محاسبه درصد سود پوشاک + روش های رایج و جالب نحوه قیمت گذاری لباس

دنیای خرده فروشی لباس و پوشاک دنیایی پررقابت بوده و دارای جزئیات مهم و حیاتی بسیاری برای استمرار آن است. هدف همه افراد خرده فروش مشترک بوده و چیزی جز رضایت مشتریان و ترغیب آنها به خرید نخواهد بود. وقتی فروشنده میتواند توجه مشتری را جلب کند و او را تا مرز خرید پوشاک ببرد برچسب قیمت، تصمیم نهایی برای خرید را رقم میزند.
در صورتی که مشتری این حس را داشته باشد که قیمت گذاری نامعقول بوده و بیش از حد تصور اوست بدون خرید، مجبور به ترک فروشگاه خواهد شد. بنابراین نحوه قیمت گذاری روی لباس یکی از موارد تکنیکی فروش بوده و باید بر اساس شناخت رفتار مشتریان و همچنین شرایط بازار صورت بگیرد.
از پرسشهای متداول تولیدکنندگان و فروشندگان لباس این است که چند درصد باید روی لباس کشید؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که از عوامل کلیدی در موفقیت در کسب و کار محاسبه دقیق قیمت فروش و تعیین سود آن است.
در صورتی که محاسبه درصد سود پوشاک به درستی انتخاب شود در سود نهایی تاثیر زیادی دارد. تولید کننده پوشاک یا فروشنده باید در این زمینه اطلاعاتی داشته باشد و متناسب با هزینهها، شرایط بازار و روانشناسی مشتریان سود خود را تعیین کند. در ادامه مقاله قصد داریم تا در مورد روشهای قیمت گذاری که افراد را برای خرید پوشاک زنانه از شما ترغیب میکند و روشهای سودآوری بیشتر توضیحاتی ارائه دهیم.
نحوه محاسبه سود فروش لباس
برای تعیین نحوه محاسبه سود فروش لباس چندین راه وجود دارد که هر یک دارای مزایا و معایبی بوده و شما با توجه به روش مناسب برای بازار هدفتان میتوانید انتخاب خود را انجام دهید.
1. قیمتگذاری پوشاک بر طبق قیمت تمامشده
این روش از سادهترین و شفافترین روشهای قیمت گذاری بوده که در آن قیمت نهایی بر اساس قیمت تمام شده جنس بعلاوه درصد مشخصی سود تعیین میگردد. تولید کننده کالا در ابتدا تمام هزینههای مستقیم و غیر مستقیم مانند مواد اولیه، هزینه تولید مواد اولیه، هزینه نیروی انسانی، حمل و نقل و موارد دیگر مرتبط را محاسبه کرده و برای آن درصد مشخصی به عنوان مثال 25 درصد سود را در نظر میگیرد.
در این روش باید جزئیات به درستی محاسبه شده و خطایی در برآورد هزینهها نداشته باشید؛ زیرا باعث خواهد شد تا دچار ضرر مالی شوید. برای اینکه نحوه قیمت گذاری روی لباس را بدانید میتوانید از برنامههای مالی هم کمک بگیرید. در این قیمت گذاری نهایی باید به وضعیت بازار و البته قدرت خرید مشتریان هم دقت کنید تا مشتریان که به قصد خرید پوشاک مردانه به بازار مراجعه میکنند با قیمتهای بسیار بالا مواجه نشوند.
2. قیمتگذاری رقابتی پوشاک
در بحث قیمت گذاری رقابتی تمرکز اصلی بر روی قیمت گذاری رقبا و مقایسه با قیمت آنها خواهد بود. در ابتدا باید لیستی از قیمت محصولات مشابه بازار داشته باشید و با بررسی برند تولیدی خود و تحلیل سایر برندها قیمت مناسبی را تعیین کنید.
در صورتی که تصمیم گرفتهاید تا قیمتی پایینتر از رقبایتان اعلام کنید باید به جایگاه برند خود دقت کرده و کاهش بیش از حد قیمت را بدون در نظر گرفتن برند و کیفیت خود انجام ندهید؛ زیرا باعث آسیب به کسب و کارتان میگردد.
