سبک های طراحی مد و لباس کدامند؟ معرفی 27 سبک متفاوت
امروزه در دنیای مد ترندها باعث شده اند که لباس ها در یک مدت زمان خاص و کوتاه مورد استفاده قرار گرفته و پس از دوره ای از مد بیفتند و ترند دیگری وارد این عرصه شود. سبک ها به طراحان لباس این فرصت را می دهند که طرح هایشان مدت بیشتری در صنعت مد پایدار مانده و زود دچار تغییر نشوند. لازمه این کار شناخت نیاز بازار و داشتن دانش فنی برای ایجاد طرح های جدید توسط طراحان لباس است. اگر لباس های تولید شده در عین زیبایی، راحتی را نیز برای افراد فراهم کنند، شانس اینکه مدت زیادی در عرصه مد باقی بمانند را دوچندان می کنند. در طول سالیان گذشته تا به امروز سبک های طراحی لباس دستخوش تغییرات بسیاری شده اند که از پیراهن های بسیار تنگ، چندلایه و سنگین در سبک های بوهمی و ویکتوریایی به لباس های آزاد و بسیار ساده مانند سبک تام بوی و سبک های خیابانی رسیده است. فشن بلاگرها، سلبریتی ها، هنرمندان و اینفلوئنسرها تاثیر زیادی در انتخاب سبک های مد توسط اشخاص داشته و برای بسیاری از افراد که آن ها را دنبال می کنند، الگویی برای انتخاب سبک و استایل پوشش هستند. هر فردی برای انتخاب سبک لباس باید به غیر از به کارگیری سلیقه خود، به عرف، فرهنگ جامعه و محیطی که لباس خود را می پوشد، دقت کند. در این مقاله سبک های طراحی مد و لباس را از گذشته تاکنون معرفی کردیم که برخی از آن ها به دلیل نداشتن طرفدار بسیار کمرنگ شده و یا از بین رفته اند؛ برخی از سبک های قدیمی با سبک های جدید تلفیق و برخی همچنان طرفداران خود را در صنعت مد دارند.
سبک های طراحی مد و لباس کدامند؟
1. سبک آوانگارد (Avant-Garde Style)
این سبک خاص که در میان فشن بلاگرها و سلبریتی ها طرفدار دارد، چارچوب های متعارف را رد کرده و طراحان این استایل برای تولید لباس های خود خلاقیت به خرج داده و در خلق اثری جدید ریسک می کنند. در گذشته بسیاری از طرح های این سبک عجیب و غریب به نظر می آمدند که امروزه با توجه به تغییرات استایل در سال های اخیر، عادی هستند. طراحی لباس در این سبک از الگو و رنگ خاصی پیروی نکرده و از اشکال هندسی و خطوط پیچیده در آن استفاده می کنند. کارل لاگرفلد دارنده عنوان پادشاه مد در جهان از طراحان استایل آوانگارد بوده و برخی سلبریتی ها از جمله نیکول کیدمن طرفدار طرح های او هستند.
2. سبک کژوال (Casual Style)
استایلی که رسمی و کلاسیک نبوده و برای انجام امور روزمره به کار می رود را کژوال می نامند. شما با لباس های این سبک احساس راحتی کرده ولی هر لباس راحتی کژوال نیست. این استایل بر طبق مد پیش رفته و اجزای تیپ شما باید منظم و دارای تناسب رنگ و طرح باشد. برای حضور در مراسمی مانند مهمانی های مجلل، جشن های عقد و یا عروسی این استایل پیشنهاد نشده و می توانید از آن در کارهای روزمره و دورهمی های خیلی صمیمی استفاده کنید. برای برخی محیط های کاری نیز استفاده از این استایل مورد قبول نیست.
3. سبک هنری (Artistic Style)
برای افرادی که طرفدار رنگ های شاد و ایجاد خلاقیت در استایلشان هستند، سبک هنری مناسب است. برای داشتن یک تیپ هنری باید به سراغ گالری هایی بروید که لباس های دست سوز و اکسسوری های دست ساز دارند. گاهی طرفداران این سبک با گلدوزی ها و ایجاد تزئینات روی لباس های ساده آن را به سبک هنری تبدیل می کنند. این سبک از مد پیروی نکرده و طرفدارانش به دنبال برندهای لوکس یا طرح های جدید نیستند. سبک هنری با سنتی متفاوت بوده ولی برخی دست دوزی های سنتی را می توان بر روی لباس های این سبک مشاهده کرد. نقاشی روی پارچه و لباس های دست بافت نیز از عناصر این استایل هستند. بازیگران، نقاشان، موزیسین ها و به طور کلی هنرمندان طرفدار این سبک بوده و استایل خود را به آن نزدیک می کنند.
