پارچه اکریلیک چیست + دانستنیهای جدید از پارچه آکریلیک

اگر دوست داشته باشید بدانید که پارچه اكريليك چيست و چه کاربردی دارد باید آن را به این صورت معرفی کنیم که پارچه اکریلیک از بهترین الیاف مصنوعی محسوب میگردد که با وزن سبک خود بافتی شبیه به پشم دارد. برای خرید پارچه چه با الیاف طبیعی و چه با الیاف مصنوعی باید به خصوصیات آن و کاربردهایی که دارد توجه کرد.
از خصوصیات پارچه اکریلیک به مقاومت بالای پارچه، قدرت نگه داشتن گرما، تنوع رنگی بالا و لطافت آن اشاره کرد.کاربردهای این پارچه زیاد است و در ادامه مقاله در مورد اینکه پارچه اكريليك چيست و کاربردهای آن صحبت خواهیم کرد.
پارچه آکریلیک چیست؟
اگر بخواهید بدانید که پارچه اكريليك چيست باید بگوییم که این پارچه از الیاف مصنوعی نخ اکریلیک بافته شده و حاصل از پلیمرهای مواد پتروشیمی است. پلیمر پلی اکریلونیتریل نقش اصلی را در تولید این پارچه ایفا میکند. در دهه 1940 میلادی اکریلیک به عنوان جایگزین مناسبی برای الیاف طبیعی پنبه و پشم معرفی شد اما به مرور به دلیل اینکه پارچهای با مقاومت بالا، دارای بافت نرم و سبک بود توانست نظرها را به خود جلب کند.
نخ اکریلیک که در این پارچه به کار رفته است در تولید انواع البسه و پوشاک گرم زمستانی استفاده میشود که مانند خرید پارچه نخی طرفداران زیادی دارد و بیشترین مصرف آن در تولید پرده و فرش است.
خصوصیات پارچه اکریلیک چیست؟
اگر به دنبال ویژگی پارچه اکریلیک باشید میتوانیم بگوییم که پارچهای مصنوعی با الیاف اکریلیک بوده که شباهت زیادی به پشم دارد و در تولید لباس و پارچه به کار میرود و به آن پشم مصنوعی هم میگویند. مزایای خرید این پارچه در برابر خرید پارچه ساده زیاد بوده و افراد با دانستن ویژگیهای آن بهتر میتوانند انتخاب خود را انجام دهند. این خصوصیات به شرح زیر هستند:
مقاومت بالا در برابر رطوبت
از ویژگی پارچه اکریلیک خاصیت ضد آب بودن آن است که رطوبت جذب آنها نمیشود. از این خصوصیت برای استفاده در تولید محصولاتی مانند کفش ضد آب، چتر، پوشاک ورزشی و موارد دیگر بهره برده میشود.
مقاومت بالا در برابر حرارت
پارچه اکریلیک در مقابل دمای بالا مقاومت خوبی دارد و از این خصوصیات منحصر به فرد آن میتوان در دوخت پوشاک زنانه و مردانه و لباسهای محافظ در برابر حرارت کمک گرفت. این موضوع برای افرادی که به دنبال لباس کار مقاوم در برابر حرارت هم هستند مناسب است.
مقاومت در برابر حشرات و نور شدید آفتاب
با تولید سایهبانها و مبلهای بیرونی از جنس اکریلیک دیگر نگران از بین رفتن پارچه در فضای بیرونی توسط حشرات یا آفتاب نخواهید بود. همچنین پارچههای اکریلیک در برابر رنگ پریدگی هم پارچههای مقاومی محسوب میشوند.
تنوع در رنگ
به دلیل اینکه پارچهها در رنگ و طرحهای متنوعی تولید میشوند در تمام زمینهها با هر نوع سلیقهای میتوان از آن استفاده کرد.
قیمت پارچه اکریلیک
در ادامه پرسش پارچه اکریلیک چیست به قیمت آن میرسیم. در مورد قیمت الیاف اکریلیک در بازار باید گفت این الیاف از نظر قیمت، نوسانات بسیار زیادی دارد. علت این امر ماده پایه تولید این نوع الیاف است. در حال حاضر اکریلونیتریل علاوه بر نساجی، ماده اولیه بسیاری از صنایع دیگر مانند صنعت پلاستیک و خودرو نیز هست؛ بنابراین قیمت اکریلونیتریل تنها تابع قیمت نفت نبوده و شرایط و تغییرات بازارهای صنایع پلاستیک و… نیز در تعیین قیمت آن تأثیرگذار است.
