روش های از بین بردن برق اتو از روی لباس کدامند؟
اتوکشی لباس ها به ظاهر کار ساده ای است؛ ولی برای جلوگیری از آسیب رسیدن به لباس، کار اتوکشی نیاز به دقت زیادی دارد و درجه حرارت اتو باید با توجه به جنس پارچه لباس انتخاب شود. لباس هایی که از الیاف طبیعی تولید شده اند، اتوکشی راحت تری دارند؛ ولی لباس های با الیاف مصنوعی ممکن است با حرارت زیاد اتو دچار سوختگی و جمع شدن پارچه شوند که دیگر قابل تعمیر نیستند. برای همه ما پیش آمده است که به دلیل درجه حرارت بالای اتو یا پرس زیاد آن بر روی لباس، برقی بر روی آن ایجاد شود. برق افتادن بر روی لباس در پارچه های با رنگ مشکی و تیره بیشتر اتفاق افتاده و باعث کهنگی و بور نشان داده شدن آن می شود. در بسیاری از مواقع می توان از بروز این مشکل پیشگیری کرد و برای جلوگیری از برق افتادن لباس قبل از اتوکشی پارچه تمیزی را روی لباس قرار داد و سپس لباس را اتو کشید. برای از بین بردن برق ایجاد شده بر روی لباس باید به جنس و رنگ پارچه دقت کرد. اگر برقی که بر روی پارچه افتاده در حد سوختگی و جمع شدن پارچه نباشد، می توان به راحتی و با روش های خانگی اقدام به از بین بردن آن کرد. در این مقاله راهکارهایی برای از بین بردن برق اتو از روی لباس پیشنهاد می دهیم:
دلایل برق افتادن لباس در هنگام اتوکشی
استفاده از لباس هایی با الیاف مصنوعی
الیاف مصنوعی مانند پلی استر، ریون، آکرلیک و… با حرارت بالای اتو برق می افتند که دلیل آن ذوب شدن فیبرهای پارچه است و در نهایت لباس پس از اتو شدن حالت براق می گیرد که باعث کهنه دیده شدن آن می شود. پارچه های با الیاف طبیعی اگرچه زودتر چروک شده و نیاز به اتوکشی بیشتری دارند؛ ولی در برابر حرارت مقاومت بیشتری از خود نشان می دهند.
مدت زمان بالای اتوکشی
باید دقت کنید که اتو را برای مدت زیادی بر روی یک قسمت از لباس قرار ندهید. این کار برقی بر روی لباس شما به جای می گذارد که با روش هایی مجبور به از بین بردن آن می شوید. اتوکشی را با دقت و حوصله انجام داده؛ ولی اتو را بر روی یک قسمت برای مدت بالا قرار ندهید.
درجه حرارت بالای اتو
از مهمترین علل برق افتادن لباس، استفاده از درجه حرارت بالاتر از حد تحمل پارچه است. هر پارچه ای برای اتوکشی درجه حرارت مخصوص به خود را داشته که در بسیاری از اتوها قابل تنظیم است. برای اتوهای قدیمی نیز پیدا کردن درجه حرارت متناسب با جنس پارچه به راحتی با استفاده از دفترچه راهنما صورت می گیرد.
کثیفی کف اتو یا رسوب گرفتن آن
همیشه قبل از اتوکشی کف آن را با پارچه نخی تمیز و نم دار پاک کنید. همچنین استفاده از آب تصفیه شده و یا آب جوشیده به رسوب نگرفتن اتو کمک می کند. عدم رعایت این دو نکته نیز سبب برق افتادن لباس در هنگام اتوکشی می شود.