4. سبک خیابانی (Street Style)
با سبک خیابانی هر فرد هویت و سلیقه خود را به نمایش گذاشته و درگیر مد و ترند روز نیست. این سبک بیشتر مختص جوانان بوده و استایل های زیادی را شامل می شود. در سبک خیابانی هر فرد بر اساس حال و هوا و لباس های مورد علاقه اش، استایل خود را انتخاب می کند. عکس خیابانی نیز به پیشرفت این سبک کمک زیادی کرده است. این نوع عکاسی که به صورت غیرمنتظره بوده و شامل ژست های از پیش تعیین شده نیست، در کشور ما و سایر کشورها طرفداران زیادی دارد که از شناخته شده ترین عکاسان در این زمینه بیل کانینگهام می باشد.
اطلاعات کامل در مطلب زیر:
چطور به سبک استریت استایل (street style) لباس بپوشیم؟
5. سبک مینیمال (Minimal Style)
طرفداران این سبک به دنبال سادگی بوده و اجزای استایل خود را از لباس های ساده برگزیده که هیچ گاه از مد نمی افتند. لباس های ساده در عین سادگی بسیار شیک بوده و با انتخاب درست استایل می توانید از این سبک پیروی کنید. رنگ هایی که در طراحی های استایل مینیمال به کار می رود، ملایم و آرامش بخش بوده و همین موضوع باعث تازگی و جذابیت دائمی استایل های این سبک می شود.
اطلاعات کامل در مطلب زیر:
“استایل مینیمال (minimal style) چیست؟”
6. سبک ماکسیمال (Maximal Style)
نقطه مقابل سبک مینیمال، ماکسیمال بوده که دیگر سادگی را در طراحی های خود لحاظ نمی کند. برعکس استایل مینیمال که از رنگ های سرد و خنثی استفاده می کند، ماکسیمال به سراغ رنگ ها و اکسسوری های پر زرق و برق می رود. این استایل برخلاف سبک مینیمال طرفداران زیادی نداشته و عمر کوتاهی داشت.
7. سبک وینتیج (Vintage Style)
استفاده از لباس های قدیمی در استایل را سبک وینتیج نامیده که نباید به خاطر قدیمی بودن آن ها را از مد افتاده و کهنه دانست؛ البته به این شرط که از لباس های رنگ و رو رفته، پاره و کهنه در طراحی تیپ خود استفاده نکرده و فقط لباس های سالم و تقریباً نو را در استایل خود به کار ببرید. گاهی اوقات طراحان قدیمی، لباس های با ارزشی را خلق کرده اند که کاملاً نو و قابل استفاده بوده و می توان آن را با استایل های امروزی ترکیب کرد. برخی لباس ها و اکسسوری های قدیمی که از گذشتگان به ارث رسیده نیز دارای ارزش بالایی هستند؛ به شرطی که در طراحی استایل خود تمام اجزای تیپ خود را از لباس ها و زیورآلات قدیمی انتخاب نکرده و آن را با مد امروز تلفیق کنید.
8. سبک رترو (Retro Style)
سبک رترو نیز مانند سبک وینتیج در طراحی های خود به گذشته رجوع می کند. افرادی که به نوستالژی علاقه دارند این سبک را برمی گزینند؛ ولی تفاوت این سبک با وینتیج این است که در سبک رترو طرح های قدیمی که مورد استقبال قرار می گیرند، مجدداً تولید می شوند ولی در وینتیج شما از عناصر قدیمی و عموماً گران قیمتی که از گذشته به جا مانده اند، استفاده می کنید. لباس پوشیدن به سبک رترو مقرون به صرفه تر از سبک وینتیج می باشد.
برای اطلاعات بیشتر کیلیک کنید:
چگونه با استایل رترو (retro style) لباس بپوشیم؟
9. سبک بوهمین (Boho Style)
سبک بوهمین یا بوهمی در دهه های 60 و 70 میلادی پدید آمد که لباس ها، شلوارهای بلند و گشاد، رنگی و گل گلی را شامل می شود. در طراحی این سبک لباس ها را لایه لایه می پوشند ولی برای جذابیت استایل، لباس اصلی را طرحدار و بقیه اجزا را ساده برمی گزینند. این استایل غیر سنتی بوده و هنرمندان، نویسندگان و موسیقیدانان به سمت آن جذب شده اند.
