راه اندازی کارگاه خیاطی + واجبات یک کارگاه خیاطی از صفر تا صد
تولید پوشاک یکی از مشاغل پردرآمد در سراسر دنیا و البته در کشور ما محسوب میشود و به همین دلیل بسیاری به دلیل گردش مالی این صنعت و البته علاقهای که به رشته خیاطی دارند تمایل دارند در زمینه تولید پوشاک مشغول به کار شوند و راه اندازی تولیدی لباس برای خود را شروع کنند.
همانطور که برای هر کاری مقدماتی لازم است برای تولید پوشاک و شروع فعالیت در این حوزه نیز باید مقدماتی را فراهم کرد تا بتوان در این حوزه مشغول به کار شد. به عبارتی از زمانی که فرد تصمیم میگیرد کارگاه خیاطی راه اندازی کند تا زمانی که رسماً در این حوزه مشغول به کار میشود.
حتی زمانی که پیشرفت میکند به مواردی نیاز دارد که در صورتی که این موارد نباشند نمیتوانند در این حوزه شروع به کار کند، این موارد همان واجبات راه اندازی کارگاه خیاطی هستند.
راه اندازی کارگاه خیاطی
برای راه اندازی کارگاه خیاطی یکی از واجبات یک کارگاه خیاطی این است که بدانید چه مسیری را باید طی کنید و آیا مواردی را که برای درست رفتن این مسیر باید طی کنید را میدانید؟ به طور مثال انواع هزینه مالی که قیمت پارچه هم از موارد اصلی آن است یکی از آنها خواهد بود که در ادامه آنها را بررسی میکنیم.
1) طرح جامع
برای موفقیت در این حوزه و برای این که نیازهای اقتصادی خود را پیشبینی کنید به شما پیشنهاد میکنیم که یک طرح جامع کسب و کار تهیه کنید. در هنگام تکمیل این طرح سعی کنید تا حد امکان واقعبینانه عمل کنید؛ زیرا اگر بیشتر از توانایی خود برای سوددهی کسب و کار خود پیش بینی کنید نا امید خواهید شد.
اما اگر سوددهی کمتری برای کسب و کار خود پیش بینی کنید شگفت زده خواهید و این به شما کمک خواهد کرد که برای ادامه راه خود انگیزه بگیرید.
2) طرح اجرایی
در گام دوم برای تهیه واجبات کارگاه خیاطی خود یک طرح اجرایی خلاصه تهیه کنید. در این طرح باید مشخص کنید که برنامههای آیندهتان برای راه اندازی کارگاه خیاطیتان چیست؟ در کارگاه خیاطی خود میخواهید دقیقاً چه کاری انجام دهید برای مثال میخواهید سفارش قبول کنید یا برند خودتان را داشته باشید.
توضیحاتی در مورد کارگاه خیاطی خود تهیه کنید. در این توضیحات باید برای مشتریان خود بیان کنید چه چیزی شما را از رقبایتان متمایز میکند و در کدام بازارها میخواهید به فعالیت بپردازید.
3) منابع مالی
مهمترین مسئله برای راه اندازی هرکاری از جمله کارگاه خیاطی، منابع مالی است. باید برای راه اندازی کارگاه خیاطی خود سرمایه اولیه برای کارگاه خیاطی را داشته باشید تا بتوانید نیازهای کارگاه خیاطی خود را برآورده کنید.
به همین دلیل یکی از واجباتی که قبل از راه اندازی کارگاه خیاطی باید به آن بپردازید این است که ببینید برای شروع کار خود به چه میزان پولی نیاز دارید؟ آیا پول کافی دارید و یا میخواهید این پول را از طریق وامهای بانکی تهیه کنید؟ حتی اگر وام هم میخواهید تهیه کنید باید به خاطر داشته باشید که گرفتن وام نیاز به وثیقه و ضامن دارد.
