شما لباس میپوشید یا لباس شما رو؟ + نکات مهم در انتخاب لباس مناسب
زمانی که شما لباسی را برای پوشیدن انتخاب میکنید، این لباس نشان دهنده افکار، اعتقادات و باورهای شما است. همچنین این پیام را به بقیه افراد میرسانید که چه خصوصیات شخصیتی دارید و کی هستید. به طور مثال یک خلبان با پوشیدن لباس خلبانی ما را متوجه شغل و جایگاه اجتماعی خود میکند. این مسئله درباره سایر مشاغلی که لباس فرم خاصی دارند، صدق میکند. همچنین لباسی که در اولین قرار ملاقات میپوشید، روی طرز تفکر فرد مقابل نسبت به شما تأثیرگذار است.
اما چند سوال مهم؛ چقدر در انتخاب لباس مناسب خود به دیدگاه و نظر دیگران اهمیت میدهید؟ ایا مهمترین مسئله در انتخاب لباس، احساس راحتی خودتان است و یا اینکه برای دیگران لباس میپوشید؟ آیا میدانید لباسی که شما میپوشید، در واقع نشان دهنده الگوهای فکری شما است؟
در این نوشتار قصد داریم روانشناسی لباس و رنگهای مختلف آن را بررسی کنیم. همچنین به این موضوع میپردازیم که چطور لباس مناسب خود را انتخاب کنیم. در ادامه همراه ما بمانید.
تاثیر روانشناسی افراد در انتخاب لباس مناسب
انسانها از هنگامی که به سمت تمدن رفتند، لباس پوشیدند. در ابتدا انتخاب لباس تنها بر اساس فاکتور ضرورت پوشش انتخاب میشد. اما بعد از مدتی فاکتورهای مختلفی مانند رنگ، طرح، هنر، ذوق و قریحه نیز در انتخاب لباس مناسب تأثیرگذار شد.
در این بین نوع رنگ لباس تاثیر زیادی بر نوع تفکر افراد نسبت به شخصیت شما دارد. این مسئله در طول تاریخ نیز مورد توجه بود. به طور مثال رنگهای خاصی مانند بنفش در انتخاب لباس، مربوط به طبقات سلطنتی و نخبگان بود.
اما در حال حاضر تقریبا همه افراد از تمامی رنگها و پارچهها با جنسهای مختلف استفاده میکنند تا لباسی مطابق میل خود بپوشند. اما هر کدام از این لباسها با رنگ، جنس و طرح خود نمادی از نوع تفکر و اعتقادات شما است. در ادامه به برخی از این موارد اشاره میکنیم:
- کسانی که شخصیت درون گرایی دارند و علاقه کمی به برقراری ارتباط با دیگران دارند، لباسهایی تک رنگ و ساده میپوشند تا کمتر به چشم بیایند. این افراد بیشتر به سمت رنگهای خنثی و ملایم مانند قهوهای، کرم، خاکستری و… تمایل نشان میدهند و از طرحهای شلوغ برای انتخاب لباس مناسب خود استفاده نمیکنند.
- برخی افراد لباسی را بیشتر میپسندند که طرح کلاسیکی و رنگی تیره داشته باشد. این افراد تمایل بیشتری به سمت قدرت طلبی دارند و دوست دارند با این پوشش خودشان را غیر قابل نفوذ نشان دهند.
- افراد خودشیفته به دنبال لباسی خاص با طرحها و رنگهای منحصر به فرد هستند. این افراد با انتخاب این مدل لباسها قصد دارند مورد تمجید و تحسین قرار بگیرند و خودشان را برتر از دیگران نشان دهند.
- کسانی که جنس جین را برای انتخاب لباس مناسب خود در نظر میگیرند، افرادی راحت طلب هستند که به دنبال دوام لباس هستند. همچنین افرادی که در سنین بالا، جین را انتخاب میکنند، حس سرزندگی، نشاط و جوانی دارند.
- آقایان و خانمهای با وسواس زیاد، در انتخاب لباس مناسب خود، به شدت به تمیزی و مرتب بودن آن اهمیت میدهند. این افراد دقت خاصی در پوشیدن لباس دارند و برای یافتن لباس موردنظر خود دائما جست و جو میکنند. همچنین همیشه مرتب، اتو کشیده و آراسته هستند.
- گاهی اوقات مشاهده میکنید که برخی افراد در انتخاب لباس مناسب خود از طرحهای عجیب و غریب؛ ماورایی، ورساچه و… استفاده میکنند. اگر این پوشش، انتخاب همیشگی این افراد باشد، نشان دهنده این است که آنها به دنبال سحر، جادو، اعتقادات خاص و باورهای عجیب و غریب مانند شیطان پرستی هستند.
نکته مهم! : تمامی مواردی که ذکر شده، در صورتی صدق میکند که افراد در انتخاب لباس خود، به طور مداوم شکل خاصی از پوشش را در نظر داشته باشند. به طور مثال اگر فردی فقط برای چند با لباسی با طرحهای عجیب و غریب بپوشد، نشانه افکار ماورایی در او نیست.
لباس شما نشانه شخصیت شماست!
شاید تا به حال به این موضوع توجه نکرده باشید؛ اما بهتر است بدانید که نوع پوشش شما روی شخصیت شما در طول زمان تأثیرگذار است. در ادامه با چند مثال این مسئله را بررسی میکنیم.
- زمانی که لباسی با استایل شکیل و مستحکم انتخاب میکنید، این پیام را به مخاطبان خود میفرستید که فردی با اعتماد به نفس و پرقدرت هستید. اما به مرور زمان خودتان نیز تحت تاثیر این پوشش قرار میگیرید و واقعا چنین شخصیتی پیدا میکنید.
- پوشیدن لباسهای معمولی شما را خوش مشربتر، صمیمی و خوش اخلاقتر نشان میدهد.
- انتخاب لباس مناسب با رنگهای شاد، انرژی شما را تقویت میکند و حس سرزندگی به شما و مخاطبانتان انتقال میدهد.
- رنگهای تیره حس آرامش به شما القا میکنند و استرس و اضطراب کمتری در شما ایجاد میکنند. اما اگر دوست دارید روز خودتان را با شادی و انرژی زیاد آغاز کنید، لباسی با رنگهای شاد و سرزنده بپوشید.
- خانمها و آقایانی که با لباسهای مرتب و فرم اداری در محیط اجتماعی ظاهر میشوند، دارای اعتماد به نفس بالاتر و جسارت بیشتر هستند.
کلام پایانی
موارد ذکر شده تنها بخشی از اهمیت انتخاب لباس را در نگرش سایر افراد را نشان میدهد. همچنین با انتخاب لباس مناسب خودتان حس بهتری خواهید داشت و در امور روزمره موفقتر عمل خواهید کرد. شاید این موضوع به نظرتان آزاردهنده باشد، اما نوع لباسی که میپوشید، در طرز تفکر دیگران نسبت به شما تاثیر دارد. همچنین انتخاب یک نوع پوشش خاص در طولانی مدت روی منش، اعتقادات، طرز تفکر و شخصیت خودتان نیز تاثیر میگذارد. این مسئله به خوبی اهمیت انتخاب لباس مناسب را نشان میدهد.
با آگاهی از مواردی که بیان شد، لباس شما چه حسی در شما ایجاد میکند؟
درضمن، لزوم یک لباس مناسب، انتخاب پارچه های مناسبه! خرید اینترنتی انواع پارچه از روچی، پیشنهاد ویژه ما برای شماست.
نویسنده : مرضیه سلگی
منابع :
دیدگاهتان را بنویسید