تفاوت پارچه مموری، تی سی و بادکنکی
در فصل پاییز و زمستان برای جلوگیری از نفوذ سرما، باران و باد باید از پارچه های مناسب برای تهیه لباس استفاده کرد. این پارچه ها باید دارای خواصی مانند ضدآب بودن، مقاومت بالا، چروک نشدن و … باشند که پارچه های مموری، تی سی و بادکنکی از این نوع هستند. این پارچه ها با وجود داشتن ویژگی های مشترک، تفاوت هایی نیز دارند که می توانید با توجه به بودجه، سلیقه و نیاز خود یکی از آن را برگزینید. شرایط محیطی مانند وزش باد زیاد، بارش باران و رطوبت بالا نیز در انتخاب پارچه مناسب برای فصول سرد سال دخیل هستند. از پارچه های مموری، تی سی و بادکنکی برای تولید بارانی، کاپشن، پالتو، هودی و سایر لباس های پاییزه و زمستانه استفاده می شود. در این مقاله خواص این پارچه ها را با هم مرور کرده و تفاوت های آن ها را بیان می کنیم.
پارچه مموری چیست؟
پارچه مموری که به آن پارچه بارانی نیز گفته می شود، یکی از پرطرفدارترین پارچه های مناسب برای دوخت لباس های زمستانه مانند کاپشن، بارانی و هودی هستند. این پارچه دو لایه دارد که پارچه زیرین آن آستر مات بوده و گرمای بدن را حفظ می کند و لایه رویی نیز خاصیت ضدآب داشته و برای روزهای بارانی و جلوگیری از نفوذ باد و سرما بسیار مناسب است. پارچه مموری از نخ ابریشم، نایلون و پلی استر تشکیل شده است که همانطور که در بالا اشاره شد، دولایه است و لایه رویی باعث ضدآب شدن و لایه زیرین سبب ایجاد گرمای بیشتر می شود. در فصول سرد سال انتخاب نوع پارچه برای جلوگیری از نفوذ سرما، باد و آب باران به داخل بدن بسیار اهمیت دارد و در دوخت لباس های زمستانه علاوه بر این موارد باید به کیفیت بالای پارچه و مقاوم بودن آن نیز دقت کرد. یکی از ویژگی هایی که در انتخاب پارچه مورد توجه قرار می گیرد، خاصیت کشسانی و آبرفت است. اگر پارچه آبرفت نداشته باشد می توانید بدون اینکه نگران کوتاه شدن طول و عرض لباس باشید، لباس را متناسب با سایز خود بدوزید. برای دوخت مانتوهای پاییزه، بارانی، کاپشن و پالتو نیز این ویژگی بسیار کاربرد دارد. پارچه مموری به دلیل دارا بودن این خاصیت مورد استقبال زیادی قرار می گیرد. برای تولید پارچه مموری از الیاف پلی استر استفاده می شود که جزو الیاف مصنوعی بوده و از کیفیت بالایی برخوردار است. این پارچه با خاصیت چروک ناپذیری خود، سریع به حالت اولیه برمی گردد و همچنین نرم بوده و انعکاس نور زیبایی را دارد.
کیفیت پارچه را طول عمر و مدت استفاده از لباس های تهیه شده با آن پارچه تعیین می کند. همانطور که گفته شد این پارچه از نخ های ابریشم، نایلونی و پلی استر تولید شده و کیفیت پارچه را مواد به کار رفته در آن مشخص می کنند. به طور کلی یکی از گران ترین و باکیفیت ترین پارچه ها برای تهیه کاپشن، ژاکت و انواع لباس هایی که حفظ حالت در آن ها مهم است، پارچه مموری می باشد، زیرا در تولید آن از نخ های ابریشمی استفاده می شود که در بالا بردن کیفیت آن نقش به سزایی دارند. همچنین این پارچه به دلیل دولایه بودن باعث بالا رفتن طول عمر لباس شده و برای فصول سرد بسیار مناسب است.
انواع پارچه مموری عمده در روچی مارت!
پارچه تی سی چیست؟
یکی دیگر از پارچه هایی که برای تهیه کاپشن و بارانی از آن استفاده می شود، پارچه تی سی است که ضد آب بوده و باد، باران و سرما از آن عبور نمی کند. این پارچه ها چروک نمی شوند و هرچه تا بخورند و یا تحت فشار خارجی قرار گیرند، پس از باز شدن دوباره شکل اولیه خود را حفظ می کنند. اگر لباسی که تهیه کرده اید از جنس تی سی است نگران آبرفت آستین ها و یا قد آن نباشید، زیرا این پارچه ها بدون آبرفت هستند. برای رویه کاپشن، بارانی، سوییشرت، هودی و مانتو می توان پارچه تی سی را به کار برد. هر پارچه ایدمای مناسب به خود را برای شست و شو دارد و برای اینکه بتوان چندین سال بدون تغییر شکل از این پارچه استفاده کرد بهتر است در دمای30 درجه سانتیگراد شسته شود. این پارچه بسیار زود خشک شده و فناوری بکار رفته در ساخت آن، رهاسازی رطوبت را سرعت بخشیده است. پارچه تی سی برای فصول پاییز و زمستان کاربرد زیادی دارد. در این فصول از کاپشن، هودی و لباس هایی که بدن را گرم نگه می دارند، استفاده می شود. این پارچه ها به دلیل خاصیت ضدچروک بودن آن، برای همیشه یک لباس بدون تاخوردگی برای شما به ارمغان می آورد. چروک نشدن پارچه برای تولید لباس های گرم یک ویژگی محسوب می شود.
خرید انواع پارچه تی سی عمده در روچی مارت!
