالی شکل به هم متصل می کنیم.
حال در سمت چپ الگو لباس بچه گانه ، برای رسم الگوی بالاتنه پشت به اندازه ی یک ششم دور گردن به علاوه ی نیم سانتی متر از سمت چپ کادر جلو می رویم و علامت می زنیم و به اندازه ی ۱٫۵ سانتی متر نیز از نقطه ی سمت چپ کادر الگو پایین می آییم و علامت می زنیم، این دو نقطه را نیز با خطی هلالی شکل به هم متصل می کنیم.
عرض کادر الگو لباس بچه گانه را نصف می کنیم و به اندازه ی سه سانتی متر از این نقطه پایین می آییم، سپس از نوک گردن یعنی از ابتدای هلال به اندازه ی سرشانه جلو می رویم. روی خط کارور جلو به اندازه ی نصف کارور علامت می زنیم، برای قسمت پشت نیز به اندازه ی نصف کارور به علاوه ی نیم سانتی متر علامت می زنیم و سرشانه ها را به این قسمت متصل می کنیم.
سپس روی قسمت جلوی الگو به اندازه ی یک چهارم دور سینه به علاوه ی دو سانتی متر روی خط سینه جلو می رویم و علامت می زنیم و به اندازه ی یک سانتی متر بالا می رویم و این قسمت را با خطی هلالی شکل به خط کارور متصل می کنیم.
برای قسمت پشت الگو نیز از سمت کادر الگو روی خط سینه به اندازه ی یک چهارم دور سینه به علاوه ی یک سانتی متر جلو می رویم و سپس مانند قسمت جلو عمل می کنیم.
این نکته را به خاطر داشته باشید که هلال ها در سمت جلو باید بیشتر از قسمت پشت باشند.
حال به سراغ خط کمر می رویم، برای قسمت جلویی الگو به اندازه ی یک چهارم دور سینه به علاوه ی ۲ سانتی متر جلو می رویم و از این نقطه به خط سینه متصل می کنیم، برای قسمت پشت الگو نیز به همین صورت عمل می کنیم ولی به علاوه ی ۱ سانتی متر می کنیم. سپس روی الگوی پشت و روی خط کمر از هر طرف به اندازه ی یک سانتی متر به سمت داخل می رویم و به بالا وصل می کنیم، حال فاصله ی بین این دو خط را اندازه گیری می کنیم و تقسیم بر ۳ می کنیم.
اندازه ای که به دست می آید از سمت خط پشت بعد از آن به اندازه ی یک سانتی متر به سمت داخل می رویم و خطی عمودی رسم می کنیم. سپس از این خط دو سانتی متر به سمت پهلو می رویم و ساسونی با طول ۱۰ سانتی متر رسم می کنیم.
در گام بعدی نوبت به رسم الگوی بالاتنه ی جلو می رسد، برای رسم این قسمت از الگو لباس بچه گانه نیز به اندازه ی یک سانتی متر از قسمت پهلو به سمت داخل می رویم، فاصله ی این نقطه تا خط جلو را اندازه می گیریم و تقسیم بر سه می کنیم، سپس مانند قسمت پشت یک ساسون ۲ سانتی متری با طول ۱۰ سانتی متر رسم می کنیم.
نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که خط جلو محل دکمه خواهد بود.
در نهایت هم در قسمت جلوی الگوی و هم در قسمت پشت الگو، از سمت پهلوها دو سانتی متر الگو را گشاد می کنیم. حال برای گشاد کردن حلقه آستین، روی خط سینه از حلقه آستین به اندازه ی دو سانتی متر پایین می آییم.
در پایان به این نکات توجه داشته باشید که اگر لباسی که می خواهید برای فرزند دلبندتان بدوزید بدون آستین است نیازی به گشاد کردن حلقه آستین نیست. نکته ی بعدی این که الگویی که در این قسمت همراه با نکات آن توضیح دادیم الگوی اولیه ی بالاتنه است پس از رسم این الگو می توانید مدلی که مدنظرتان است را روی الگوی خود پیاده کنید.
مطالب مشابه:
- آموزش کامل رسم الگوی لباس نوزاد
- آموزش رسم الگوی بالاتنه به روش متریک
- راهنمای جامع خرید لباس کودک و مواردی که باید مواظب باشید!
