10 فایده برهنه خوابیدن و تاثیر آن بر سلامتی!
همه افراد پس از گذراندن یک روز پرمشغله به دنبال داشتن یک خواب راحت، عمیق و باکیفیت در شب بوده که علاوه بر رفع خستگی از مزایای آن نیز برخوردار شوند. خواب راحت با سلامت روان و جسم ارتباط مستقیم داشته و یکی از عواملی که به بالا بردن کیفیت خواب کمک بسیاری خواهد کرد، حفظ دمای مناسب بدن است. برهنه خوابیدن سبب کاهش دمای بدن شده و خوابی طولانی و خوشایند برای شما به ارمغان می آورد. اگر تا به حال این کار را نکرده اید و شرایط امتحان کردن آن را دارید، با این روش نه تنها ضرری به بدن خود نمی رسانید، بلکه گامی در جهت بهبود عملکرد ارگان های بدن و سلامت پوست خود برداشته اید. در صورت پوشیدن لباس های تنگ در هنگام خواب مشکلاتی چون تعریق بدن، عدم گردش خون مناسب، بالا رفتن دمای بدن، عدم تنظیم هورمون ها و… برای شما ایجاد شده که کاهش سوخت و ساز، بالارفتن وزن بدن، افسردگی، خستگی در طول روز، عدم اکسیژن رسانی به اندام های بدن و افزایش استرس را در پی خواهد داشت. در این مقاله فواید برهنه خوابیدن را برای شما شرح داده ایم که می توانید با امتحان کردن آن از مزایای این تجربه جدید بهره مند شوید.
مزایا و فواید برهنه خوابیدن
1. کمک به بهبود خواب
طبق تحقیقاتی که در دانشگاه آمستردام هلند انجام شده، با کاهش دمای بدن در هنگام خواب، تعداد دفعاتی که از خواب بیدار می شویم کاهش یافته و خوابی عمیق را تجربه خواهیم کرد. نپوشیدن لباس در هنگام خواب و پوشاندن بدن با یک پتو یا ملحفه نازک، به این کاهش دما کمک می کند. این تنظیم درجه حرارت خوابی عمیق و طولانی را برای شما به همراه دارد. طبق تحقیقاتی که در دانشگاه روچستر آمریکا صورت گرفته، مغز در هنگامی که بدن انسان به خوابی عمیق و با کیفیت فرو رفته، شروع به خارج کردن پروتئین های سمی از نورون ها می کند. زمانی که انسان خواب باکیفیتی نداشته باشد، این پروتئین های سمی خارج نشده و توانایی فکر و پردازش اطلاعات را مختل می کنند. در واقع برخی پروتئین های سمی به رشد بیماری آلزایمر کمک کرده و روند زوال عقل را افزایش می دهند.
2. احساس آرامش
حتی اگر دلیل علمی برای اثبات احساس آرامش در برهنه خوابیدن نیافتید، خوابیدن بدون لباس های آزاردهنده احساس خوشایندی برای شما به ارمغان می آورد. نپوشیدن لباس سبب تماس شما با ملحفه یا پتوهای نرم بوده و به سبب ایجاد حس آزادی و رهایی می شوند. هنگامی که لباسی بر تن دارید، خصوصاً در روزهای گرم سال سبب دست و پاگیر بودن و تعریق شما شده که برای رهایی از این احساس، می توانید برهنه خوابیدن را تجربه کنید. تماس بدن شما با ملحفه های نرم یا پتوهای نازک احساس خوشایندی را در شما به وجود آورده و سبب سرعت به خواب رفتن شما هم می شود.
3. کاهش استرس
نداشتن خواب مناسب و استراحت کافی، سطح هورمون های بدن را از حالت نرمال خارج کرده و استرس را افزایش می دهد. داشتن استرس بر سلامت روان و جسم تأثیر داشته و بیماری هایی مانند ضعف سیستم ایمنی بدن، بیماری های قلبی، افزایش وزن و عدم تمرکز را به دنبال خواهد داشت. پس از یک روز پرمشغله و انجام فعالیت های روزمره، خواب راحت و عمیق باعث از بین رفتن استرس می شود. همان طور که گفتیم برهنه خوابیدن به بهبود کیفیت خواب کمک کرده و به همین دلیل برای کاهش استرس نیز مفید است.
4. افزایش سوخت و ساز بدن
یکی از مواردی که باعث افزایش اشتهای انسان شده، سطح بالای هورمون کورتیزول بوده که خنک نگه داشتن بدن در طول زمان استراحت، این مقدار را کاهش داده و سبب سوخت و ساز بیشتر و در نتیجه کاهش وزن می شود. همچنین موسسه ملی بهداشت آمریکا ثابت کرده که با خنک بودن محیط خواب، میزان چربی قهوه ای که در بدن تولید شده، بیشتر می شود. چربی قهوه ای در زمان سرما، دمای بدن را بالا برده و آن را متعادل می کند. این کار با افزایش سوخت و ساز و سوزاندن کالری انجام شده و در نتیجه سبب کاهش وزن بدن می شود. برهنه خوابیدن به پایین آوردن دمای بدن کمک کرده و افزایش متابولیسم بدن و هضم غذا را در پی دارد.
