نمدکاری چیست؟ + معرفی پارچههای مناسب نمدکاری
خانمها با انجام نمدکاری میتوانید جذابیتهای جدیدی را به اتاق خواب، آشپزخانه و یا اکسسوریهای تزیینی خانه اضافه کنید. تفاوتی نمیکند که بهتازگی به هنر جذاب نمدکاری علاقهمند شدید و یا اینکه سالهای طولانی در این زمینه فعالیت میکنید و تجربه و تبحر بالایی در آن دارید؛ بههرحال هر زمانی که دست به نمدکاری بزنید، بهراحتی میتوانید یک ابزار تزیینی و کاربردی جدیدی خلق کنید.
پیشنهاد ما به شما این است که از نمدکاری نترسید! درهرصورت شما میتوانید یک اکسسوری جدید و جذاب بسازید که کاملا منحصربهفرد و مختص شماست. برای نمدکاری نیاز به چند ابزار مختلف دارید؛ اما قبل از هر چیز باید نمد مناسبی در اختیار داشته باشید. بنابراین پیشنهاد میکنیم ابتدا یک آشنایی کلی با نمد، نمدکاری و مزایا و معایب این پارچه پیدا کنید و بعد دست به هنر شوید. ما در این صفحه از روچی، زوایای مختلف این پارچه هنری و نمدکاری را بررسی میکنیم.
نمدکاری چیست؟
در حالت کلی نمدکاری به معنای تولید و خلق محصولاتی پارچهای با استفاده از پارچه نمد است. اما قبل از آشنایی با این هنر باید گفت که نمد نوعی پارچه است که از فشار دادن و غلتاندن الیاف مختلف به همدیگر است.
برای تولید نمد از تکنیکهای مختلفی استفاده میشود که شامل رطوبت، فشار و گرما است. بعد از آن، لایههای مختلف به هم متصل میشوند تا حالتی مات پیدا کند و نوع جدیدی از پارچه با نام نمد تولید شود.
الیاف نمد برای نمدکاری از دو نوع الیاف طبیعی و مصنوعی تهیه میشود. الیاف طبیعی از پشم تهیه میشود و به همین دلیل نمد به دست آمده از این نوع پشم دارای مرغوبیت بالایی است. البته این نوع نمد نیز بهعنوان کفپوش کارایی دارد و گزینه جذابی برای تزیین خانه به شکل سنتی است.
اما نمد مصنوعی با استفاده از الیاف مصنوعی تهیه میشود و به دلیل سبکی بسیار زیادی که دارد، گزینه مناسبی برای هنر نمدکاری و خلق اکسسوریهای تزیینی مختلف محسوب میشود.
مطالب مشابه:
- “آشنایی با هنر رودوزی، کاربردها و پارچههای مناسب آن “
- “تکه دوزی چیست؟ هنری جذاب برای تبدیل هیچ به همهچیز! “
تاریخچه نمدکاری
شواهد باستان شناسی نشان میدهند که نمد بهعنوان قدیمیترین پارچه در تمام جهان شناخته میشود و عمری به بلندی 6500 سال قبل از میلاد دارد. همچنین از این پارچه در فرهنگهای مختلف برای موارد متعددی استفاده میشده است. بهطور مثال مردم کوهستان تبت از این پارچه بهعنوان عایق استفاده میکردند. همچنین مردان دالایی لاما از آن کلاه نمدی میسازند. فرهنگهای اولیه هندی نیز نمد را بهعنوان پتو و زین اسب به کار میبردند. در ایران و ترکیه نیز، نمدکاری برای ساخت کفپوش انجام میشد.
برخی اعتقاد دارند که برای اولین بار جنگجویان اورناممان نمد را کشف کردند. همچنین برخی، سومریها را مبتکر این نوع پارچه میدانند. اما بههرحال تفاوتی نمیکند که خاستگاه تولید نمد به کدام فرهنگ و قومیت بازمیگردد. درهرصورت نمد هزاران سال است که در کشورها و فرهنگهای مختلف مورد توجه است.
مزایای نمدکاری
با استفاده ا الیاف مصنوعی نمد میتوانید انواع مختلفی از ابزارهای تزیینی را برای آشپزخانه، اتاق خواب، اتاق کودک، جاکلیدی و… خلق کنید. در این میان، نمدهای مصنوعی مزایای متفاوتی دارند که موجب میشود کار با آنها راحت و آسان باشد. ازجمله این موارد :
- نمد دارای بافتی سبک است و برش و کار با آن آسان و سریع است.
