آشنایی با مراحل تولید لباس و 0 تا 100 آن
بسیاری از دوستان درخواست داشتند تا در مورد مراحل و سیر تولید لباس توضیح دهیم. ما هم طبق روال کلیاتی از سیر تولید لباس را از زبان برخی تولید کنندگان به صورت مرحله ای در این مطلب برای علاقه مندان توضیح خواهیم داد.
تولید لباس انواع گوناگونی دارد و هر نوع دارای لازمه های خاص خود می باشد. مثلا میان تولید لباس زیر با تولید کت شلوار تفاوت وجود دارد و هر کدام به دستگاه های متفاوتی نیازمند هستند. شباهت هایی میان سیر تولید لباس وجود دارد که می توان از این شباهت ها فاکتور گرفت و کلیاتی را از تولیدی پوشاک بیان کرد.
مراحل تولید لباس
۱- مواد اولیه و افکت لباس
اولین مرحله ی تولید پوشاک، تهیه متریال و خرج کار لباس می باشد که نسبت به نوع تولید متغیر است. مثلا تولید یک تی شرت یقه دار مردانه احتیاج به پارچه، دکمه، یقه و موارد دیگری دارد که با متریال مشابه پیراهن متفاوت است. ولی درکل تولید هر لباس احتیاج تهیه خرج کار و پارچه در اولین مرحله ی خود دارد.
۲- تهیه الگو
در سیر تولید لباس، به یک الگو جهت برش نیاز است. الگوهایی که در تولیدی لباس به کار می رود دارای سایزبندی و متشکل از اجزای کلی لباس می باشد. معمولا الگوها روی یک مقوا یا شابلون پیاده سازی می شوند که استقامت لازم را داشته باشند تا بتوان از این الگوها در مراحل متعدد استفاده نمود. الگوی برش، روی کیفیت یک لباس تاثیر بسیاری دارد.
اگر به دنبال خرید الگوی با کیفیت هستید، محصولات روچی رو از دست ندید!
۳- برش
معمولا یک تولیدی لباس، یک متخصص کار بلد در امر برش دارد. پس از پهن کردن طاقه ها و چیده شدن لایه های پارچه روی هم، برشکار توسط قیچی های مخصوص آنها را طبق الگو برش میدهد. به طوری که کار کمترین پرتی و دم قیچی را داشته باشد. برش ها انواع مختلفی نظیر برش با قیچی صنعتی یا برش لیزری دارد که به نسبت نوع تولید متغیر می باشد.
۴- ساماندهی اجزا توسط وسط کار
اجزای برش خورده توسط وسط کار کارگاه ساماندهی و دسته بندی شده و میان چرخ کار ها بخش می گردد. یک وسط کار در این مرحله اجزای مربوطه را جهت تسریع در عمل دوخت و دوز ساماندهی کرده و طبق نیاز هر چرخ آن ها را در دسترس قرار می دهد.
احتمالا این مقالات رو هم بپسندید!
- 0 تا 100 راه اندازی یک تولیدی لباس
- چگونه یک بوتیک درجه یک داشته باشیم؟
- نکات مهم در راه اندازی مزون لباس
۵- دوخت ها و عملیات اولیه
سیر تولید لباس معمولا دارای یک دوخت یا عملیات پایه برای اجزا می باشد. خیاط ها اجزای برش خورده را به صورت اولیه دستخوش تغییر می کنند و پایه ای برای دوخت های بعدی ایجاد می نمایند. مثلا لبه ها دوخته می شود یا قابک به پیش متصل میگردد. یا اینکه عملیاتی همچون چاپ، گلدوزی و یا آنزیم روی این اجزا صورت می گیرد.
۶- ساماندهی مجدد وسط کارها
در این میان وسط کار ها دوباره وارد عمل شده و اجزای پایه و اولیه را ساماندهی می کنند. اجزای دوخته شده توسط این افراد از سبد های مخصوص جمع آوری گشته و طی انجام عملیاتی آنها را دوباره در دسترس دوزندگان یا ماشین آلات قرار می دهند.
۷- دوخت های اصلی و نهایی
در مراحل بعد اجزای برش خورده و دوخت های پایه، به هم نزدیک تر شده و دوخت های اصلی و نهایی انجام می پذیرد و لباس تقریبا آماده ای در پایان پدید می آید و سیر تولید لباس در قسمت دوزندگی تقریبا تمام می شود.
۸- بررسی و عملیات نهایی وسط کاران
در این مرحله، روی محصولی که دوخت آن به اتمام رسیده، توسط وسط کار عملیات پایانی صورت می گیرد و پس از بازرسی و رفع ایرادات، دسته شده و به قسمت بخار منتقل می گردد.