در این روش بررسی هزینه مواد اولیه مانند قیمت پارچه هم مهم بوده و نباید پایین آوردن قیمت نهایی برای رقابت با سایر برندها باعث این شود که نتوانید به سود برسید. به همین دلیل نحوه محاسبه سود فروش لباس از مهمترین موارد در رقابت خواهد بود.
3. قیمتگذاری بر طبق ارزش گذاری جنس توسط مشتری
قیمت گذاری پوشاک در این مدل بر روی حساب بر روی هزینهها یا رقیبان کاری نیست و ارزش محصول بر اساس قیمتی است که مشتری بر جنس شما قائل میشود. به این معنی که خریدار برای برند تولیدی شما چقدر حاضر است پول پرداخت کند.
این موضوع فقط برای قیمت گذاری پایین پوشاک نخواهد بود و به طور مثال ممکن است یک لباس با بهترین پارچه و طراحی خاص دارای ارزش گذاری بالایی از طرف مشتریان باشد و در نتیجه با قدرت بیشتری قیمت گذاری آن را انجام دهید. به همین دلیل است که تحلیل صحیح از نیازهای مشتری و درک بازار مهم بوده و باعث خواهد شد تا محاسبه درصد سود پوشاک را به خوبی انجام دهیم.
4. قیمتگذاری بر طبق رفتار بازار (تمایل مشتریان)
در این نوع قیمت گذاری رفتار بازار و تمایل مشتریان نقش مهمی را خواهد داشت. به طور مثال محصولی را دارید که در فصل خاصی تقاضای خرید بالایی را دارد؛ ولی عرضه زیادی از آن ندارید و میتوانید قیمت را بالاتر از حد معمول تعیین کنید.
در ایام نوروز یا شروع شدن مدارس که افراد به دنبال پوشاک خاص میگردند شما با شناخت بازار و تمایل مشتریان میتوانید نحوه قیمت گذاری لباس را تعیین کنید و قیمتهایی معقول و سود آور را با توجه به ورودیهایی تولید و شناخت درست از آن داشته باشید تا در این روش هم به موفقیت برسید.
مطالعه بیشتر: کسب و کار خانگی چیست
5. قیمتگذاری پوشاک با رعایت قوانین نظام نظارتی پوشاک
در برخی از شرایط که کشور دارای نظام نظارتی پر قدرت بر روی پوشاک است میتواند سقف و کف قیمت را برای ارزش گذاری پوشاک تعیین کند. این نوع قیمت گذاری که شامل قوانین تعزیرات، مالیات و استانداردهای قیمت گذاری است تولید کننده را موظف میکند تا قوانین را رعایت کرده و از آن تخطی نشود.
آزادی عمل در این روش جهت تعیین قیمت توسط تولید کننده یا فروشنده کمتر بوده؛ ولی میتواند با محاسبه دقیق هزینهها و سایر موارد و تاثیر قوانین در قیمتها از جریمههای سنگین جلوگیری کند. در صورتی که اطلاعی از نحوه قیمت گذاری روی لباس با رعایت چارچوبهای قانونی ندارید بهتر است با مشاوران حقوقی و مالی مشورت کنید.
6. قیمتگذاری پوشاک بر طبق عرف بازار
یکی از روشهای نسبتاً ساده در نحوه قیمت گذاری روی لباس، این است که به عرف بازار تکیه کنید. در این روش قیمت محصولات را بر طبق یک محدوده قیمت که در بازار برای کالاهایی مشابه با کالای شما وجود دارد تعیین میکنید. این محدوده با توجه به تجربه فروشندگان، سوابق خرید و فروش در بازار و رفتار مشتریان صورت گرفته و به عنوان یک قانون نانوشته جهت قیمت گذاری اولیه تعیین میشود.
در این روش قیمتگذاری که بر اساس عرف بازار بوده برای برندهای که تازه تاسیس که در مرحله تست و سنجش ورود به بازار هستند، روشی مناسب خواهد بود که فروشنده بدون ریسکهای بالا قیمتی قابل قبول را برای خود تعیین میکند.