نکته جالب توجه این است که امروزه تنها ۲۰% بازار اکریلونیتریل مربوط به مصرف الیاف است و مابقی در صنایع دیگر مصرف میشود. به همین دلیل قیمت الیاف اکریلیک نیز دارای نوسانات زیادی است و حتی در چند ماهه انتهایی سال ۸۵ نیز قیمتها رشد زیادی را تجربه کرد.
انواع پارچه اکریلیک
با ویژگی پارچه اکریلیک آشنا شدیم و در ادامه باید با انواع پارچه اکریلیک آشنا شویم. در این دسته بندی چهار نوع اکریلیک داریم که در ادامه معرفی خواهند شد.
اکریلیک معمولی
پارچه اکریلیک معمولی از اولین دسته انواع اکریلیک معرفی میشود که دارای حداقل 85 درصد اکریلونیتریل خالص خواهد بود.
موداکریلیک (Modacrylic)
این نوع از اکریلیک تا حدودی از اکریلونیتریل درست شده و سایر پلیمرها هم در تولید آن اضافه میشوند. پارچه موداکریلیک در برابر چروک شدن مقاومت بالایی داشته و به دلیل دوام و ایستایی خوبی که دارند، پر استفاده هستند. این مدل از اکریلیک در برابر اشتعال هم مقاومت دارد و نسبت به اکریلیک طبیعی شکل خود را بهتر حفظ میکنند.
اکریلیک نیتریل (Nytril)
در تولید اکریلیک نیتریل از وینیلیدین دی نیتریل (vinylidene dinitrile) استفاده میشود که در سال 1960 در ایالات متحده تولید شده و تاکنون در بازارهای آسیایی در حال تولید است. این پارچه رنگ آمیزی سختی دارد و هیچ وقت محبوبیت زیادی در دنیا نداشته است.
اکریلیک لاستریل (Lastrile)
این نوع از اکریلیک با مخلوط ماده شیمیایی نام دی ان (diene) با اکریلونیتریل تولید خواهد شد و در مواردی که نیاز به کشش بیشتری باشد از این نوع اکریلیک کمک خواهند گرفت.
کاربرد پارچه اکریلیک
کاربرد پارچه اکریلیک بسیار گسترده است و در صنایع مختلف به دلیل ویژگی پارچه اکریلیک مورد استفاده خواهد بود. به دلیل خصوصیات منحصر به فردی که دارد جایگزین الیاف طبیعی شده و گزینهای ایده آل برای تولید محصولات صنعتی، لوازم خانگی، پوشاک و لوازم ورزشی محسوب میگردد.
- پوشاک: مناسب جهت تولید پلیور، شلوار، ژاکت، جوراب، دستکش، کلاه، شال گردن و لباسهای گرم
- تولید محصولات خانگی: استفاده در تولید پتو، پرده، کوسن، فرش، قالیچه، رومبلی و موارد دیگر
- موارد صنعتی: تولید چادر مقاوم، عایق حرارتی، پارچه ضدآب و انواع پوشش محافظتی
- لوازم ورزشی: در تولید انواع لباس ورزشی، جورابهای ورزشی ضخیم، مچ بند و موارد دیگر
- دکوراسیون: به عنوان تزیینات پارچهای و استفاده در صنایع دستی
پارچه اکریلیک؛ پارچهای گرم، سبک و با دوام
در انتهای این پرسش که پارچه آکریلیک چیست باید عنوان کنیم که پارچه اکریلیک با توجه به شباهتی که به پشم دارد دارای گرمای مناسب و وزنی سبک بوده و برای لباسهای پاییزی و زمستانی مناسب است. ویژگیهایی مانند مقاومت در برابر چروک پذیری و رطوبت آن را تبدیل به پارچهای محبوب کرده است که در بسیاری از صنایع قابل استفاده خواهد بود. انتخاب اکریلیک به صورت پارچه عمده انتخابی اقتصادی و کاربردی خواهد بود که بسیار به صرفه است.
سوالات متداول
ویژگیهای پارچه اکریلیک چیست؟
این پارچه با مقاومت بالا در برابر چروک و رطوبت بوده و با خصوصیاتی مانند گرم و سبک بودن شناخته میشود.
آیا امکان شستشوی پارچه اکریلیک وجود دارد؟
بله، ولی بهتر این است که با مواد شوینده ملایم و آب سرد شسته شوند تا الیاف آنها آسیب نبینند.
پارچه اکریلیک برای تولید چه مواردی مناسب است؟
برای تولید لباسهای گرم مانند ژاکت، پلیور، جوراب، دستکش و همچنین تولید پتو، فرش، قالیچه و موارد دیگر کاربرد دارد.
دیدگاهتان را بنویسید