- نمدهای مصنوعی مناسب برای نمدکاری در طرحها و رنگهای مختلف در بازار موجود است و دست شما برای تولید اکسسوریهای پارچه ای مختلف کاملا باز است.
- نمد مصنوعی قیمت بسیار ارزانی دارد و کاملا مقرون بهصرفه است. بنابراین بهراحتی میتوانید این هنر را آغاز کنید؛ بدون اینکه هزینه زیادی روی دست شما بگذارد.
- برش نمد با قیچی بسیار آسان است. درعینحال میتوانید برای برش آن از دستگاههای لیزر نیز استفاده کنید تا با ظرافت بیشتر، برش پارچه را انجام دهید و درنهایت هنر نمدکاری زیباتری ارائه دهید.
- نمدها گزینه جذاب و بیخطری هستند که بچهها با استفاده از آن و یک قیچی پلاستیکی میتوانند خیاطی را یاد بگیرند.
- دوخت انواع تزیینات با استفاده از این نوع پارچه امکانپذیر است. یک قلب نمدی دو روز عید به دوست خود هدیه کنید. کش مو، اسباببازی و یا کیف نمدی و … آماده کنید. بههرحال دوخت انواع تزیینات با نمد امکانپذیر است. فقط کمی خلاق باشید!
معایب نمدکاری
در یک حالت کلی، نمدهای مصنوعی عیب خاصی ندارند؛ اما با توجه به میزان استفاده از آن، مرغوبیت نمد در طول زمان کاهش پیدا میکند. به عبارت دیگر مهمترین و تنها عیب این پارچه، پود پود شدن آن بعد از یک مدت طولانی و البته در انواع نامرغوب آن است. اما میزان استفاده از اکسسوری تولید شده با هنر نمدکاری نیز در کهنه شدن آن موثر است.
بهطور مثال اگر با انجام هنر نمدکاری یک جاکلیدی بدوزید و از نمد سوزنی برای این کار استفاده کنید، به دلیل استفاده مداوم از آن، احتمال پود پود شدن نمد بعد از مدتی وجود دارد. اما با دوخت ابزاری که کمتر در معرض دست قرار میگیرد، محصول نمدکاری شده عمر طولانیتری خواهد داشت.
علاوه بر آن، نوع نمدی که برای هنر نمدکاری استفاده میکنید، در ماندگاری ابزار تهیه شده موثر است. بهطور مثال پیشنهاد مناسب برای جای موبایلی و کاور گوشی، استفاده از نمد پشمی است که ضخامت بالایی دارد و درعینحال کاملا ضد آب است. اما بههرحال برخی معایب در این پارچه قابل توجه است. این موارد شامل:
- پارچه نمدی به دلیل ضخامتش، قابلیت ارتجاعی کمتری دارد. البته این عیب در برخی از موارد مانند دوخت کیف مزیت محسوب میشود و زیبایی و آهار بالایی به کیف میدهد.
- نمدها به اندازه سایر پارچهها درخشندگی ندارند و کاملا مات هستند. این مورد نیز میتواند با توجه به سلیقه افراد، عیب یا مزیت محسوب شود.
- نمد در اثر شستشوی مکرر مستعد جمع شوندگی است. اما با شستن آن با آب سرد، تا حدود زیادی میتوان جلوی چروک شدن نمد را گرفت.
انواع پارچه نمدکاری
در حال حاضر انواع مختلفی از پارچههای مناسب برای نمدکاری وجود دارد و هرکدام کاربردهای متفاوتی دارند. در ادامه هرکدام را بررسی میکنیم.
نمد پشمی
این نوع نمد، با استفاده از لایههای الیاف پشم مصنوعی تهیه میشود و مرغوبیت بالایی دارد. همچنین کاملا نرم و قابل نفوذ است و نسبت به سایر نمدها، دارای ضخامت بیشتری است و میتوان آن را بهراحتی شکل داد. علاوه بر آن، مقاومت بالایی در برابر آب دارد و قیمت بالاتری نیز دارد. این نمد، گزینه خوبی برای ساخت اکسسوریهای تزیینی است و بهراحتی با استفاده از سوزن قابل دوخت است.
نمد آکریلیک
اگر به دنبال نمدکاری فانتزی با قیمت بسیار مناسب هستید، نمد آکریلیک گزینه مناسبی است. این نمد از یا قیمت بسیار مناسب خود در بازار بهراحتی قابل دسترسی است و بهصورت مربعهای از پیش برش خورده و آماده در بازار یافت میشود. از مزایای جالب نمد آکریلیک این است که بعد از شستن جمع نمیشود. اما انعطاف پذیری کمی دارد و نسبت به نمد پشمی دارای دوام کمتری است.