اطلاعات بیشتر در مطلب “معرفی استایل بوهمین و جذابیتهای آن”
10. سبک راکر (Rocker Style)
همانطور که از اسم این سبک پیداست، طرفداران موسیقی راک و تیپ خوانندگان این سبک سبب شهرت آن شده است. طرفداران موسیقی راک برای بروز احساسات خود مانند خشم یا ناامیدی از عناصری در استایل خود استفاده می کنند که سبب خشن دیده شدن شخصیت آن ها شده که در واقع چنین تفکری اشتباه است. از عناصر اصلی این استایل کت چرم، شلوار چرم، شلوار جین، تی شرت های اور سایز و بوت چرم بوده که با اکسسوری های بزرگ مانند زنجیرهای آویزان تزیین می شوند.
11. سبک هیپ هاپ (Hip-Hop Style)
در اواخر دهه 70 میلادی این سبک از خیابان های نیویورک به دنیای مد وارد شد. نام این استایل از یک ژانر محبوب موسیقی آمده که در ابتدا طرفدارانش از کت چرم، شلوار جین، گرم کن ورزشی و کلاه کپ در استایلشان استفاده می کردند و خانم ها نیز تاپ و دامن های کوتاه را همراه با بوت ساق بلند و زیورآلات بزرگ ست می کردند. شلوار بگ و تی شرت های اور سایز نیز کم کم به این سبک وارد شده و برخی اجزای قدیمی استایل از بین رفتند.
12. سبک ورزشی (Sport Style)
امروزه استایل ورزشی فقط مختص ورزش کردن و به باشگاه رفتن نیست. برخی ست های ورزشی، سوئیشرت ها و لگ ها به عنوان استایل روزمره استفاده شده و حتی برخی سلبریتی ها نیز طرفدار این سبک هستند.
13. سبک گرانج (Grunge Style)
لباس های پاره و کهنه از عناصر این استایل بوده که در قدیم مختص طبقه کارگر جامعه بود. شلخته لباس پوشیدن و استفاده از لباس های اورسایز از خصیصه های این استایل است. همچنین شلوار زاپ دار، بوت و نیم بوت رزمی و شلوار مام استایل از اجزای این سبک هستند.
14. سبک پرپی (Preppy Style)
این سبک که به سبک کالج یا دانشجویی نیز شناخته می شود برای افراد خوش پوش، منظم و ساده مناسب است. طرفداران این سبک به سراغ لباس های پر زرق و برق، تنگ و خیلی گشاد نرفته و زیورآلات ساده و کمی را برای استایل خود انتخاب می کنند. در این سبک از رنگ های مختلف و شاد استفاده نشده و بیشتر رنگ ها خنثی هستند. طرح های راه راه و چهارخانه را نیز می توان نشانه هایی از این استایل دانست. در ابتدا استایل سبک دانشجویی فقط در مدارس و دانشگاه ها رواج داشت ولی امروزه برخی جوانان و نوجوانان برای استایل روزمره این سبک را می پسندند. پیراهن های یقه دار، بافت های ساده، دامن کوتاه و جوراب ساق دار از نشانه های این سبک می باشند که با این استایل مدل موها را ساده درست می کنند. در طراحی های برندهایی مانند تامی، لاکوست و رالف لورن سبک پرپی دیده می شود.
15. سبک اگزوتیک (Exotic Style)
سبک اگزوتیک یا عجیب به انتخاب جسورانه در طراحی استایل پرداخته که هرکسی به سراغ آن ها نمی رود. این استایل شامل رنگ های شاد، طرح های پیچیده، زیورآلات عجیب و گلدوزی می باشد. این سبک شما را از دیگران متمایز و توجه آن ها را به سمت شما جلب می کند. فرهنگ های شرقی مانند هند و پاکستان و همچنین آفریقا در شکل گیری این استایل تاثیر گذار بوده که عناصر غیرمعمول بسیاری در اجزای استایل دیده می شود.
16. سبک ترندی (Trendy Style)
این سبک نسبت به فصل ها و ترندهای مختلف دائماً در حال تغییر و به روز شدن است. افرادی که طرفدار مد بوده و همواره خود را با تغییرات دنیای مد هماهنگ می کنند، به سراغ این استایل می روند. صنعت مد ترندهای جدید را توسط بلاگرها، سلبریتی ها و اینفلوئنسرها به بازار ارائه کرده که این ترندها با سرعت زیادی تغییر کرده و جایشان را به ترند بعدی می دهند. هر ترندی الزاماً به مد تبدیل نشده و طرفداران سبک ترندی فارغ از این موضوع به دنبال تغییر و تعقیب ترندهای جدید هستند.
