پارچه جین و لی
پارچه جین پارچه بسیار پرکاربرد، زیبا و محبوبی است که در قرن 19 برای اولین بار تولید شد و به عنوان لباس کار کارگران معدن مورد استفاده قرار گرفت. فرقی نمیکند که چند سال سن دارید. خانم، آقا یا کودک باشید، بههرحال همه ما حداقل یک شلوار یا لباسی از پارچه جین در کمد لباسمان داریم. پارچهای دوست داشتنی و جذاب که هیچوقت از مد نمیافتد. باوجود اینکه پارچه جین از اواسط قرن 19 در تولید و دوخت انواع لباس استفاده شده؛ اما هنوز هم مانند همان روزها محبوب است و حتی هر روز کاربرد بیشتری پیدا میکند.
مهمترین ویژگی خرید پارچه متری با جنس جین، دوام بسیار زیاد مطلوب آن است. پارچهای که بهراحتی ساییده و فرسوده نمیشود و تا سالهای طولانی میتوانید از زیبایی و دوام آن در استایل خود لذت ببرید.
ویژگی های پارچه جین
اولین و مهمترین ویژگی پارچه جین، دوام بسیار زیاد مطلوب آن است. پارچهای که بهراحتی ساییده و فرسوده نمیشود و تا سالهای طولانی میتوانید از زیبایی و دوام آن در استایل خود لذت ببرید. اگرچه بعد از خرید لباسی با پارچه جین متوجه زیری و سفتی بیشازحد آن خواهید شد؛ اما بعد از مدتی پارچه لباس شما نرمتر خواهد شد؛ دلی مانند گذشته استحکام خود را حفظ میکند. پارچه جین بهراحتی اتو میشود؛ بنابراین اگر بعد از شستشوی شلوار جین چند چروک متعدد روی آن دیدید، نگران نباشید. با یک اتوی ساده تمام چروکها از روی لباس محبوب شما خداحافظی خواهند کرد.
انواع پارچه جین (لی)
پارچه جین خام
این نوع از پارچه لی بعد از رنگرزی فرایند شستشو را طی نمیکند و ظاهری بادوام، یکدست و محکم دارد. همچنین به دلیل این ویژگیها تبدیل به یک پارچه لی همهکاره میشود و میتواند برای انواع پروژههای دوخت لباس و سایر منسوجات مانند تولید کفش، کیف و کلاه از آن استفاده کرد.
پارچه جین معمولی
این نوع از پارچه لی هم با استفاده از متریال پنبه تولید شده و تمام لباسهای لی که در فروشگاهها و تن افراد میبینیم، با این پارچه دوخته میشود.
پارچه جین شسته شده با اسید
یکی دیگر از انواع پارچه جین که امروزه مرسوم نیست؛ اما در دهه 1960 میلادی طرفداران زیادی داشت، پارچه جیم شسته شده با اسید است. برای تولید این پارچه نیز جین خام را در اسیدی قوی میشستند که باعث تغییراتی در بافت و شکل پارچه میشد.
پارچه جین رنگی
همه ما پارچه لی را بیشتر با رنگ نیلی آن میشناسیم. اما رنگ های پارچه جین متعدد هستند و تولیدکنندگان برای جذب بازار اقدام به تولید این پارچه در رنگهای مختلفی مانند سیاه، سفید، طوسی و خاکستری، صورتی و بقیه رنگها میکنند. این کار باعث میشود که تنوع لباسهای دوخت شده با پارچه لی بیشتر شود و گزینه مناسبی برای دوخت لباس کودکان، دختران جوان و سایر افراد با سلیقههای مختلف باشد.