اما مورد مهمی که در نوع قیمت گذاری و شناخت صحیح از بازار باید بدانید رقبا و موقعیت مالی تولید کننده خواهد بود؛ زیرا اینکه تعیین کنید چند درصد باید روی لباس کشید، به موارد مختلفی مانند هزینههای تمام شده تولید، موقعیت برند و کیفیت محصولات آن و قدرت خرید مخاطب بستگی دارد و بهتر است که سود نهایی با در نظر گرفتن حاشیه سود بازار و واقع بینی تعیین گردد.
جدول محاسبه درصد سود پوشاک |
||
نوع پوشاک |
درصد سود بر طبق عرف بازار |
موارد موثر بر سود |
مانتو زنانه |
50% تا 80% | با توجه به طراحی و دوخت |
شلوار جین زنانه/مردانه |
40% تا 70% |
برند بودن شلوار |
پیراهن رسمی مردانه |
30% تا 60% |
کیفیت پارچه و دوخت |
لباس مجلسی زنانه |
60% تا 100% |
جزئیات دوخت و طراحی خاص |
تیشرت ساده مردانه | 30% تا 50% |
برند و کیفیت پارچه |
پوشاک بچگانه | 50% تا 90% |
جنس پارچه |
نکات مهم:
- درصدهای تعیین شده با توجه به نوع پارچه، دستمزد خیاط، مالیات، اجاره مغازه یا سایت و موارد دیگر متغیر خواهد بود.
- در صورت فروش آنلاین محصولات میتوانند با سود کمتری به بازار عرضه شوند.
- در صورتی که برندی تازه تاسیس دارید با سود کمتر وارد بازار شوید و به مرور قیمت را افزایش دهید.
انواع استراتژیهای قیمت گذاری پوشاک
صنعت پوشاک دارای رقابت فراوانی بوده و تعیین قیمت از عوامل مهم در موفقیت برندها حساب میشود. استراتژی قیمت گذاری و محاسبه درصد سود پوشاک علاوه بر سودآوری مستقیم جایگاه برند شما در بازار و ارتباطتان با مشتریان را شکل میدهد. انتخاب استراتژی مناسب قیمت گذاری پوشاک به شناخت دقیق از بازار، تفسیر رقبا و درک نیاز مشتریان دارد.
با رشد هر روزه در صنعت مد و پوشاک ایجاد برند قوی هم پر اهمیت بوده و اینکه چگونه برند لباس بزنیم سوالی است که فعالان این حوزه به دنبال پاسخ آن هستند که جایگاه برند خود را تثبیت کنند.
1. قیمتگذاری مختلط پوشاک
گاهی اوقات وقتی وارد فروشگاهی میشوید قیمت اجناس به قدری پایین است که باورتان نمیشود. فروشندگان در برخی موارد از ترفند قیمت گذاری پوشاک به شیوه مختلط یا بالا – پایین برای خرید بیشتر مشتریان استفاده میکنند، بدین صورت که سود یک سری از اجناس را کم کرده و قیمت آنها را پایین اعلام میکنند. بدین ترتیب نه تنها مشتریان با ذائقههای مختلف ترغیب به خرید بیشتر خواهند داشت؛ بلکه احتمال بازگشت آنها برای خرید بیشتر از آن فروشگاه نیز بالا میرود.
ممکن است بپرسید که آیا این کاهش قیمت باعث ضرر به فروشنده نخواهد شد؟ خیر! در این روش فروشندگان قیمت اجناس خاصی را پایین میآورند و در عین حال قیمت برخی اجناس دیگر را بالاتر میبرند به این امید که مشتریان با خرید اجناس ارزان قیمت تعدادی از کالاهای گران فروشگاه را نیز بخرند و با این شگرد میزان فروش فروشگاه بیشتر میشود و سود آن نیز کاهش پیدا نمیکند.
سبد قیمتی مختلط هم تنوع مشتریان را افزایش میدهد و هم میزان فروش را بیشتر میکند که منجر به افزایش سهم بازار شما خواهد شد. هدف استفاده از نحوه قیمت گذاری روی لباس برای دستیابی به سهم زیادی از بازار و کسب مخاطب بالاتر خواهد بود. بسیاری از محصولات در بدو ورود خود در بازار با استفاده از این روش قیمت گذاری میشوند.