مطلب تکمیل کننده:
ترند چیست؟ تفاوت ترند و مد در چیست؟
17. سبک دراماتیک (Dramatic Style)
خانم هایی که از این سبک در پوشش خود استفاده می کنند، با اعتماد به نفس، اغواگر و جذاب بوده و نظر دیگران را به استایل خود جذب می کنند. از عناصر این سبک رنگ های جیغ، یقه باز و زیورآلات بزرگ و متفاوت بوده که تمرکز این سبک بر روی لباس شخص نیست و نمایش اندام و تیپ زیبای خانم ها مد نظر است. هنرمندانی مانند مونیکا بلوچی، مگان فاکس، کیم کارداشیان و جنیفر لوپز در برخی استایل های خود از این سبک استفاده کرده اند.
18. سبک باروک (Baroque Style)
سبک باروک صدها سال پیش ایجاد شده ولی همچنان بسیاری از افراد و سلبریتی ها از آن استفاده می کنند. از قسمت های مهم طراحی لباس در این سبک استفاده از رنگ های طلایی، مشکی و بکارگیری زیورآلات مجلل و تزئینات متعدد است. برندهایی مانند ورساچه و D&G در طراحی لباس های خود از پارچه های طلایی، گلدوزی های پرکار و تزئیناتی استفاده می کنند که نشانی از سبک باروک دارد. طراحان این سبک بیشتر لباس های خود را در فصل های پاییز و زمستان به بازار ارائه می کنند.
19. سبک کلاسیک (Classic Style)
تا قبل از جنگ جهانی اول سبک کلاسیک که مهمترین آن کت و شلوار است، مختص مردان بود و در زمان جنگ که زنان دیگر امکان پوشیدن پیراهن های بلند را نداشتند، به سراغ این سبک رفته و با ایجاد کمی تغییر، آن را عوض کردند. این سبک استایلی ساده با رنگ های خنثی مانند طوسی، مشکی، سفید و سورمه ای را شامل شده که بر خلاف استایل ترندی تغییر چندان نکرده و در طول سال ها استایلی شیک و رسمی را به دنبال دارد. یکی از برندهایی که این سبک را در طراحی های خود حفظ می کند، رلف لورن بوده که با تغییر مد نیز تغییراتی در سبک داده و مدهای جدید را با استایل کلاسیک ادغام می کند.
20. سبک گوتیک (Gothic Style)
در این سبک استفاده از پارچه ها، لاک ناخن و رژ لب مشکی دیده شده که حتی افرادی که طرفدار این استایل هستند موهای خود را نیز مشکی می کنند. این استایل از سبک های پانک، ویکتوریا و رنسانس الهام گرفته و آن را با سبک های جدید ادغام کرده است. طراحان مد در اروپا و به خصوص بریتانیا از این سبک استقبال کرده و برای لباس خود از رنگ های تیره استفاده می کنند. در برخی موارد نیز رنگ سفید را برای ایجاد تضاد در این استایل به کار می گیرند.
21. سبک روکوکو (Rococo Style)
طراحی لباس در این سبک در سال 1790 میلادی در فرانسه و مختص قشر مرفه جامعه صورت می گرفت. زنان با پوشیدن این لباس ها که معروفترین آن پیراهن بلند فرانسوی می باشد، همانند ملکه ها ظاهر می شدند. این پیراهن ها از بالا تا قسمت کمر بسیار تنگ و در قسمت دامن پفی و بزرگ بودند. از این سبک برای حضور در کاخ و مجالس مهم استفاده می شد. رنگ های آبی، صورتی و سبز در طراحی این لباس ها بیشتر وجود داشته که در نقاشی های لویی پنجم نیز دیده می شوند.
22. سبک ویکتوریایی (Victorian Style)
این سبک از زمان ملکه ویکتوریا پدید آمده که در طراحی لباس های آن از پارچه های گران قیمت مانند ابریشم طبیعی، ساتن و مخمل استفاده می شد. این لباس ها چند لایه بوده و زنان یک کرست تنگ را زیر پیراهن خود که دامنی پفی و سنگین داشت، می پوشیدند. امروزه نیز بسیاری از طراحان معروف لباس مانند مک کوئین، ویوین وستوود و مسیحی لاکوریس از این سبک برای طراحی های خود استفاده می کنند.
23. سبک ویبرانت (Vibrant Style)
این سبک سرشار از جنب و جوش و انرژی بوده و طرح های نامتعارف، رنگ های شاد و گلدوزی های زیاد را شامل می شود. اگر دوست دارید استایل شما در جمعی توجه همه را به خود جلب کند و مدهای پر از شور و شادی را می پسندید، این سبک را انتخاب کنید.
