مراحل تولید حوله به چه صورت است؟
حوله یکی از وسایلی مهمی است که هر روز از آن استفاده می کنیم، حوله انواع مختلفی دارد از جمله حوله دست و صورت، تن پوش، استخری و حوله آشپزخانه دارد. امروزه کارخانه ها، حوله ها را طبق نیاز مردم، با طرح و سایز متفاوتی برای کودکان و بزرگسالان تولید می کنند. کشورهای چین، هند، پاکستان، برزیل و آفریقای جنوبی پیشرو در تولید حوله بوده و برخی از آن ها به دلیل داشتن دستگاه های بافندگی قدیمی قادر به تولید حوله با کیفیت نبوده و فقط تقاضای افرادی که به دنبال محصول ارزان قیمت هستند، برآورده می کنند. مراحل تولید حوله در کیفیت نهایی تأثیر گذاشته و کارخانهها برای به دست آوردن محصولی خوب و رضایت مشتری تلاش می کنند. مواردی مانند مواد اولیه با کیفیت همچون الیاف پنبه خالص، دستگاه های جدید بافت و کنترل کیفیت، منجر به تولید بهترین کیفیت حوله شده و رضایت مشتریان را به همراه خواهد داشت. در ایران نیز از گذشته کارخانه های حوله بافی وجود داشته که قدیمی ترین آن برق لامع بوده و اکنون نیز کارخانه های مختلف با تولید محصولات باکیفیت به دنبال جذب مشتری و رقابت با یکدیگر هستند.
برای خرید عمده انواع حوله و لوازم حمام از روچی مارت کلیک کنید!
انواع حوله کدامند؟
حوله تن پوش
حوله تن پوش یا پالتویی سال هاست که محبوبیت زیادی در میان مردم داشته و برای استفاده بعد از حمام طراحی شده است. این حوله ها انواع مختلفی از جمله مردانه، زنانه، بچه گانه، ست عروس و داماد و نوزادی دارند. حوله های عروس و داماد یا به صورت نیم ست بوده که شامل حوله های تن پوش زنانه و مردانه هستند و یا ست کامل حوله بوده که شامل حوله های تن پوش، حوله استخری و حوله دست و صورت می باشند.
برای خرید حوله تن پوش عمده کلیک کنید!
حوله آشپزخانه
این حوله ها در ابعاد مختلف و برای استفاده روزانه در آشپزخانه طراحی شده که جنس معمولی داشته ولی آب گیری بالایی دارند. هرچه آب گیری و لطافت حوله بیشتر باشد، کیفیت بالاتری دارد.
حوله استخری
حوله های استخری در ابعاد متوسط تولید شده و برای خشک کردن بدن بعد از استخر استفاده می شوند. به دلیل سبکی و حمل آسان، اکثر افراد از این حوله برای استخر استفاده کرده و حوله های تن پوش که سنگین هستند را با خود حمل نمی کنند.
حوله دست و صورت
حوله های دست و صورت در ابعاد کوچکی تولید شده که عموماً در سرویس های بهداشتی قرار داده می شوند. جنس این حوله باید لطیف باشد؛ زیرا روزانه چندین بار با پوست دست یا صورت تماس داشته و نرم بودن آن اهمیت دارد. بهترین نوع این حوله ها، جنس پنبه ای و فاقد الیاف شیمیایی است.
انواع حوله دست و صورت عمده در روچی مارت وجود دارد…
حوله یکبار مصرف
بسیاری از هتل ها، سالن های زیبایی و آرایشگاه های مردانه از این حوله ها برای یک بار استفاده مشتریان بهره می برند. این حوله ها به دلیل اینکه نیاز به دوام زیاد نداشته و شسته نمی شوند، کیفیت پایینی داشته و فقط برای یک بار استفاده طراحی شده اند.