5. تنظیم هورمون های بدن
هورمون های ملاتونین و هورمون رشد برای سلامت بدن بسیار ضروری بوده و سبب جلوگیری از روند پیری می شوند. این هورمون ها در طول زمان خواب، با پایین بودن دمای بدن، تنظیم شده و بهترین راه را برای جلوگیری از پیری پوست پیش پای شما می گذارند. دمای مناسب برای خوابیدن کمتر از 21 درجه سانتیگراد است. زمانی که بدون لباس به خواب رفته و خواب عمیق و راحتی را تجربه می کنید، به تنظیم این هورمون ها کمک کرده و روند پیری خود را به تأخیر می اندازید. همچنین کورتیزول که یک ماده شیمیایی در بدن بوده، وظیفه حفظ تعادل دمای بدن را بر عهده دارد. اگر در هنگام خواب دمای بدن بالا باشد، کورتیزول کاهش نیافته و سبب اضطراب، افزایش وزن و نگرانی در فرد می شود. اگر بتوانید با برهنه خوابیدن بدن خود را خنک نگه دارید، سطح کورتیزول در مقدار مطلوبی قرار گرفته و پس از بیدار شدن نیز روز خوبی را شروع خواهید کرد.
6. بهبود جریان گردش خون
پوشیدن لباس های تنگ یا مچاله شدن قسمتی از لباس در هنگام خواب، روند گردش خون را با اختلال مواجه می کند. زمانی که به هنگام خواب لباسی بر تن دارید، ممکن است در قسمتی مچاله شده و آن قسمت از بدن شما دچار خواب رفتگی شود. همچنین لباس های تنگ خون رسانی راحت را با مشکل روبرو کرده و به همین به افرادی که نمی توانند برهنه بخوابند نیز توصیه شده تا از لباس های آزاد و بدون الیاف مصنوعی استفاده کنند.
برهنه خوابیدن مشکلات فوق را برطرف کرده و سبب افزایش گردش خون، سلامت قلب و اکسیژن رسانی بیشتر به اندام های بدن می شود.
7. کمک به سلامت اندام های جنسی
در خانم ها محیط های مرطوب یا پوشیدن لباس های تنگ سبب عفونت های قارچی شده و دردسرهای زیادی برای آن ها ایجاد می کند. نپوشیدن لباس در هنگام خواب به رسیدن هوا به اندام ها کمک کرده و خنک بودن محیط خواب از رشد میکروب ها و باکتری ها جلوگیری می کند. در آقایان نیز طبق مطالعات انجام شده، پوشیدن لباس زیر جذب بر کاهش تعداد اسپرم ها تأثیر می گذارد. افرادی که در هنگام خواب لباس زیر تنگ بر تن نکرده و اندام های جنسی خود را خنک نگه می دارند، تعداد اسپرم بالاتر و باکیفیت تری دارند. برهنه خوابیدن برای افراد متأهل فواید دیگری نیز دارد. این افراد با برقراری تماس پوستی روابط بهتری را تجربه کرده و هورمون اکسی توسین که به هورمون عشق مشهور است در آن ها بیشتر ترشح می شود. با برهنه خوابیدن احساس بهتری را نسبت به شریک زندگی خود داشته و لحظات خوشایندی را تجربه خواهید کرد.
8. بالابردن اعتماد به نفس
برخی افراد با ظاهر برهنه خود مشکل داشته و نسبت به بدن خود اعتماد به نفس پایینی دارند. برهنه خوابیدن به فرد کمک کرده تا پس از مدتی به این ظاهر عادت کرده و عزت نفس خود را بالا ببرند. برهنه خوابیدن علاوه بر تجربه خوابی عمیق، حس بهتری را نسبت به بدنمان به ما می دهد. حتی توصیه می شود قبل از رفتن به رختخواب بدن خود را در آینه نگاه کرده تا کم کم حس خوبی نسبت به آن پیدا کنیم. افزایش اعتماد به نفس، ما را در برابر سختی ها مقاوم کرده و در موفقیت های زندگی و مبارزه با مشکلات نقش اساسی دارد.
9. تنفس بیشتر پوست
زمانی که مشغول فعالیت های روزمره هستید، بسیاری از قسمت های اندام شما زیر لباس بوده و هوای آزاد به آن ها نمی رسد. ممکن است برخی از قسمت های بدن تعریق کرده و در محیط های گرم سبب بروز بیماری های پوستی و انواع قارچ شوند. با برهنه خوابیدن پوست تنفس بیشتری داشته و هوای تازه به تمامی بخش های بدن می رسد. دمای هوای خنک از تعریق بدن و هرگونه بیماری های پوستی جلوگیری می کند. باید به این نکته توجه داشت که برای برهنه خوابیدن باید در فواصل کوتاه، ملحفه و روبالشتی ها را بشویید تا در اثر تماس مستقیم با پوست هیچ آلودگی نداشته باشند.