مطلب مرتبط: طرز شستن انواع پارچه
راهکارهایی برای از بین بردن برق اتو از روی لباس
بخار دادن به لباس
در بسیاری از موارد در اثر اتو کردن لباس با درجه زیاد و بدون بخار، برق بر روی پارچه می افتد. با قرار دادن تنظیمات اتو بر روی بخار و نگه داشتن آن در قسمتی که برق می زند، می توانید تا حد زیادی آن را از بین ببرید. باید دقت داشته باشید که برای این کار اتو را مستقیم بر روی پارچه قرار نداده و کمی فاصله دهید. برای اینکه این کار را راحت تر انجام دهید، می توانید لباس را آویزان کرده و اتوی بخار را روبروی قسمت برق افتاده قرار دهید. این روش یکی از آسانترین و موثرترین کارها برای از بین بردن برق اتو می باشد.
خیساندن لباس
برای بسیاری از لباس ها می توان بعد از برق افتادن، آن را به مدت 24 ساعت در آب سرد قرار داد تا الیاف آن به حالت طبیعی بازگردند. پس از گرفتن آب اضافه لباس، آن را در هوای آزاد قرار دهید تا خشک شود. برای اتوکشی مجدد، حتماً از یک پارچه تمیز یا پارچه های محافظ لباس برای اتوکشی به عنوان واسط بین لباس و اتو استفاده کنید.
استفاده از پارچه مرطوب
در این روش باید از یک دستمال تمیز و نخی که آن را مرطوب کرده اید استفاده کنید. دستمال را بر روی قسمتی از لباس که برق افتاده قرار داده و اتو را با درجه حرارت متوسط و در جهت خلاف خواب پارچه بر روی آن بکشید. این کار را تا به دست آوردن نتیجه مطلوب چند بار تکرار کنید.
شستن لباس با آب و سرکه
اگر برق افتادگی لباس با خیساندن در آب از بین نرفت، آن را با آب و سرکه بشویید. میزان سرکه مصرفی باید نصف میزان ماده شوینده باشد. اگر نمی خواهید کل لباس را بشویید می توانید یک پارچه تمیز را به سرکه ای که کمی حرارت دیده شده، آغشته کرده و آن را بر روی قسمت برق افتاده توسط اتو بکشید. هر بار که دستمال را بر روی لباس می کشید، با یک دستمال مرطوب شده با آب آن را پاک کنید. برای رسیدن به نتیجه دلخواه می توانید این عمل را چندبار تکرار کنید.
نکته: از آنجایی که سرکه باعث تغییر رنگ برخی پارچه ها می شود، بهتر است قبل از استفاده گوشه ای از لباس را آغشته به سرکه کرده و تست انجام دهید.
استفاده از آمونیاک برای لباس های ابریشمی
اگر لباس شما ابریشمی بوده و برق افتاده نباید از سرکه برای از بین بردن آن استفاده کنید. در این حالت نصف قاشق چای خوری آمونیاک را با چهار قاشق الکل مخلوط کرده و با اسفنجی تمیز بر روی قسمتی که برق افتاده به آرامی بکشید. سپس لباس را آبکشی کرده و خشک کنید. این روش تا حد زیادی برق افتادگی روی لباس های ابریشمی را از بین می برد.
استفاده از برس
یکی از روش های ساده که برای بازگرداندن مجدد الیاف پارچه به حالت طبیعی استفاده می شود، بکارگیری از برس است. برس را با کمی فشار دست در جهت برعکس خواب پارچه بر روی لباس بکشید تا الیافی که در اثر حرارت اتو به هم چسبیده اند از یکدیگر باز شوند. اگر پارچه لباس شما ضخیم است فشار دست خود را بیشتر کرده یا از برس سفت تری استفاده کنید.
به کارگیری آب اکسیژنه برای لباس های سفید
این روش برای لباس های سفید که مستعد برق افتادن در هنگام اتوکشی هستند، پیشنهاد می شود. روش کار به این صورت است که مقداری آب اکسیژنه را بر روی پارچه ای تمیز ریخته و آن را بر روی قسمتی از لباس که برق افتاده قرار دهید. پس از آن، قسمت مورد نظر را اتو بکشید تا برق لباس از بین برود. این روش برای لباس های نخی نیز کاربرد دارد، با این تفاوت که باید لباس نخی را به مدت یک دقیقه در آب اکسیژنه قرار دهید و سپس آن را کاملاً آبکشی کنید. آبکشی لباس را تا جایی ادامه دهید که به صورت کامل آب اکسیژنه از روی لباس پاک شود و به مرور زمان سبب پوسیدگی آن نشود. پس از آبکشی لباس را در معرض هوای آزاد خشک کنید.