مطالعه بیشتر: نکات ایمنی کارگاه خیاطی
4) بررسی بازار هدف
از دیگری مواردی که باید قبل از راه اندازی کارگاه خیاطی خود در نظر بگیرید بازار است. باید شرایط فعلی بازار را مورد بررسی قرار دهید. باید بدانید که رقبای فعلی و رقبای احتمالی چه کسانی هستند و یا خواهند بود. بازار هدف خود را مورد بررسی قرار دهید.
برای این که به این موارد پاسخ دهید میتوانید از افرادی که در زمینه تجربه دارند و قبلاً و یا در حال حاضر مدیریت یک کارگاه خیاطی و یا فروشگاه را بر عهده داشتهاند، پرسوجو کنید. احتمالاً پیشنهادها و انتقاداتی در این زمینه دریافت خواهید کرد، سعی کنید از همه آن چه میشنوید به نحو احسن استفاده کنید.
سرمایه اولیه برای کارگاه خیاطی
میزان سرمایه اولیه برای کارگاه خیاطی به چندین عامل بستگی دارد. از میزان حجم تولید اولیه، تعداد اولیه کارکنان، تجهیزات اولیه موردنیاز شروع کار و هزینه مکان موردنیاز و… چند مورد از موارد سرمایه اولیه برای ایجاد کارگاه خیاطی خواهد بود. این هزینه بستگی به نظر فرد مؤسس دارد که از چه کیفیتی از پارچه تا چرخهای خیاطی صنعتی را خریداری میکند.
برای راه اندازی کارگاه خیاطی چه باید کرد؟
در کنار تمام مواردی که باید در مورد بازار، بودجه مالی و برنامه کسب و کار خود بدانید و برنامه داشته باشید نباید از واجبات فیزیکی کارگاه خیاطی غافل شد و آنها را به مراحل آخر کار واگذار کرد، این واجبات عبارتاند از:
تهیه الگو و برش
الگو و برش یکی از مهمترین مواردی است که باید در تهیه واجبات کارگاه آنها را در نظر گرفت. هر لباسی از جمله لباس مجلسی و مانتو، الگوی خیاطی خاص خود دارند و برای تهیه لباسهای مختلف باید از الگوهای مربوط به آنها استفاده کرد.
برای خرید الگوی خیاطی میتوانید از طراحان الگو کمک بگیرید یا از الگوهای آماده استفاده کنید. همچنین الگوها میتوانند توسط برشکاران با تجربه از روی نمونه لباس کپی شوند.
پیشنهاد فروشگاه اینترنتی روچی
تهیه پارچههای لازم
قبل از این که پارچههای لازم کار خود را تهیه کنید باید مشخص کنید که در کارگاه خیاطی خود تصمیم به تولید چه نوع لباسهایی دارید؟ آیا میخواهید لباس بچگانه تولید کنید یا میخواهید لباس زنانه و یا لباس مردانه تولید کنید؟ هر کدام از این نوع لباسها هم به الگوی خاصی و هم به رنگها و جنسهای پارچه خاصی نیاز دارند.
باتوجهبه این که با پیشرفت کار خود به پارچههای زیادی نیاز خواهید داشت و باید برای به حداکثر رساندن سود خود باید از پارچههای مقرون به صرفه و در عین حال با کیفیت استفاده کنید، به شما توصیه میکنیم که برای به حداقل رساندن هزینههای کارگاه خیاطیتان در زمینه تهیه پارچه با خرازیهای صنعتی، تأمینکنندگان پارچه و متریال و فروشندگان عمده پارچه ارتباط برقرار کنید و خرید خود را از آنها انجام دهید.
تهیه دستگاه و لوازم مناسب
برای این که کارگاه خیاطی بتوانند پارچهها را تبدیل به لباس کند به خرید چرخ خیاطی نیاز دارد. چرخهای خیاطی که در کارگاههای خیاطی مورد استفاده قرار میگیرند تنها محدود به چرخ خیاطی که کار دوخت و دوز را انجام میدهد نمیشود؛ بلکه باید موارد دیگری از جمله چرخ سردوز، راسته دوز، میان دوز و زیگزال را نیز تهیه کنید.
در ضمن خرید اتوهای لازم برای اتو پارچهها و لباسها را برای کارگاه خیاطی خود نیز نباید از یاد ببرید.