10. خواب راحت در روزهای گرم سال
حتماً خوابیدن در هوای گرم و روزهای تابستان را تجربه کرده اید که طاقت فرسا بوده و خواب را بسیار بی کیفیت می کند. بسیاری از افراد برای خنک نگه داشتن محیط خواب، از کولر و سایر وسایل سرمایشی استفاده می کنند. روشن ماندن این لوازم برقی در طول شب، علاوه بر داشتن هزینه زیاد، ممکن است دمای اتاق را بیش از حد سرد کرده و باد مستقیم نیز سبب درد مفاصل شود. بهترین راه برای خنک ماندن بدن در روزهای گرم سال برهنه خوابیدن بوده که در این صورت هوای تازه نیز به تمامی اندام های بدن می رسد.
نکاتی برای شروع برهنه خوابیدن
- قبل از تصمیم برای برهنه خوابیدن شرایط خود را در نظر بگیرید. اگر با افرادی هم خانه هستید و حریم خصوصی ندارید و یا بچه های کوچک داشته و ممکن است نصف شب بیدارتان کنند، برهنه خوابیدن گزینه مناسبی برای شما نیست.
- اگر شرایط برهنه خوابیدن و اتاق خواب مناسبی برای این کار داشته؛ ولی باز هم با خوابیدن بدون لباس مشکل دارید، دوش گرفتن قبل از خواب را امتحان کنید. 1 الی 2 ساعت قبل از خواب دوش گرفته و پس از تنظیم دمای بدن بدون لباس به رختخواب بروید.
- افرادی که می خواهند برای اولین بار برهنه خوابیدن را تجربه کنند، می توانند لباس های خود را کامل درنیاورده و این کار را با پوشیدن لباس زیر یا لباس خواب شروع کنند. برای این کار از لباس های گشاد و راحت استفاده کرده و در مرحله بعد آن ها را حذف کنید.
- در برخی مقالات توصیه شده که بهتر است در هنگام خواب شورت را درنیاورده و این امر در خانم ها اهمیت بیشتری دارد. این کار برای عدم نفوذ میکروب هایی که ممکن است که در روتختی و ملحفه ها وجود داشته باشد، پیشنهاد می شود. شورت های مورد استفاده نباید تنگ بوده و حتماً از پارچه هایی با الیاف طبیعی تولید شده باشند. افرادی که اصرار به درآوردن شورت خود دارند، باید مرتب ملحفه ها را شسته و از تمیزی آن اطمینان داشته باشند.
- برای شروع برهنه خوابیدن دمای اتاق را طوری تنظیم کنید تا با درآوردن لباس ها احساس سرما نکنید. دمای اتاق نباید خیلی بالا بوده تا باعث افت کیفیت خواب شود. اگر انگشتان پای شما دچار سرما می شود، می توانید از یک جوراب نازک نخی یا پشمی بدون الیاف مصنوعی استفاده کرده تا دمای بدنتان تنظیم شود.
- افرادی که به هر دلیلی قادر به برهنه خوابیدن نیستند، بهتر است از لباس های گشاد و با جنسی از الیاف طبیعی استفاده کرده و هرگز از لباس های کشی و تنگ استفاده نکنند. الیاف مصنوعی سبب تعریق، جلوگیری از گردش مناسب خون و نداشتن خوابی عمیق و راحت می شوند. پارچه های پنبه، ابریشم، بامبو، کتان و پشمی از انواع جنس های با الیاف طبیعی بوده که به بهبود کیفیت خواب شما کمک می کنند.
نتیجه گیری
داشتن خواب با کیفیت و عمیق باعث بهبود گردش خون، سلامت قلب، تنظیم هورمون های بدن، سلامت پوست و اندام های جنسی می شود. خواب راحت با قرار گرفتن در محیطی خنک با دمای کمتر از 21 درجه سانتیگراد و تنظیم بودن حرارت بدن به دست می آید. برهنه خوابیدن به حفظ دمای مناسب برای بدن کمک کرده و بهتر است از یک ملحفه یا پتوی نازک و نرم برای روانداز استفاده شود. برای روزهای گرم سال نیز می توان با دوش گرفتن قبل از خواب، دمای بدن را پایین آورد و از دستگاه های خنک کننده برای پایین آوردن دمای اتاق استفاده نکرد. برهنه خوابیدن نه تنها ضرری برای سلامت بدن شما ندارد، بلکه به بهبود کیفیت خواب و داشتن روزی پر از نشاط کمک می کند. افرادی که به برهنه خوابیدن عادت ندارند، می توانند در ابتدا با پوشیدن لباس زیر و یا لباس های خواب نازک و نخی، بدنشان را با این نوع خوابیدن وفق داده و بعد به سراغ برهنه خوابیدن بروند. برهنه خوابیدن سبب افزایش سوخت و ساز بدن شده و کاهش وزن را در پی دارد و همچنین با تنظیم هورمون های ملاتونین و هورمون رشد به کند شدن روند پیری کمک می کند.
منابع
دیدگاهتان را بنویسید