۹- قسمت اتوکشی
این قسمت دارای اشکال متفاوتی می باشد. مثلا اتو به صورت پرسی، بخار، اتوی روی مانکن و … چروک لباس های تکمیل شده توسط دمای مناسب برطرف شده و لباس را تقریبا آماده بهره برداری می کند.
قسمت نهایی:
قسمت نهایی شامل بسته بندی، افزودن بروشور و مارک آویز و مواردی از این دست می باشد. در این مرحله سیر تولید لباس به اتمام رسیده و لباس تولید شده قابل عرضه می گردد.
صفر تا صد تولید لباس با روچی اسمارت
توجه داشته باشید که شما میتوانید صفر تا صد تولید لباس را با کمک روچی اسمارت یک پلتفرم هوشمند تولید پوشاک است که میتواند تمامی مراحل تولید پوشاک را بهصورت حرفهای برای شما انجام دهد. برای دریافت اطلاعات بیشتر، از خدماتِ تولیدِ پوشاکِ روچی اسمارت، میتوانید روی تصویر زیر کلیک کنید:
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
16 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دست شما درد نکنه.ممنون
عالی و آموزنده بود. ممنون از شما.
عالی بود راهنمایی های مفید و به درد بخوری هست ولی اگه جزییات بیشتری از قبیل مکان های خرید ابزار و پارچه و خرج کار که بصورت کلی فروش دارند و ارزان هست معرفی کنید تا برای افرادی که بتازگی قصد راه اندازی تولیدی پوشاک دارند مفید و مقرون به صرفه باشد
سلام. ممنون. در آینده این منابع از طریق روچی دراختیار شما قرار داده خواهد شد.
سلام
ممنونم از مطالب خوب و کاریردی که در اختیار متقاضیان قرار دادید
من در صدد برپایی کارگاه تولیدی کوچکی هستم و متاسفانه تجربه ای در این زمینه ندارم
البته تحصیلات دانشگاهی مربوطه دارم
ممنون میشم جهت راهنمایی من که محتاج آنم مطلبی بذارید یا شماره ای که بتونم بهره ای ببرم
سلام. ممنون از قدردانی و همراهی شما دوست عزیز. اگر دوست دارید از تجربه ی تعدادی از همکاران خودتون در این زمینه بهره مند شوید به گروه تلگرامی مشاوره کسب و کارهای پوشاک سری بزنید.
لینک گروه مشاوره کسب و کارهای پوشاک: https://t.me/joinchat/AcsvbUf–oRkoU8p7RvbTA
عالی بود ممنون از شما
سلام به همه راهنمایی خواستم ازهمه برای تولیدی پوشاک
سلام و درود. با تشکر از مطالب بسیار ارزنده شما در تعریف و توضیح … به نظرمیاد شخص وسط کار تنها پخش کننده است و کار خاصی روی لباس در حال تولید انجام نمیدهد. درست تصور کردم؟ و اگر اینطور است کارهایی نظیر دوخت دکمه یا نوار تزیینی و چین تزیینی در چه گروهی جای می گیرد؟
سلام. ممنون از توجه و همراهی شما، شخص وسط کار مسئول پخش قطعات دوخته شده بین دوزنده های کارگاه دوخت است و کارهایی نظیر دوخت دکمه و نوار تزیینی و از این قبیل بر عهده ی شخص دیگری است.
وقت بخیر
امکانش هست منو تو کانال تلگرامتون ادد کنین
متاسفانه با لینکی که دادین نمیشه
سلام. وقت شما هم بخیر. لطفا با شماره 02143000044 تماس بگیرید تا همکاران ما در بخش پشتیبانی بعد از دریافت شماره تماس شما بتونن شما در کانال ها عضو کنند.
سلام امکان عضویت در گروه کسب و کار وجود ندارد لطفا راهکار بدید
سلام. وقتتون بخیر. ما یه گروه مشاوره کسب و کارهای پوشاک و نساجی داریم که افرادی که سال ها در صنعت نساجی و پوشاک فعالیت دارند در این گروه هستند میتونید در این گروه عضو بشید دوستان ما در این گروه حتما شما رو راهنمایی خواهند کرد.
لینک گروه گروه تخصصی کسب و کارهای پوشاک و نساجی: https://t.me/Pooshaakbusiness
سلام وقت بخیر به عنوان طراح چه اصولی رو باید رعایت کنیم برای طراحی لباس برای تولیدی ، ممنون میشم در این زمینه هم پست تهیه کنید ?
ممنون از پیشنهادتون. به زودی این پست و محتوا تولید خواهد شد.