پیشنهاد فروشگاه اینترنتی روچی
تهیه مواد اولیه
غیر از تهیه الگو و برشها، پارچههای لازم و چرخهای خیاطی، نیاز به خرید مواد اولیه دیگری نیز هست که از جمله این موارد میتوان به نخ و سوزنهای مختلف و متناسب با جنس پارچه، دکمه و… اشاره کرد. البته لازم به ذکر است که تهیه وسایل اولیه برای خیاطی بسته به نوع فعالیتی که کارگاه تولیدی انجام میدهد متفاوت است.
برای مثال کارگاه خیاطی که در زمینه تولید کت و شلوار فعالیت میکند و کارگاه خیاطی که در زمینه تولید لباس مجلسی فعالیت میکند به مواد اولیه یکسانی برای تولید لباسهای خود نیاز ندارند.
تهیه مکان فیزیکی برای کارگاه خیاطی
با تهیه مکان فیزیکی برای کارگاه خیاطی، اولین گام جدی برای راه اندازی کارگاه برداشته میشود و بهتر این است که نکاتی را برای بهتر پیش رفتن کار را در نظر بگیرید:
- اولین نکتهای که باید در نظر بگیرید این است که باید مکانی که برای کارگاه خیاطی خود تهیه میکنید متناسب با بودجه مالیتان نباشد. یعنی به گونهای نباشد که برای تهیه مکان کارگاه خیاطی تمام بودجه مالی خود را صرف کنید و برای سایر واجبات مانند خرید لوازم خیاطی و خرازی و سایر نیازمندیهای کارگاه خیاطی، پولی نداشته باشید.
- نکته بعدی که باید در انتخاب مکان کارگاه خیاطی در نظر بگیرید این است که آیا میخواهید مکان کارگاه خیاطیتان کنار رقبایتان باشد یا میخواهید دور از رقبای خود به فعالیت بپردازید. لازم به ذکر است کارگاه خیاطی به دلیل نیازهایی که ممکن است به سایر اماکن خدماتی تولید پوشاک داشته باشد بهتر است برای صرفه جویی در زمان و به منظور دسترسی راحتتر به این اماکن خدماتی، مکان کارگاه خیاطی به این اماکن نزدیک باشد.
مطالعه بیشتر: لیست لوازم خیاطی و خرازی
تهیه مجوز کسب برای کارگاه خیاطی
از دیگر واجبات کارگاه خیاطی تهیه مجوز کسب برای کارگاه است، تا از نظر قانونی به رسمیت شناخته شود و بتواند آزادانه در جامعه به فعالیت بپردازد. اگر کارگاه خیاطی مجوز کسب نداشته باشد نه تنها از نظر قانونی به رسمیت شناخته نمیشود؛ بلکه در صورت فعالیت این کارگاهها بدون مجوز کسب، فعالیت آنها غیر قانونی شناخته شده و پلمب میشوند.
به همین منظور تهیه مجوز کسب یا پروانه کسب از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. برای این که متوجه شوید که برای تهیه پروانه کسب به چه مواردی نیاز دارید میتوانید به سایت ” اتحادیه تولید کنندگان و فروشندگان لباس” مراجعه کنید.
مواردی که برای تهیه این مجوز نیاز است عبارتاند از:
-
- ارائه اصل کارت ملی
- ۳ قطعه عکس ۴*۳ جدید که به تازگی گرفته شده باشد و پیش نویسی شده باشد.
- ارائه اصل شناسنامه
- در صورتی که فرد متقاضی راه اندازی کارگاه خیاطی مرد باشد و متولد سال ۱۳۴۴ به بعد باشد، باید اصل کارت پایان خدمت خود را نیز ارائه دهد.
- ارائه اصل قرارداد عادی و یا رسمی که به نام متقاضی باشد.
- تاییدیه کد پستی واحد صنفی با نشانی صحیح از اداره پست منطقه
- ارائه یک برگه فتوکپی از سند ملکی که برای کارگاه خیاطی خریداری شده است و یا در صورتی که ملکی برای کارگاه خیاطی اجاره شده است، سند اجاره رسمی آن نیز ارائه شود.