مراحل تولید حوله کدام است؟
مرحله 1 – انتخاب پنبه
الیاف در صنعت نساجی از دو نوع طبیعی و مصنوعی تشکیل شده که الیاف طبیعی شامل پنبه، کتان و… بوده و الیاف مصنوعی را نیز پلی استر، ویسکوز، پلی آمید و… تشکیل می دهند. برای تولید باکیفیت ترین حوله نیاز به پنبه خالص بوده و الیاف مصنوعی از کیفیت آن می کاهند. علاوه بر این که پنبه باعث تحریک پوست و ایجاد آلرژی نشده، دوام بیشتری نیز در برابر شستشو دارد. عواملی مانند آب و هوا، خاک مرغوب و نور، بر کیفیت پنبه تولید شده تأثیر گذاشته و کارخانه ها برای داشتن محصولی با کیفیت به سراغ مرغوب ترین پنبه می روند.
مرحله 2 – کاردینگ(عدل پنبه)
پنبه ها به وسیله دستگاه هایی جمع آوری شده و برای تمیز کردن به کارخانه برده می شوند. پنبه ها بعد از برداشت دارای پوسته، شاخه های کوچک، دانه بوته و گرد و غبار هستند. ماشین های پنبه پاک کنی، پنبه را از پوسته جدا کرده و سپس الیاف را از دانه استخراج و تمیز می کنند. الیاف گردآوری شده به صورت تکه ای به هم پیوسته و به صورت تمیز دسته بندی می شوند که اهمیت این مرحله در خروجی نهایی نمایان می شود.
مرحله 3- ریسندگی
ریسندگی که به تولید نخ از الیاف پنبه می انجامد به دو روش شانه زنی و غیرشانه زنی تقسیم می شود. در روش شانه زنی الیاف با شانه زدن بلندتر شده و الیاف کوتاه که دارای ناخالصی هستند، جدا می شوند. این روش برای تهیه نخ های مرغوب انجام شده و حوله های باکیفیت بالا با الیاف بلندی که شانه زده شده اند، تولید می شوند. روش ریسندگی بدون شانه زنی نیز برای تولید نخ های معمولی استفاده شده و کیفیت نخ های شانه زده شده را ندارند. الیاف توسط دستگاه های مدرن، در یک استوانه که در حال چرخش بوده قرار داده شده و الیاف با طول های کوتاه به الیاف بلند تبدیل می شوند. در این مرحله الیاف سست و بی کیفیت نیز جداسازی می شوند.
مرحله 4- تابیدن الیاف
هرچه الیاف بیشتر به هم پیچ بخورند، ضخامت، مقاومت، قدرت جذب آب و دوام بیشتری دارند. در این مرحله نخ ها به هم تابیده شده و نخ با ضخامت بیشتری را تولید می کنند. برای ایجاد استحکام و چسبندگی بین نخ ها انجام این مرحله ضروری است.
مرحله 5- بافت
در این مرحله ماشین های بافندگی نسبت به طرح و نقشی که برای آن ها تعریف شده شروع به بافت طاقه ها می کنند.
انواع سیستم بافت حوله را میدانید؟
سیستم بافت بادامکی حوله
برای تولید حوله های متری ساده که بدون چاپ و طرح هستند، این سیستم به کار می رود. در واقع سیستم بافت بادامکی ساده ترین نوع بافت در تولید حوله می باشد.
سیستم بافت دابی حوله
با سیستم بافت دابی می توان طرح های هندسی منظمی بر روی پارچه ایجاد کرد.
سیستم بافت ژاکارد حوله
در سیستم ژاکارد با کنترل نخ های زمینه و خاب، می توان بر روی پارچه طرح ایجاد کرد. این کار توسط قطعه ای به نام میل میلک صورت گرفته که یک سوزن بزرگ است و نخ از وسط آن رد می شود. با فرمان ژاکارد این سوزن بالا و پایین رفته و روی حوله طرح و نقش ایجاد می کند.