24. سبک الگانت (Elegant Style)
طرفداران سبک الگانت استایل های ساده و شیک را انتخاب کرده که نباید آن را با سبک مینیمال اشتباه گرفت. در سبک مینیمال کانون توجه خود شخص بوده و نه لباسش؛ ولی در سبک الگانت علاوه بر رعایت سادگی لباس از زیورآلات گران و پر زرق و برق استفاده شده که توجه دیگران را به خود جلب می کند. می توان گفت هر مد و لباسی که ساده ولی شیک و گران است را می توان سبک الگانت نامید. سبک الگانت با سبک کلاسیک نیز متفاوت بوده و استایل الگانت بیشتر در مهمانی ها و مجالسی که زیورآلات و جواهرات همراه با لباس بکار می روند، وجود دارد. سبک کلاسیک ساده و بدون زیورآلات و بیشتر برای محیط های اداری به کار می رود.
اطلاعات بیشتر در مطلب زیر:
استایل الگانت (elegant style) چیست؟ باید ها و نبایدها
25. سبک کاوگرل (Cowgirl Style)
اگر به چرم علاقه مند هستید و از استایل کاوبوی خوشتان می آید، می توانید از سبک دخترانه آن که کاوگرل نام دارد پیروی کنید. شلوار جین آبی، کلاه کاوبوی، پیراهن دکمه دار سفید، کیف و بوت چرم و زیورآلات چرمی یک استایل کاوگرل را می سازند.
26. سبک پانک (Punk Style)
این سبک که بیشتر طرفداران موسیقی راک را به خود جذب کرده است، از عناصر خشن و گاهی ترسناک در استایل خود استفاده می کند. موهای تراشیده، موهای قرمز و رنگی، اکسسوری های میخی، استفاده از زنجیرهای بلند به عنوان زیورآلات، تیشرت هایی با طرح حیوانات وحشی، پیرسینگ های نامتعارف از خصوصیات بارز این سبک می باشند. در این سبک لباس های چرم خصوصاً در رنگ های قرمز و مشکی بسیار استفاده شده و طرفداران این استایل برای رعایت حقوق حیوانات از چرم مصنوعی برای انتخاب لباس استفاده می کنند. مچ بند و گردنبندهای چرم نیز از اکسسوری های مخصوص این استایل می باشند.
27. سبک تام بوی (Tomboy Style)
لباس پوشیدن زنان به سبک مردانه تام بوی نامیده شده که بیشتر در میان زنان طرفدار آزادی و ساده پوش طرفدار دارد. اکسسوری های پر زرق و برق، زیورآلات، رنگ های زننده در این استایل جایی نداشته و این سبک کفش های بدون پاشنه، پیراهن یا تیشرت و شلوار جین ساده را شامل می شود. تی شرت های لانگ و اورسایز نیز می توان در این سبک مشاهده کرد که در کل عدم جلب توجه دیگران را به دنبال دارد.
نتیجه گیری
بهترین راه برای داشتن استایلی جذاب و شیک، نگاه به مد روز و تلفیق آن با سلیقه خود است. اگر به دنبال استایلی ساده و راحت هستید، یکی از استایل های هنری، خیابانی، مینیمال یا تام بوی را انتخاب کنید. سبک کلاسیک نیز سالیان سال است که از مد نیفتاده و برای استایل های رسمی و ساده انتخابی مناسب است. انتخاب سبک هایی مانند راکر، اگزوتیک، بوهمی، آوانگارد، ویبرانت و پانک نسبت به استایل های دیگر جسورانه و غیرمتعارف بوده و طرفداران این سبک با به کارگیری عناصر پر زرق وبرق در استایلشان، توجه دیگران را به خود جلب می کنند. امروزه بسیاری از سلبریتی ها، فشن بلاگرها و اینفلوئنسرها طرفدار سبک ترندی بوده که از مدهای جدید پیروی می کنند ولی عمر کوتاهی داشته و دائماً در حال تغییرند. هنرمندان، نقاشان، بازیگران و طراحان زیادی نیز سبک هنری را برگزیده و با این استایل خود را از افراد عادی جامعه متمایز می کنند. به طور کلی امروزه انتخاب سبک لباس با نگاه به سلیقه شخصی یا پیروی از افراد مشهور که آن ها را دنبال می کنیم، صورت می گیرد.
منابع
bardiyastudio.com
tarhestan.org
amoozal.com
tarahilebas.com
tarahelebas.ir
دیدگاهتان را بنویسید