جذب نیرو
شما به تنهایی نمیتوانید کارگاه خیاطی خود را اداره کنید به همین دلیل به چند نفر نیاز دارید که به شما کمک کنند؛ پس باید چند نفر را استخدام کنید. این افراد باید در زمینهای که کارگاه خیاطی میخواهد در آن فعالیت بپردازند حرفهای باشند و مهارت لازم را داشته باشند. از جمله افرادی که در کارگاه خیاطی به آنها نیاز خواهید داشت میتوان به برشکار، خیاط، کمک خیاط و کمک برشکار اشاره کرد.
بازاریابی و فروش لباسها
پس از این که برای کارگاه خیاطی واجبات فیزیکی خریداری شد و مجوز کسب نیز گرفته شد و همچنین مکانی برای کارگاه خیاطی در نظر گرفته شد و نیروهای مورد نیاز و ماهر جذب شدند حال وقت تولید لباس و شروع رسمی کار است.
قبل از این که تولید عمده لباس را شروع کنید باید ابتدا چند نمونه از لباسهایی که مدنظر شماست را تولید کنید و پس از جذب مشتری آنها را به تولید عمده برسانید. برای جذب هر چه بیشتر مشتری و بهبود بازار فروش خود به شما توصیه میکنیم که یک سایت راه اندازی کنید.
مطالعه بیشتر: وسایل مورد نیاز کارگاه خیاطی
راه اندازی سایت فروش البسه
این سایت باید بسیار حرفهای به نظر برسد و نمونههای لباسهای کارگاه خیاطی شما در این سایت وجود داشته باشد و این لباسها باید به بهترین شکل ممکن نمایش داده شوند. همچنین در سایت تان باید اطلاعات کاملی برای تماس با شما وجود داشته باشد تا اگر فروشگاهها و خریداران تمایل داشته باشند از سایت شما خرید کنند به راحتی به شما دسترسی داشته باشند.
برای راحتتر شدن خریداران و مشتریان سایت تان نیز یک سبد خرید و حساب تجاری برای سایت خود ایجاد کنید تا مشتریان سایت تان راحتتر بتوانند از طریق کارتهای اعتباری نیز از سایت تان خرید کنند.
انتخاب مسیر درست برای رسیدن به هدف
موارد عنوان شده از واجبات یک کارگاه خیاطی از صفر تا صد بوده برای اینکه شانس شما برای موفقیت بیشتر باشد باید دقت کنید که مراحل را به ترتیب و با برنامهریزی و هدف و باتوجهبه امکانات و بودجه مدنظرتان راه اندازی کنید.
در صورتی که این مراحل به درستی طی نشود ممکن است موفقیتی که مدنظرتان است را کسب نکنید؛ بنابراین راه اندازی کارگاه خیاطی با طی شدن مراحل و البته سختیهای راه امکان پذیر خواهد بود.
سوالات متداول
چگونه کارگاه خیاطی بزنیم؟
با داشتن هدف و شناخت نیاز خود میتوانید برنامه ریزی لازم را انجام داده و با طرح و برنامه اصولی کار را شروع کنید.
برای شروع کار نیاز به چند نوع حرفه نیاز است؟
در ابتدای کار نیاز به چند طراح، برشکار و خیاط نیاز است که مؤسس کارگاه خیاطی بتواند شروع کار خود را انجام دهد.
لوازم مورد نیاز برای تجهیز کارگاه خیاطی چه مواردی هستند؟
میز خیاطی، میز برش، چرخ خیاطی صنعتی، انواع مدل قیچی حرفهای و اتو کارگاهی مهمترین لوازم تجهیز کارگاه هستند.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
3 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
خوب بود
متشکرم مطالب خیلی خوب و کاربردی بود
من که خیلی بهره بردم
چون میخواهم کارگاه خیاطی راه اندازی کنم
سلام 09380367242 لطفا با من تماس بگیر در مورد کارگاه صحبتی کنیم