نمد سوزنی
نمد سوزنی با ترکیبی از الیاف مصنوعی و پشم تهیه میشود و معمولا برای تولید صنایع دستی و بالشتک کاربرد دارد و همچنین برای تولید و دوخت عروسکهای نمدی و تزیینات مختلف از این نمد استفاده میکنند.
برای خرید پارچه نمدی از فروشگاه روچی، کلیک کنید!
کاربردهای پارچه نمدکاری
با توجه به نوع نمدی که انتخاب میکنید، میتوانید اکسسوریها و ابزار تزییناتی مختلفی را بدوزید که کاربردی هم باشند. اینکه چگونه از نمد استفاده کنید و برای دوخت چه چیزی از آن استفاده کنید، کاملا به سلیقه و خلاقیت شما بستگی دارد. درعینحال توصیه ما به شما این است که از انجام هنر نمدکاری نترسید.؛ زیرا این کار بسیار آسان و لذتبخش است. همچنین در پایان از نتیجه کار شگفتزده خواهید شد و به هنر خود میبالید.
با نمدکاری از گوشی موبایل خود محافظت کنید
بهطور مثال برای محافظت از گوشی موبایل میتوانید از نمد پشمی استفاده کنید تا در کنار خاصیت ضد آب بودن، گوشی را از آسیبهای محیطی مختلف محافظت کنید.
اتاق را عایقکاری کنید
اگر دوست دارید یک اتاق با عایق مناسب به صدا داشته باشید، نمد گزینه مناسبی برای عایقبندی اتاق است. با استفاده از پنلهای نمدی میتوانید دیوارهای یک اتاق را بپوشانید و اتاقی مقاوم در برابر صدا ایجاد کنید.
تزیینات تازه به خانه اضافه کنید
شاید شما هم بیشتر از هر چیز دوست داشته باشید با استفاده از پارچه نمدکاری، هنر خودتان را به نمایش بگذارید و تزیینات تازهای به دکوراسیون اتاق خواب و یا آشپزخانه منزل اضافه کنید. در این صورت نمدکاری بهترین گزینه برای خلق آثاری نو است. نمد به دلیل تنوع بسیار بالا در طرح و رنگ، دست شما را برای خلاقیتهای جدید باز میگذارد و با استفاده از آن میتوانید برای مناسبتهای مختلف سال، هنر خود را به نمایش بگذارید.
یلدا را نمدکاری کنید!
یکی از مناسبتهایی که با هنر نمدکاری میتوان به بهترین شکل آن را پیش برد، یلدا است. با خرید نمد مناسب در طرحهای یلدایی میتوانید انواع زیورآلات و تزیینات یلدایی بدوزید و به میهمانان هدیه کنید.
کوسنهای جدیدی بدوزید
یکی از کاربردهای جذاب نمدکاری، دوخت انواع کوسن با طرحهای فانتزی و زیبا است. میتوانید کوسن را به شکلهای مختلف طراحی کنید و سبکی مینیمال به دکوراسیون مبلمان خانه اضافه کنید.
دست شما برای هدیه دادن باز است
با خلق آثاری ابتکاری با استفاده از پارچه نمدکاری، بهراحتی میتوانید به عزیزانتان هدایایی فانتزی و جذاب بدهید. مطمئن باشید که اطرافیان و بهخصوص کودکان از دریافت این هدایای شاد و جذاب خوشحال میشوند. بهطور مثال یک جاکلیدی بدوزید. یک قلب رنگی و شاد با نمدهای رنگارنگ بدوزید و به دوست خود هدیه کنید و یا اینکه قاب عکسی با گلهای نمدی آماده کنید.
در این نوشتار از روچی، نمدکاری، تاریخچه نمد و انواع کاربردهای نمدکاری را به همراه مزایا و معایب آن بررسی کردیم. این هنر خلاقانه و جذاب راهی برای تولید درآمد در خانه، پرورش خلاقیت در کودکان و خلق آثاری نو، کاربردی و تزییناتی در خانه است. اگر شما هم به این هنر علاقهمند هستید، دستبهکار شوید و با ابزاری ارزان و در دسترس، هنر خود را به نمایش بگذارید.
منبع:
دیدگاهتان را بنویسید