نکاتی در مورد نحوه ی رسم الگوی آستین لباس بچگانه
اگر می خواهید لباسی که می دوزید آستین داشته باشد باید الگوی آستین نیز رسم کنید، رسم الگوی آستین نیز نکات خاص خود را دارد که در ادامه این نکات را در قالب رسم الگوی آستین توضیح خواهیم داد.
ابتدا برای رسم الگوی آستین کادری رسم می کنیم عرض این کادر نصف دور بازو به علاوه ی دو تا سه سانتی متر است و طول آن قد آستین است. از قسمت طول کادر را تقسیم بر ۴ می کنیم و در قسمت یک چهارم بالایی آن خطی به آن سمت بالای کادر الگو رسم می کنیم.
از عرض الگو نیز الگو را نصف می کنیم و خطی موازی طول الگو تا انتهای کادر رسم می کنیم. حال از وسط خطی که در گام قبلی رسم کردیم و در قسمت اول نصفه ی عرض الگو قرار دارد یک سانتی متر به سمت پایین و در قسمت بعدی نصفه ی عرض الگو یک سانتی متر به سمت بالا می رویم و خطی رسم می کنیم، این خط هلالی شکل خواهد بود.
حال روی خطی که در ابتدا رسم کردیم و آن را خط اریب می نامیم به اندازه ی به دو سانتی متر از وسط کادر به سمت بالا می رویم و سپس این نقطه را به دو طرف خط اریب متصل می کنیم، نکته ای که در این قسمت باید به آن توجه داشته باشید این است که این خط در قسمت بالای خط اریب قرار خواهد گرفت.
در نهایت به اندازه ی سه سانتی متر روی عرض پایینی الگو به سمت راست می رویم و به نقطه ی یک چهارم اولی متصل می کنیم.
سخن آخر
بطور کلی اغلب لباس ها یک الگوی واحد دارند که همان الگوی بالاتنه است و از آن الگو پیروی میکنند. باید هنگام اندازه گیری برای رسم الگو حتما طبق اصول خیاطی پیش برویم و به هیچ وجه چشمی اندازه گیری نکنیم. باید هر اندازه گیری را با خط کش انجام دهیم و با صابون مخصوص خیاطی در آن قسمت علامت بزنیم. اگر چشمی و بدون خطکش اندازه گیری کنیم ممکن است موجب انحراف از مسیر و ناموزونی و ناهماهنگی لباس شود.
برای رسم الگو در لباس کودک هم به دلیل شرایط خاصی که کودک دارد و حساسیت هایی که به آن دچار است باید نکات لازم را رعایت کرد تا کودک دچار اذیت نشود. باید در انتخاب طرح، رنگ، مدل و جنس پارچه دقت و توجه بسیاری شود. کودکان به دلیل تفاوت در اندام نسبت به بزرگسالان و نداشتن برجستگیها اندازه گیری های متفاوتی در رسم الگوی لباسشان دارند. مثلا در رسم الگوی لباس کودک لازم نیست به بخش های مشخصی مثل خط باسن پرداخت و پرداختن به بخش هایی هم الزامی خواهد بود. در واقع الگوکشی برای لباس کودکان از بزرگسالان متفاوت است و آموزشهای جداگانهای دارد.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
5 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
برای رسم خط کمر و باسن نگفتید چند سانت از خط سینه پایین بیایم؟
دوست عزیز در زمان اندازه گیری
فاصله ها از سرشانه اندازه گیری میشود و بسته به بدن هرکسی متفاوت است.
سلام ممنون از شما چقدر خوب آموزش دادین من خیلی وقته دارم خیاطی می کنم و درآمد خوبی دارم از سایت شما خیلی ایده گرفتم و بیشتر رو لباس بچگانه کار می کنم چون خرید لباس بچه گانه خیلی خوبه.
خیلی خوشحالیم که براتون کمک کننده بوده. موفق باشید…
سلام
عزیزم من میخام یک پیراهن برای دخترم بدوزم که یقه اش چپ و راستی باشه آیا نیازه که لقی یقه رو بگیرم و اینم بگم که دخترم ۳ سالشه
ممنون میشم راهنمایی کنین