مرحله 6- رنگرزی
حوله ها به دو صورت چاپی و رنگرزی، طرح و رنگ مورد نظر را می گیرند. رنگ ندادن حوله از مواردی بوده که برای مشتریان مهم است و انتظار دارند در طی چند سال با شستشوی مکرر رنگ آن ثابت بماند. به همین دلیل کارخانهها از رنگ های ری اکتیو که سبب ثبات رنگ حوله شده، استفاده می کنند. حوله های چاپی که شامل حوله های دستی، تن پوش ها و حوله های تبلیغاتی شده و همچنین حوله های هتلی که تماماً سفید هستند، در فرایند رنگرزی قرار داده می شوند. در صورتی که نیاز به رنگرزی باشد این فرایند قبل از بافت بر روی نخ ها صورت می گیرد. رنگرزی علاوه بر ایجاد رنگ مورد نظر عمل جلوگیری از پرزدهی، ایجاد لطافت و سفیدکنندگی را نیز انجام می دهد؛ زیرا برای این کار از مواد شیمیایی که شامل پراکسید هیدروژن و ضدکف قوی هستند، استفاده می شود. برای حوله های چاپی مواد شیمیایی قبل از چاپ بر روی الیاف زده می شوند.
مرحله 7- برش و دوخت
این مرحله پس از انجام تمامی فرایندها صورت گرفته و پارچه بعد از برش خوردن در کارگاه خیاطی، دوردوزی می شود. دوخت دور پارچه سبب شده که تار و پود بافته شده پس از چند بار شستشو از هم جدا نشده و ظاهر حوله نیز زیباتر دیده شود. حوله های تن پوش مردانه، زنانه و بچه گانه برای هر فرد به صورت سایزبندی برش زده شده و طبق آن دوخته می شوند.
مرحله 8- کنترل کیفیت
برای اینکه محصول نهایی با کیفیت بالایی به دست مشتری برسد، افراد مجرب و متخصص در این مرحله فرایند کار را تأیید می کنند. پس از بررسی متخصصین و تأیید آن ها حوله ها وارد مرحله بعدی شده که بسته بندی نامیده می شود.
مرحله 9- بسته بندی
حوله ها بر اساس کاربردشان پس از تا زدن در نایلون یا جعبه قرار گرفته و بسته بندی می شوند. حوله های تن پوش عروس و داماد عموماً در جعبه های شیک تر قرار داده شده و حوله های معمولی به صورت چندتایی بسته بندی می شوند. کارخانه های بزرگ در کشورهای اصلی تولیدکننده حوله، روزانه 15 الی 20 کانتینر که وزن هرکدام 15 تن بوده را بارگیری و به بازار ارائه می کنند. این حجم مقداری زیادی از نیاز این محصول در سراسر جهان را برآورده می کند.
برای خرید عمده انواع حوله تن پوش، حوله دستی، حوله حمامی و … از روچی مارت کلیک کنید…
نتیجه گیری
همه ما از انواع حوله در زندگی روزمره استفاده کرده و توجه به کیفیت آن بر جلوگیری از آلرژی و تحریکات پوستی تاثیر زیادی دارد. تولید حوله باکیفیت به مواد اولیه مرغوب و نخ های طبیعی بستگی داشته که بهترین نوع آن پنبه خالص است. برخی حوله ها نیز از الیاف مصنوعی یا ترکیب الیاف طبیعی و مصنوعی تولید می شوند که کیفیت پایین تری دارند. برخی از کشورهای تولید کننده عمده حوله، با دستگاه های بافندگی قدیمی خود فقط محصولات ارزان قیمت تولید کرده و به کشورهایی که درخواست داشته، صادر می کنند. برای تولید حوله، پنبه ها پس از تمیز شدن وارد مرحله ریسندگی شده و با شانه زنی طول الیاف را افزایش می دهند. پس از آن الیاف تابیده می شوند که این کار سبب استحکام نخ تولیدی می شود. بعد از تابیدن نخ، مراحل بافت و رنگرزی نیز انجام شده و حوله ها پس از کنترل کیفیت به مرحله بسته بندی می روند. نوع بسته بندی بر فروش کالا تاثیر گذاشته و کارخانه ها نسبت به کاربرد هر حوله، بسته بندی جداگانه ای برای آن انجام داده و به بازار ارائه می کنند.
منابع
/zarrinsap.com
niketowel.ir
arastowel.com
دیدگاهتان را بنویسید