2. قیمتگذاری چند سطحی پوشاک
دسته بندی در قیمت گذاری به معنی ایجاد چند سطح قیمت مختلف بوده که تمام خط تولید و پوشاک تولیدی آن را زیر پوشش خود قرار میدهد.. مثلاً تولید کنندگان پوشاک برای تولیدات مختلف خود قیمتهای گوناگون انتخاب میکنند و مصرف کنندگان با توجه به مقدار پول خود به سراغ دستهای از محصولات خواهند رفت که توانایی خرید آنها را دارند. اما در بعضی از مواقع ممکن است برای تمام محصولات قیمت یکسانی انتخاب شود که به این روش قیمت گذاری محصولات، قیمت گذاری یکسان گفته میشود.
مطالعه بیشتر: بازاریابی پوشاک
3. قیمتگذاری پویا یا دینامیک
امروزه با گسترش خدمات الکترونیک میزان تجارت، خرید و فروش الکترونیکی و اینترنتی نیز روبهافزایش است. راحتی این نوع خرید کردن نیز باعث میشود بسیاری افراد به سمت خریدهای اینترنتی روی بیاورند. در فروشگاههای اینترنتی خریداران معمولاً باید حساب کاربری ثبت کنند و از طریق آن خریدهای خود را انجام دهند. اینجا است که شگرد قیمت گذاری لباس به روش دینامیک و متغیر به کار فروشندگان میآید.
گاهی اوقات فروشگاههای اینترنتی قیمتهای کالاها را با توجه به سابقه خرید و تمایل خریدتان به شما نشان میدهند. برای مثال اگر از یک فروشگاه اینترنتی خرید پارچه چندین بار یک نوع وسیله خاص را خرید کرده باشید، فروشگاه ممکن است با توجه به سابقه خریدتان قیمت آن جنس خاص را به امید اینکه شما علاقهمند به آن هستید، کمی بالاتر از معمول نشان دهد. در این صورت خریدار نیز ممکن است متوجه بالاتر بودن قیمت نشود و طبق عادت کالای مورد نظر خود را خریداری کند.
4. قیمتگذاری سحرآمیز
تاثیر قیمت سمت چپ یا قیمت سحرآمیز از رایجترین شیوههای قیمت گذاری بر کالاهاست. بدین صورت که اجناس را کمی کمتر قیمت گذاری میکنند. برای مثال آمار نشان میدهد قیمتهایی که انتهای آنها ۹۰۰ تومان و یا ۹۹۰ تومان است بیشتر از اجناس دیگر که قیمت رندی دارند فروش میروند.
مشتری ابتدا به عدد سمت چپ روی لیبل قیمت نگاه میکند و تحت تاثیر روانی مشاهده عدد کمتر، برای خرید ارزانتر پوشاک تشویق میشود. تاثیر این شیوه به قدری زیاد است که در علم فروش به آن شیوه قیمت گذاری سحرآمیز میگویند.
برای مثال به قیمتهای ۴۹۵۰ تومان و یا ۹۹۰۰ تومان توجه کنید! همین امر باعث میشود ذهنیت پایین بودن قیمت در مشتری شکل بگیرد و در نهایت به خرید بیشتر منجر شود. این روش قیمت گذاری پوشاک یکی از معروفترین تکنیکها برای داشتن کنترل هرچه بیشتر بر روی ذهن و نحوه خرید مشتریان خواهد بود.
5. قیمتگذاری پرستیژی
همیشه دیدن قیمت کمتر بر روی لیبل قیمت پوشاک منجر به خرید و پرداخت پول نخواهد شد. گاهی اوقات قیمت برخی کالاها و اجناس خاص به خاطر تأثیر روانشناختی آن و نه به دلیل کمیاب بودن آنها یا هزینههای بالای تولید، بالاتر از معمول تعیین میشود.
برای مثال اگر عطر و ادکلن و یا جواهرات قیمت پایینی داشته باشند بسیاری تصور میکنند که دلیل قیمت پایین مرغوب نبودن و یا ایراد داشتن جنس است. در ذهنیت افراد برخی کالاها به دلیل داشتن پرستیژ بالاتر الزاماً باید قیمت بالاتری داشته باشند. برخی دیگر از خریداران نیز به دلیل محبوبیت و یا پرستیژی که یک برند خاص دارد حاضر هستند بدون در نظر گرفتن ارزش واقعی کالا پول بیشتری برای آن بپردازند.