مطلب مرتبط: روش شستن لباس سفید
روش های پیشگیری از برق افتادن لباس در هنگام اتوکردن
- درجه حرارت اتو را مطابق با جنس پارچه انتخاب کنید. اگر اتوی شما نمایشگری برای نشان دادن دمای مناسب با جنس پارچه ندارد، می توانید از دفترچه راهنمای آن برای پیدا کردن دمای مناسب استفاده کنید.
- یک پارچه نخی، تمیز و رنگ روشن را بر روی لباس بیندازید و سپس اتو را بر روی آن بکشید. با این روش جلوی هرگونه برق افتادن یا سوختگی در لباس اصلی گرفته شده و لباس سالم می ماند.
- اتوکشی را با عجله انجام ندهید. اتوکشی آرام، با حوصله و با دقت باعث عدم آسیب به پارچه لباس می شود.
- اگر پارچه ای بر روی لباس نمی اندازید، آن را پشت و رو کرده و سپس اتوکشی را انجام دهید. با این کار اگر برقی بر روی پارچه ایجاد شود، در پشت لباس بوده و دیده نمی شود.
- حرارت اتو را خیلی بالا نبرده و تنظیمات آن را بر روی بخار قرار دهید. بیشترین دلیل برق افتادن لباس استفاده نکردن از بخار در هنگام اتوکشی است.
- از پارچه محافظ اتوکشی که در بسیاری از فروشگاه ها قابل تهیه است، استفاده کنید. این پارچه بر روی لباس اصلی قرار گرفته و آسیب های احتمالی به آن را در هنگام اتوکشی از بین می برد.
مطالب تکمیل کننده:
آموزش اتوکشی انواع پارچه بدون آسیب رسیدن به آنها
نتیجه گیری
اتوکشی اصولی و با دقت لباس ها، می تواند طول عمر آن ها را افزایش داده و از آسیب رساندن به لباس ها جلوگیری کند. برای اتوکردن لباس قبل از هرکاری باید کف اتو را بررسی کرده و اگر کثیفی بر روی آن قرار دارد با استفاده از پارچه نم دار تمیز کنید، زیرا یکی از دلایل برق افتادن لباس کثیفی روی اتو است. در بسیاری از موارد اتوکشی غیراصولی باعث برق افتادن لباس شما به خصوص در رنگ های تیره و مشکی می شود. همیشه بهترین راه برای برق نیفتادن لباس در هنگام اتوکشی پیشگیری است، زیرا با رعایت نکات ساده ای که در مقاله ذکر شد می توان از ایجاد این مشکل جلوگیری کرد. اگر به هر دلیلی لباس شما در هنگام اتوکشی برق افتاد، می توان از روش هایی مانند شستشوی مجدد لباس با سرکه، خیساندن لباس در آب سرد، استفاده از پارچه مرطوب، بخار دادن و… استفاده کرد که هر کدام نکاتی داشته و در مقاله شرح داده شده است. بخار دادن به پارچه در قسمتی که برق افتاده است، یکی از راحت ترین و مؤثرترین روش ها برای از بین بردن برق افتادگی می باشد که باعث شل شدن بافت پارچه شده و آن را به حالت طبیعی باز می گرداند. از بین بردن برق پارچه در الیاف طبیعی آسان تر بوده و گاهی اوقات اتوکشی الیاف مصنوعی با حرارت بالا سبب آسیب رسیدن به لباس شده که قابل جبران نیست. با بهکارگیری راهکارهای معرفی شده در مقاله می توانید برقی که بر روی لباس در هنگام اتوکشی ایجاد شده را تا حد زیادی از بین ببرید.
منابع
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
مطلب از بین بردن برق اتو از روی لباس فوق العاده بود. ممنونم مشکلم حل شد