پارچه بادکنکی چیست؟
پارچه بادکنی برای دوخت بارانی، کاپشن و پالتو بسیار مناسب است که مقاومت بسیار بالایی دارد و ضد آب است. این پارچه را به راحتی می توان به صورت خشک نیز تمیز کرد و حتی تا چند سال بدون شستشو از آن استفاده کرد. پارچه بادکنکی برای مناطقی که در آن رطوبت هوا زیاد است،کاربرد بیشتری دارد. برای نگهداری بهتر از لباس های با جنس بادکنکی بهتر است شستشو با دمای آب 40 درجه انجام شده و همچنین اتو به صورت مستقیم بر روی آن کشیده نشود. در پشت این پارچه یک لایه سفید و برای رنگ مشکی آن یک لایه مشکی برای ضدآب شدن پارچه قرار داده شده است.
خرید انواع پارچه بادکنکی عمده از روچی مارت!
مطالب مرتبط:
- “پارچه بارانی ؛ معرفی انواع پارچه های مناسب برای دوخت و دوز بارانی“
- “پارچه پاییزه؛ مناسبترین پارچه ها برای دوخت و دوزهای پاییزی“
- “پارچه های زمستانی ؛ معرفی برترین پارچه های مناسب دوخت و دوز زمستانی“
تفاوت پارچه مموری، تی سی و بادکنکی در چیست؟
پارچه هایی که از آن ها برای تولید کاپشن، بارانی و لباس های زمستانه استفاده می شود، یک سری خواص مشترک مثل مقاومت در برابر باد، ضدآب بودن و جلوگیری از نفوذ سرما را دارند. در کنار این ویژگی های یکسان، تفاوت هایی نیز دیده می شود که برای انتخاب نوع پارچه و لباس باید آن ها را نیز درنظر بگیرید.
تفاوت پارچه مموری با سایر پارچه ها
تفاوت پارچه مموری با سایر پارچه این است که اصلاً چروک نمی شود. حتی با تحت فشار قرار گرفتن و تا شدن بعد از باز شدن به راحتی با دست صاف می شوند. این خاصیت در پارچه های تی سی و بادکنکی نیز وجود دارد ولی درصد چروک شدن پارچه مموری کمتر است که آن را ضدچروک می نامند. پارچه مموری دو لایه دارد و معمولاً در مقابل سرما و گرما مقاوم است ولی حرارت زیاد ممکن است به پارچه آسیب وارد کند. پارچه مموری نسبت به سایر پارچه ها از نرمی و لطافت بیشتری برخوردار است.
تفاوت پارچه تی سی با سایر پارچه ها
تفاوت پارچه تی سی با سایر پارچه ها در این است که قابلیت کشسانی ندارد و مقاومت زیادی در برابر کش آمدن از خود نشان نمی دهد. دیگر تفاوت این پارچه ها در آبرفت آن است که می توان گفت هیچگونه آبرفتی پس از شستشو ندارند و می توانید از بابت قد آستین و قد لباس خیالتان آسوده باشد. پارچه تی سی کاملاً ضدآب است و بر خلاف سایر پارچه ها نیاز به دوخت لایه ضدآب در زیر پارچه ندارد و مقاومت خوبی در برابر نفوذ آب و باران از خود نشان می دهد. پارچه تی سی نسبت به پارچه بادکنکی و مموری ضخامت و گرمایش بیشتری دارد. این پارچه در برابر حرارت مقاومت بالایی دارد و حتی اگر 120 درجه سانتی گراد نیز حرارت ببینید از بین نمی رود و فقط شروع به تغییر رنگ و زرد شدن می کند. در این پارچه آب و عرق نسبت به سایر پارچه ها زودتر از طریق لایه بیرونی لباس به هوا می رود.
تفاوت پارچه بادکنکی با سایر پارچه ها
پارچه بادکنکی نیز در برابر حرارت مقاوم است. ممکن است مقاومت این پارچه در برابر حرارت به اندازه پارچه تی سی نباشد ولی نسبت به پارچه مموری که تحمل زیادی در برابر گرما از خود نشان نمی دهد، مقاوم تر است. از خواص پارچه بادکنکی این است که اگر با شی تیزی سوراخ شود، پارگی آن ادامه پیدا نمی کند و می توان آن را ترمیم کرد.
مطلب تکمیل کننده:
“راهنمای خرید بارانی برای روزهای سرد سال”
نتیجه گیری
پارچه های مموری، تی سی و بادکنکی دارای خواص مشترکی هستند که باعث می شود هر سه برای دوخت و تولید لباس های زمستانه به کار گرفته شوند. اگر به دنبال پارچه شیک، لطیف و با رنگبندی فوق العاده هستید و قیمت بالای آن برای شما اهمیت ندارد، می توانید به سراغ پارچه مموری بروید. لباس های مقاوم در برابر حرارت بالا و سرما را از جنس تی سی انتخاب کنید که هیچگونه آبرفتی نیز ندارند و خیال شما را از بابت قد لباس و آستین پس از شستشو راحت می کنند. برای مناطقی که رطوبت بالایی دارند استفاده از پارچه بادکنکی گزینه مناسبی می باشد که جنس آن به گونه ای است که حتی به صورت خشک هم قابل تمیز شدن بوده و بدون شستشو چند سال می توان از آن استفاده کرد. توصیه می شود لباس های زمستانه خود را با توجه به شرایط محیطی و خواص پارچه های به کار رفته در آن انتخاب کنید، تا استایلی شیک و در عین حال مقاوم در برابر سرما، وزش باد و نفوذ باران داشته باشید.
منابع
دیدگاهتان را بنویسید