کمپانیها با استفاده از روش قیمت گذاری پرستیژی نوعی از کیفیت بالا را به مصرف کنندگان القا میکنند. شما میتوانید از روش قیمت گذاری پرستیژی که قیمت بالایی را برای پوشاک و یا خدمات انتخاب میکند برای کالاهایی مانند لباسهای فاخر و سفارشی دوزی استفاده کنید.
مطالعه بیشتر: سودآورترین مشاغل خانگی
نکتهای مدیریتی که نباید نادیده گرفته شود!
درست است که هدف استراتژیهای فروش و بازاریابی جذب مشتری و ترغیب او به خرید هر چه بیشتر از برند ما بوده؛ اما مهمترین نکته ایجاد وفاداری در مشتریان و افزایش تمایل آنها به بازگشت به فروشگاه ما خواهد بود. اعتماد دو طرفه بین مشتری و فروشنده از مهمترین سرمایههای هر برند است.
تغییر مداوم در سیاستهای فروش و قیمت گذاری لباس، نوسان قیمتی و قیمت گذاری غیر منصفانه از دید مشتری مخفی نخواهد نماند و مانع شکلگیری وفاداری روانی مشتریان به برند خواهد شد. تیزهوشی و هوشیاری مشتریان خود را دست کم نگیرید و در انتخاب سیاست قیمت گذاری لباس دقت کنید.
توجه به راهکارهای مهم در قیمتگذاری موفق لباس
در این مقاله تلاش شد تا در مورد نحوه قیمت گذاری لباس به روشهای مدرن و سنتی مروری داشته باشیم. هیچ کدام از این روشها به تنهایی موثر نخواهند بود و باید با توجه به شرایط درک شوند. انتخاب صحیح بازار هدف، شرایط مختلف هر کسب و کار، نوع پوشاک و موارد دیگر باید تکتک بررسی شوند.
شما به عنوان صاحب یک فروشگاه پوشاک یا صاحب برند و تولید کننده لباس باید از قبل قیمت گذاری به موارد مهمی مانند نحوه محاسبه سود فروش لباس، میزان ظرفیت تولید، هزینههای مهم جانبی، موقعیت برند و درک نیازهای مخاطبان خود توجه خاصی داشته باشید.
این نکته را به خاطر داشته باشید که تعیین قیمت اصولی در این مسیر، موفقیت شما و برندتان را هموار کرده و باعث افزایش سود و دائمی شدن برند شما خواهد شد. در این زمینه در صورتی که قصد دارید تولیدات خود را با کیفیت بالا و در تیراژ بالا تهیه کنید پیشنهاد میکنیم از خدمات سفارش دوخت لباس عمده در روچی اسمارت غافل نشوید تا این فرایند برای شما به راحتی و به صورت حرفهای پیش برود.
سوالات متداول
چقدر سود روی لباس بکشیم؟
تعیین سود بر روی لباس به عوامل مختلفی بستگی دارد که نوع پوشاک، هزینههای تمام شده، بازار هدف، فروش حضوری یا آنلاین و رقبا خواهند بود.
روش محاسبه سود فروش لباس به چه صورتی است؟
برای محاسبه سود باید مجموع هزینهها را مشخص کنید و قیمت فروش را طوری تعیین کنید که با تاثیر درصدی مشخص، سودی بیشتر از هزینه کل داشته باشد.
قیمت گذاری بالا باعث خواهد شد مشتری را از دست بدهیم؟
در صورتی که قیمت گذاری متناسب با کیفیت و ارزش جنس شما تعیین نشده باشد این امکان هست که مشتریان خود را از دست بدهید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
3 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
ممنون از سایت خوبتون.
موفق باشید.
ممنون بابت مطالب بسیار خوبتون
سلام من یه بوتیک دارم و میخوام رو اجناس قیمت گذاری کنم حالا یه سری هزینه ثابت دارم و یه سری هزینه متغییر اول قبل از اینکه بخوام یه درصد سود برای خودم در نظر بگیرم باید بهناز تمام شده بدست بیارم سوالم اینه که چه طور باید هزینه ثابت ماهانه به کل اجناس تخصیص بدم ؟ این کار و باید در سری خریده هام تخصیص بدم ؟