چگونه کیفیت لباس رو تشخیص بدیم ؟ + روشهای تشخیص مرغوبیت لباس
گاهی اوقات در عجب می مانم که چطور بعضی از افرادبا اینکه سابقه ای در کار نساجی ندارند ، مدعی هستند که می توانند مرغوبیت یک لباس را با لمس آن تشخیص دهند. به عنوان فردی که سال ها در این رشته فعالیت داشته ام ، اعتراف می کنم که هنوز توانایی کافی در تشخیص نوع پارچه با لمس آن را ندارم . این مهارت طی مرور سالیانی طولانی و فعالیت مداوم در این زمینه بدست می آید و حتی افرادی با این تجربیات، ممکن است در تشخیص های خود از راه لمس دچار اشتباه شوند. با ما همراه باشید تا تشخیص مرغوبیت لباس را با هم بررسی کنیم.
اما چگونه به تشخیص مرغوبیت لباس بپردازیم؟
اول از اینکه ۲ شاخص در مرغوبیت لباس مورد بررسی قرار می گیرند و جنس پارچه نمی تواند به تنهایی نمی تواند ملاک کاملی برای انتخاب پوشاک باشد. به غیر از کیفیت پارچه ، کیفیت دوخت نیز یکی از شاخص های مرغوبیت آن به شمار می رود . پس در اینجا دو شاخص مرغوبیت داریم که باید لباس را بر طبق آنها بسنجیم.
۱- مرغوبیت دوخت لباس
مهمترین شاخص برای مرغوبیت یک لباس دوخت آن می باشد ، شاید شما پس ازگذر زمان هم متوجه مرغوبیت جنس آن نشوید ولی دوخت آن اگر از کیفیت مطلوبی برخوردار نباشد کم کم خود را نشان می دهد و ممکن است درزها به مرور سرباز کنند و یا دکمه ها پس از مدتی اتصال خود را از دست بدهند. به غیر از آن معمولا لباس هایی که کیفیت دوخت خوبی دارند از لحاظ پارچه نیز از کیفیت مطلوبی برخوردار هستند. برای تشخیص مرغوبیت دوخت راه هایی وجود دارد که در زیر برخی از آن روشها را با تصویر نشان داده ایم:
اول دوخت های کلی را چک کنید که دارای نخ اضافی نباشد و پارچه ها از دوخت بیرون نزده باشد و همچنین دوخت در یک راستاحرکت کرده باشد.
دکمه مادگی را از لحاظ دوخت حتما چک کنید و مطمئن شوید استاندارد های لازم را دارد
تشخیص دیگر موارد به عهده ی شماست . معمولا خانم ها مهارت بالایی در تشخیص مرغوبیت دوخت دارند.
۲- مرغوبیت پارچه
همانطور که گفته شد تشخیص مرغوبیت یک پارچه کار آسانی نیست ولی اکثر افراد جنس پنبه ای را به عنوان جنس مرغوب مد نظر نظر دارند که راه هایی برای تشخیص آن وجود دارد. قبل از آن به بیان این روش ها بپردازم به این نکته اشاره کنم که پارچه های پنبه دارای خواصی هستند که اگر به درستی تکمیل نشده باشند ، مرغوبیتشان از پارچه های مخلوط یا مصنوعی کمتر است. از این موارد می توان به آب رفت ، پس دادن رنگ ، دفرمه شدن و بسیاری از موارد دیگر اشاره کرد. در عین حال خصوصیاتی دارند که پارچه های مخلوط یا مصنوعی از آن برخوردار نیستند.و خالی از لطف نیست که بدانید امروزه گران ترین پارچه ها ، از انواع الیاف مصنوعی تشکیل شده اند که دارای خواص منحصر بفردی هستند .
ولی به هر حال انتخاب یک لباس پنبه ای یا اصطلاحا نخی (که واژه ای اشتباه است ) ترجیح داده می شود و به اشکال مختلف می توانیم تشخیص دهیم که یک آیا لباس پنبه ای است یا خیر.
احتمالا این مقالات هم براتون جالب باشند!
3- سوزاندن تکه ای از نخ لباس
از آنجایی که پارچه های پلی استری از مواد نفتی تشکیل شده است ، وقتی تکه نخی از آن سوزانده می شود باقیمانده ای شبیه به پلاستیک ذوب شده به جای می گذارد در عین حالی که اگر لباس پنبه ای باشد ، پس از سوزاندن تکه ی کوچکی از نخ آن مشاهده می کنیم که تبدیل به خاکستر شده و تقریبا باقی مانده ای ندارد.
4- خاصیت چروک شدن
معمولا لباس های پنبه ای زود تر از لباس هایی با جنس مخلوط یا مصنوعی چروک می شوند و دیرتر به حالت اولیه باز می گردند .
5- درخشندگی
لباس هایی که از مواد مصنوعی تشکیل شده اند دارای یک درخشندگی نامطلوب هستند که می توان با قرار دادن آنها در زیر نور این درخشندگی را مشاهده نمود . همانطور که در مطالب پیشین بحث شد ، برخی از پنبه ها نیز پس از تکمیل های خاص با سود کاستیک ( مرسریزاسیون) دارای درخشندگی می شوند ولی درخشندگی آنها مطلوب بوده و به راحتی قابل تشخیص است (معمولا دارای قیمت های بالایی هستند)
6- لطافت لمسی
در اینجا میرسیم به بحثی که با لمس یک لباس نوع پنبه ای بودن یا نبودن آن را تشخیص می دهند. که احتیاج به تجربه مداوم در این زمینه دارد ، ولی در کل لباس هایی که از پلی استر یا مواد تشکیل شده اند زیر دست ، دارای یک حالت خشکی و لیزی بسیار کم ولباس های پنبه ای دارای لطافتی خاص هستند .
نکته : همانطور که گفته شد مواد یا پنبه ای بودن نمی تواند ملاک صحیحی برای مرغوبیت باشد.
این ها از مواردی هستند که به تشخیص مواد یا طبیعی بودن جنس یک لباس کمک می کنند. اما خب در زمان خرید نمی توانید آنها را عملی کنید ، در این جا بهترین پیشنهاد ما به شما خرید از فروشگاه های معتبر و مطئن می باشد که امتحان خود را پس داده اند.
دیدگاهتان را بنویسید